Παναθηναϊκός:  Blackοut στη Μόσχα και... DELETE

Παναθηναϊκός: Blackοut στη Μόσχα και... DELETE

O Παναθηναϊκός υπέστη ανεξήγητη καθίζηση στο τρίτο δεκάλεπτο (31-19) και «χάρισε» μια εύκολη νίκη στην ΤΣΣΚΑ (86-69) σε ένα παιχνίδι που πρέπει άμεσα να διαγραφεί από το μυαλό παικτών και Πεδουλάκη και να μείνει στην ιστορία ως μια κακή παρένθεση!

 

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη γνώρισαν βαριά ήττα στην Ρωσία από την ΤΣΣΚΑ με 86-69 αδικώντας τους εαυτούς τους, αφού δεν προσαρμόστηκαν ποτέ στα δεδομένα του αγώνα

Οι πράσινοι φάνηκε να μην έχουν αποβάλλει από το μυαλό τους τα όσα έγιναν την Κυριακή το βράδυ στο κλειστό του Ελληνικού και την κατάκτηση του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό. Γνώρισαν βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ αφού στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του παιχνιδιού πετώντας στα σκουπίδια την πολύ καλή εμφάνισή τους στο πρώτο μέρος. Η διαφορά έφτασε και στους 26 πόντους (79-53), αλλά στο σημείο εκείνο «μίλησε» το ένστικτο της αυτοσυντήρησης των «πράσινων» οι οποίοι πάλεψαν για να κατεβάσουν την διαφορά.

Αν και ο Αργύρης Πεδουλάκης είχε επισημάνει στους παίκτες του πως θα πρέπει από την αρχή του αγώνα να μπουν στο γήπεδο απολύτως προσηλωμένοι στην άμυνα, οι «πράσινοι» έδειξαν να έχουν αρκετά κενά. Όμως η πολύ καλή επιθετική τους λειτουργία τους επέτρεψε να μείνουν κοντά στο σκορ και μάλιστα να εναλλάσσονται με τους Ρώσους στο προβάδισμα. Οι Μοσχοβίτες προσπαθούσαν να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι (όπως έκανε και ο Παναθηναϊκός έχοντας τον Σχορτσανίτη στην πεντάδα) και στο 3΄ήταν μπροστά με 7-6. Ο Τσαρτσαρής, όμως, στην επόμενη επίθεση έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, 7-8, αλλά στο σημείο εκείνο οι «πράσινοι»… κόλλησαν και με 4 συνεχόμενους πόντους του Καούν οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ προηγήθηκαν με 17-12. Και σαν να μην έφτανε αυτό (ο Γκιστ έκανε το 17-14) ο Μίλος Τεόντοσιτς με 8 προσωπικούς του πόντους έκανε το 25-15 που ήταν και το σκορ δεκαλέπτου.

Άμεση απάντηση του Παναθηναϊκού

Ένα λεπτό, όμως, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό να… απαντήσει. Και μάλιστα με το ίδιο νόμισμα. Οι «πράσινοι» έκαναν σερί 0-8, με πρωταγωνιστή τον Γκιστ και το σκορ να γίνεται 25-23. Οι παίκτες του Πεδουλάκη στο δεύτερο δεκάλεπτο παρουσίασαν πολύ καλό αμυντικό πρόσωπο, αλλά οι βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση και η αστοχία τους δεν τους επέτρεψαν να περάσουν μπροστά στο σκορ. Στο 16’ το σκορ ήταν 31-27 με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να κερδίζει τρεις παίκτες της ΤΣΣΚΑ να πετυχαίνει το καλάθι (31-29) και να παίρνει και το αντιαθλητικό φάουλ. Ο «Σόφο» όμως έχασε την βολή, ο Μπράμος το τρίποντο στην επόμενη επίθεση και οι «πράσινοι» την ευκαιρία να πάρουν τα ηνία. Ο Έρτσεγκ έκανε το 33-29 με δύο βολές, ο Διαμαντίδης το 33-31 και ο Μίλος Τεόντοσιτς με buzzer beater «έγραψε» το 35-31.

Τραγικό αμυντικό δεκάλεπτο

Και στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ καλά και με τρίποντα του Γκιστ και του Καπόνο και οι «πράσινοι» μείωσαν σε 39-38 μπαίνοντας γερά στο παιχνίδι. Όμως από το σημείο εκείνο και έπειτα οι παίκτες του Πεδουλάκη ξέχασαν τι πάει να πει άμυνα και με τρομερά προβλήματα μέσα στην ρακέτα οι ψηλοί της ΤΣΣΚΑ έκαναν πάρτι. Στο 24’ το σκορ είχε ξεφύγει από τα... χέρια του Παναθηναϊκού, 49-41, ύστερα από καλάθι του Καούν, με τον Λάσμε να προσπαθεί να μειώσει, 49-43. Όμως με τέσσερις πόντους του Ουίμς (ο οποίος τιμώρησε τις επιστροφές του Παναθηναϊκού) και ένα ακόμα καλάθι του Καούν τη ΤΣΣΚΑ εκτίναξε τη διαφορά στους 15 πόντους, 58-46, με τον Λάσμε να προσπαθεί να μειώσει για λίγο με γκολ-φάουλ σε 58-46. Ο Έρτσεγκ όμως με νέο τρίποντο έκανε το 61-46, αλλά ο Ματσιούλις απάντησε με νέο τρίποντο και ο Τεόντοσιτς συνέχισε το ρεσιτάλ κάνοντας το 64-49. Η συμπλήρωση 30 λεπτών βρήκε την ομάδα της Μόσχας να προηγείται με 66-50 κάτι που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός είχε δεχθεί 30 πόντους και είχε πετύχει 19.
Τα πράγματα στην συνέχεια έγιναν ακόμα χειρότερα, αφού ο Μίτσοβ με καλάθι και φάουλ και ο Τζάκσον με τρίποντο (ενδιάμεσα ο Μπανκς σκόραρε από τα 6,75) και ο Κάουν με κάρφωμα «έσπασαν» το φράγμα των 20 πόντων με το σκορ να γίνεται 74-53. Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει. Ο Ουίμς με τρίποντο και ο Τζάκσον με δίποντο έκαναν το 79-53, δίνοντας διαφορά 26 πόντους στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα. Αν και αρκετά… καθυστερημένα ο Παναθηναϊκός (προφανώς σοκαρισμένος από την διαφορά) αντέδρασε και με ένα σερί 0-10 μείωσε σε 79-63 και έδειξε… ζωντανός., για να κλείσει το ματς με τους Ρώσους να παίρνουν τη νίκη, πιο εύκολα απ' ότι και οι ίδιοι θα μπορούσαν να φανταστούν με 86-69.

Δεκάλεπτα: 25-15, 35-31, 66-50, 86-69.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 20, Μίτσοβ 10, Τζάκσον 11, Σόκολοφ, Κρστιτς 8, Ουίμς 19, Ζοζούλιν, Έρτσεγκ 5, Βοροντσέβιτς Κρίστμας, Καούν 13, Πονκρασόφ

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Ματσιούλις 15, Καπόνο 5, Ούκιτς 8, Λάσμε 12, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 12, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 6

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό...

{coveritlive}7d9333d17a{/coveritlive}



Μπράουν: «Να σταματήσουμε τον Λεσόρ»
Μπράουν: «Να σταματήσουμε τον Λεσόρ»
Πολύ δύσκολα προλαβαίνει Game 5 ο Λαρεντζάκης
Πολύ δύσκολα προλαβαίνει Game 5 ο Λαρεντζάκης
Άρση βαρών: έπεσε νεκρός ο Ολεξάντρ Πελεσένκο στον πόλεμο
Άρση βαρών: έπεσε νεκρός ο Ολεξάντρ Πελεσένκο στον πόλεμο
Αταμάν: «Παίζουμε καλό μπάσκετ και θέλουμε περισσότερα»
Αταμάν: «Παίζουμε καλό μπάσκετ και θέλουμε περισσότερα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved