Ολυμπιακός: Πέρασε και από την Πόλη (photos)

Ολυμπιακός: Πέρασε και από την Πόλη (photos)

Την πέμπτη διαδοχική νίκη του και συνολικά έκτη στο Top 16 της Ευρωλίγκας πανηγύρισε στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός, με 79-60 επί της Μπεσίκτας.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα στο «Αμπντί Ιπεκτσί», αφού ξεπέρασαν άμεσα το αρχικό μούδιασμα κι έφθασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, που τους διατηρεί δυναμικά στο παιχνίδι της κατάκτησης της 2ης θέσης και φυσικά της πρόκρισης στα πλέι οφ. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Τζος Πάουελ με 16 πόντος, ενώ ο Ντορόν Πέρκινς φόρεσε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας 0/1 δίποντα, ένα ριμπάουντ, μία ασίστ και τρία φάουλ σε 5.38’.

Η Μπεσίκτας μπήκε από την αρχή δυνατά στο παρκέ, αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και προηγήθηκε με 9-4 στα 4’. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπάθησε να αναδιοργανωθεί και να χτυπήσει τις αδυναμίες στην άμυνα της τουρκικής ομάδας. Ο 47χρονος τεχνικός έδωσε εντολή να περάσει η μπάλα στη ρακέτα και με βασικό εκφραστή των επιθέσεων τον Τζος Πάουελ (8π.) αρχικά μείωσε σε 9-8 και στη συνέχεια πέρασε μπροστά στο σκορ με 11-9, στο 6ο λεπτό. Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου, που βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 15-13.

Το προβάδισμα συνέχισε να αλλάζει διαρκώς χέρια στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ξανά λύσεις μέσα στη ρακέτα, με τον Κάιλ Χάινς (5π.), και να προηγείται με 20-19 στο 13ο λεπτό. Παρά τη ζημιά που έκανε στην «ερυθρόλευκη» άμυνα ο Σεβέρ Οζέρ οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν την πρωτοπορία (22-26 στο 16’). Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, είχε ήδη αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και πολύ γρήγορα κατάφερε να ξεφύγει στο +10 (26-36), με πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπανικολάου. Οι Πειραιώτες άνοιξαν την ψαλίδα και στο +12 (26-38), πριν ο αντίπαλός της αντιδράσει και μειώσει στους οκτώ πόντους στο φινάλε του ημιχρόνου (30-38).

Η ελληνική ομάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Με το Βασίλη Σπανούλη να ανεβάζει στροφές και να φθάνει στους επτά πόντους προηγήθηκε με 43-35 και 49-37 στο 25’, με τον Τζος Πάουελ να κάνει πολύ καλή δουλειά στη ρακέτα της Μπεσίκτας. Ήταν φανερό πως όσο περνούσε η ώρα τόσο οι Τούρκοι ξέμεναν από λύσεις. Ο Ολυμπιακός, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (44-58 στο 28’), αν και πάλι οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο φινάλε του δεκαλέπτου, μαζεύοντας τη διαφορά (51-60). Ο Ολυμπιακός, πάντως, δεν είχε καμία διάθεση να δώσει δικαίωμα στους γηπεδούχους και με ξέσπασμα στο τελευταίο δεκάλεπτο άνοιξε την ψαλίδα στους 18 πόντους (56-74), στο 36’, «κλειδώνοντας» επί της ουσίας το ροζ φύλλο. Η Μπεσίκτας δεν κατάφερε να αντιδράσει και παρέμεινε χωρίς νίκη στο φετινό Top 16 της Ευρωλίγκας. Στο «Αμπντί Ιπεκτσί» βρέθηκαν και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Δεκάλεπτα: 15-13, 30-38, 51-60, 60-79.
Μπεσίκτας (Κουντέρ): Γκιουλέρ 1, Ακίν 4, Ασίκ, Βίντμαρ 13, Φάλκερ 11, Μάρκοτα 2, Κρίστοφερ 13 (2), Μίναρντ 11, Οζέρ 5 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 8, Άντιτς 2, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 8, Σερμαντίνι 1, Σλούκας 7 (1), Πάουελ 16, Πέρκινς, Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 11 (3).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπεσίκτας - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}e4902c1d58{/coveritlive}



Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
Λιονέλ Μέσι: Μαγική εμφάνιση με 5 ασίστ και 1 γκολ σε ένα ημίχρονο (vids)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
NBA: Break στο Ντένβερ η Μινεσότα με «ιπτάμενο» Άντονι Έντουαρντς (vid)
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Πάσχα γεμάτο μπάλα με ντέρμπι Λίβερπουλ – Τότεναμ και Ρόμα - Γιουβέντους
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
Στο κλειστό των Άνω Λιοσίων το φάιναλ φορ της Elite League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved