Παναθηναϊκός: Ούκιτς ο... τιμωρός, Διαμαντίδης ο αρχηγός!  (photos)

Παναθηναϊκός: Ούκιτς ο... τιμωρός, Διαμαντίδης ο αρχηγός! (photos)

Ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη μέσα στο Κάουνας, 78-73, με τον Κροάτη γκαρντ να οργιάζει και να οδηγεί την ομάδα του στον δρόμο για τους «8».


Ο Παναθηναϊκός με το… μαχαίρι στα δόντια και τον Ούκιτς να δείχνει τα… καρύδια του σε έναν ακόμα «τελικό» έκανε το σημαντικότερο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη μέσα στο Κάουνας με 78-73 με τον Κροάτη να έχει 21 πόντους και 6 ασίστ και πλέον μοιάζουν να «εδραιώνουν» την θέση τους στην πρώτη τετράδα και να… κοιτάνε μακριά.

Ο Παναθηναϊκός επιθετικά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αλλά αμυντικά αν και προσπάθησε να «κόψει» τους αιφνιδιασμούς της Ζαλγκίρις δεν κατάφερε να κρατήσει… χαμηλά τους Λιθουανούς. Οι «πράσινοι» με τους Ούκιτς και Διαμαντίδη να «οδηγούν» εξαιρετικά την ομάδα τους έμοιαζαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, βρίσκοντας πολύ σημαντικές λύσεις από τα 6,75 μέτρα. Στα πρώτα λεπτά ο Στεφάν Λάσμε δεν μπόρεσε να μπει στο παιχνίδι με τον Αργύρη Πεδουλάκη να περνάει στο παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και ο τελευταίος να κάνει γρήγορα-γρήγορα το 14-15. Οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν λύσεις από τον παλιό γνώριμο του Παναθηναϊκού, Ρομπέρτας Γιαφτόκας (18-15), αλλά ο τρίτος πολύ καλός παίκτης του «τριφυλλιού», Τζέιμς Γκιστ απάντησε άμεσα και έκανε το 18-17, λίγο πριν την ολοκλήρωση των 10 πρώτων λεπτών. Η συνέχεια δεν ήταν καλή για την Ελληνική ομάδα καθώς ο «Σόφο» έκανε το δεύτερο φάουλ του και η πρώτη περίοδος «έκλεισε» με το σκορ 22-19, με τον Τζέιμς Γκιστ να «φορτώνει» με δύο ακόμα πόντους το καλάθι των Λιθουανών.

«Αχίλλειος» πτέρνα τα ριμπάουντ και τα φάουλ

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να… χάσει την επαφή του με το σκορ, πληρώνοντας ουσιαστικά την επιπολαιότητά του στο αμυντικό ριμπάουντ (8 επιθετικά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου). Οι «πράσινοι» έδωσαν πάρα πολλές δεύτερες ευκαιρίες στους αντιπάλους τους, με την Ζαλγκίρις να περνάει μπροστά με 24-19 και 27-24 ύστερα από πέντε συνεχόμενους πόντους του Μάικ Μπράμος. Όμως τα δύσκολα μόλις άρχιζαν για τον Παναθηναϊκό… Με το σκορ στο 31-27 στο 15’ ο Πεδουλάκης είδε αρχικά τον Στεφάν Λάσμε και στην συνέχεια τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να υποπίπτουν στο τρίτο προσωπικό τους φάουλ. Έτσι ο «Άρτζι» αναπροσάρμοσε τα πλάνα του βάζοντας τον Γκιστ στο «4» και τον Τσαρτσαρή στο «5». Μέχρι οι «πράσινοι» να… συνηθίσουν τα νέα δεδομένα η ομάδα του Κάουνας πέρασε μπροστά με 33-27 ύστερα από καλάθι του Γιαβτόκας αλλά οι Τσαρτσαρής, Καπόνο και Ούκιτς επανέφεραν τον Παναθηναϊκό μειώνοντας σε 35-33 στο 17’. Οι παίκτες του Πλάθα δεν συγχωρούσαν τα λάθη του «τριφυλλιού» πήραν εκ νέου προβάδισμα, 43-37, αλλά ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με «βόμβα» τριών πόντων στην λήξη του ημιχρόνου μείωσε σε 43-40.

Στα μέτρα του Παναθηναϊκού το ματς

Όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο έτσι και στο τρίτο οι Λιθουανοί μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και στο 24 βρέθηκαν να προηγούνται με 49-44, ύστερα από πολύ όμορφη προσπάθεια του Ρομπέρτας Γιαβτόκας. Λάσμε και Ούκιτς μείωσαν άμεσα σε 49-48 και στην επόμενη φάση ο Γιόνας Ματσιούλις με μια πολύ ωραία φάση έδωσε το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό με 49-50. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά μετά το 14-15 της πρώτης περιόδου. Ο Ντάρντεν όμως έδωσε άμεσα και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του και στην επόμενη φάση οι διαιτητές της αναμέτρησης χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Μάρκο Πόποβιτς για θέατρο. Ο Διαμαντίδης πέτυχε την μία εκ των δύο βολών, ενώ με μαγική ασίστ ο Λάσμε κάρφωσε εντυπωσιακά και ο Παναθηναϊκός μπήκε μπροστά με 51-53. Ο Λαφαγετ όμως με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 56-53, ο Διαμαντίδης με τρίποντο έφερε και πάλι το ματς στα ίσια. Το 58-56 όμως ήταν το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου αφού ο Φουτ με ένα ακόμα επιθετικό ριμπάουντ (το 11ο) σκόραρε δύο ακόμα εύκολους πόντους στο καλάθι του Παναθηναϊκού.

Σε τεντωμένο σχοινί

Ότι ακριβώς γινόταν και στις προηγούμενες περιόδους συνέβη και στην τελευταία. Η Ζαλγκίρις χωρίς να χάσει χρόνο πήρε προβάδισμα πέντε πόντων, 61-56, με τον Λαφαγέτ να κάνει πολύ καλό παιχνίδι, αλλά ο Μάικ Μπράμος αρχικά έκανε το 61-58 με γκολ φάουλ και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης (είχε περάσει στο παρκέ μετά το τέταρτο φάουλ του Λάσμε) με ½ βολές το 61-60. Το καλύτερο, όμως, το φύλαγε ο Διαμαντίδης ο οποίος με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 63-63. Ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να τα δώσει όλα μέχρι τέλους και αυτό έκανε. Ο Ούκιτς πήρε την ομάδα του από το χέρι και με 8 πόντους και με πολύ «μεγάλο» τρίποντο έκανε το 69-75. Ο Κροάτης έκανε τα πάντα και έβαλε… φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην μεγάλη νίκη της ομάδας του με 78-73. Μια νίκη που σημαίνει πολλά. Πάρα πολλά.

Δεκάλεπτα: 22-19, 43-40, 58-56, 73-78

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 9, ΜακΓραθ, Πόποβιτς 10, Λαβρίνοβιτς Ντ. 4, Γιασκεβίτσιους, Λιπκεβίτσιους, Γιαβτόκας 8, Κουζμίνσκας 5, Λαφαγετ 15, Καουκένας 4, Φουτ 7, Λαβρίνοβιτς Κ 11.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 8, Ματσιούλις 4, Καπόνο 4, Ούκιτς 21, Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 4, Διαμανττίδης 13, Γκιστ 12, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 3.

Θυμηθείτε τη live περιγραφή του αγώνα.

{coveritlive}69c73def9a{/coveritlive}



Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Ντεσπόντοφ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved