Ολυμπιακός: Σε τροχιά ανόδου, άνετα τη Φενέρ

Ολυμπιακός: Σε τροχιά ανόδου, άνετα τη Φενέρ

Μην έχοντας περιθώριο για νέο στραβοπάτημα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έφθασε σε άνετη επικράτηση με 82-71 επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα και πανηγύρισαν την τρίτη νίκη τους στο Top 16 της Ευρωλίγκας, βελτιώνοντας όχι μόνο τη θέση τους στον όμιλο, αλλά και την ψυχολογία τους εν όψει του ντέρμπι της Δευτέρας (04/02, 19.00) με τον Παναθηναϊκό, και πάλι στο φαληρικό στάδιο.

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να χτυπάει μέσα στη ρακέτα με τους Γιώργο Πρίντεζη και Γκιόργκι Σερμαντίνι και το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι να εκτελεί από την περιφέρεια με τους Μπόγιαν Μπογκτάνοβιτς κα Μπο Μακ Κάλεμπ. Όσο περνούσε η ώρα, όμως, τόσο η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ και με τον Ντέιβιντ Άντερσεν να δίνει λύσεις προηγήθηκε με 15-10 στο 5’. Ο Αυστραλός σέντερ τιμώρησε την επιλογή του Γιώργου Μπαρτζώκα να αναθέσει το μαρκάρισμά του στο Γιώργο Πρίντεζη και φθάνοντας στους επτά πόντους έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 19-14 στο 7ο λεπτό. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Έισι Λο ήταν ο παίκτης που κράτησε τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ (17-19), δίνοντας λύσεις από την περιφέρεια. Ωστόσο, με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη να ανεβάζουν «στροφές» οι Πειραιώτες έκαναν την ανατροπή (21-19), αλλά η τουρκική ομάδα απάντησε κι έκλεισε προηγούμενη με 24-23 την πρώτη περίοδο.

Ο Γιώργος Πρίντεζης (11π.) συνέχισε να αποτελεί έντονο πονοκέφαλο γα το Σιμόνε Πιανιτζιάνι στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, δίνοντας το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να ανακτήσει το προβάδισμα (26-24), σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές άμυνες που έβγαλε ο Κάιλ Χάινς. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση στην άμυνα και με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Έισι Λο και Κάιλ Χάινς ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους επτά πόντους (36-29), τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ προσπάθησε να αντιδράσει περνώντας την μπάλα στη ρακέτα με τους Κάγια Πεκέρ και Ντέιβιντ Άντερσεν, αλλά ο Κάιλ Χάινς ήταν ασταμάτητος και φθάνοντας τους πέντε πόντους διατήρησε διαφορά επτά πόντων (40-33) για τους γηπεδούχους.

Αποβλήθηκαν Λο και Σάτο

Λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα 2.47 πριν από τη λήξη του άναψαν τα αίματα και απειλήθηκε γενική σύρραξη, με πρωταγωνιστές τους Έισι Λο και Ρομέιν Σάτο. Οι δύο παίκτες είχαν έντονη αψιμαχία σε επίθεση της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, σπρώχτηκαν και οι διαιτητές χωρίς να το σκεφτούν δεύτερη φορά τους απέβαλαν. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και από τη στιγμή που επανάρχισε ο αγώνας μετά το εσπευσμένο τάιμ άουτ που δόθηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα (40-35) κι έκλεισε προηγούμενος το πρώτο εικοσάλεπτο με 43-37.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός

Με τον Γιώργο Πρίντεζη να είναι «ζεστός» και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 48-41 στο 22ο λεπτό, ενώ η διαφορά ανέβηκε πολύ γρήγορα σε διψήφια επίπεδο (53-41) με τον Κώστα Παπανικολάου να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα. Το βασικό όπλο του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα ήταν η εξαιρετική άμυνά του, αφού κατάφερε να κρατήσει τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στους τέσσερις πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε να βάζει σιγά σιγά το νερό στο αυλάκι και με τον Κώστα Σλούκα να δίνει κι αυτός με τη σειρά του πολύτιμες λύσεις ξέφυγε στο 57-41 στο 25’. Ο Μπο Μακ Κάλεμπ και ο Ντέιβιντ Άντερσεν πάλευαν ουσιαστικά μόνοι τους για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος κι ανεβάζοντας τη διαφορά στο σκορ στους 17 πόντους (60-43) έστησε παράσταση νίκης.

Με συνοπτικές διαδικασίες το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με 68-49 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, έχοντας βάλει στέρεες βάσεις για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνος. Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν τη διαφορά σε δυσθεώρητα ύψη (72-49 στο 32ο λεπτό), δίνοντας πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση και φθάνοντας πιο εύκολα του αναμενομένου στην τρίτη νίκη τους στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Στο 1-5 έμειναν οι Τούρκοι.

Δεκάλεπτα: 23-24, 43-37, 68-49, 82-71.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 12 (1), Άντιτς 4, Σπανούλης 13 (2), Περπέρογλου 5 (1), Σερμαντίνι 8, Σλούκας 9, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους 1, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 5 (1).
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Πιανιτζιάνι): Μακ Κάλεμπ 19 (2), Ερμίς 4, Σάτο, Τρίπκοβιτς 5 (1), Άντερσεν 18 (2), Πεκέρ 2, Σαβάς, Μπατίστ, Κάραμαν 2, Μπογκντάνοβιτς 20 (2).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}ac4cac13d1{/coveritlive}



Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι»
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
Super League: "Αγκαλιά" με τον τίτλο η ΑΕΚ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved