Παναθηναϊκός: Σε πέντε λεπτά… αυτοκτόνησε (photos)

Παναθηναϊκός: Σε πέντε λεπτά… αυτοκτόνησε (photos)

Ο Παναθηναϊκός αν και ήταν το απόλυτο αφεντικό στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, στο τέλος έπαθε μπλακ άουτ στην επίθεση και η Ρεάλ πήρε τη νίκη με 58-54.

Ο Παναθηναϊκόςαδίκησε τον εαυτό του. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να γκρεμίσουν μέσα σε 5 λεπτά ότι έχτιζαν τα προηγούμενα 35. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» αν και ήταν τα απόλυτα αφεντικά (έφτασαν την διαφορά μέχρι και τους 14 πόντους)…έχασαν το ματς μέσα από τα χέρια τους, 54-58. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη σημείωσαν μόλις 17 πόντους στο δεύτερο μέρος, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαθαν ολική… καθίζηση σκοράροντας μόλις 5 πόντους.

Η καλή μέρα φαίνεται από την αρχή, όπως και η… νύχτα. Από την πρώτη κιόλας φάση οι «πράσινοι» φαινόταν όταν βρισκόντουσαν  σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και είχα πολύ ενέργεια να… καταθέσουν πάνω στο παρκέ. Η επιστροφή του Διαμαντίδη στην ενεργό δράση ήταν από μόνη της ένα έξτρα… εφόδιο σε όλη την ομάδα του «τριφυλλιού».  Ο αμυντικός προσανατολισμός του Παναθηναϊκού ήταν ξεκάθαρος, με τους «πράσινους» να εστιάζουν πάνω στον Ρούντι αλλά και στην «βραχυκύκλωση» του παιχνιδιού της Ρεάλ. Είναι χαρακτηριστικό στα πρώτα τέσσερα λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με 11-6 και τον Κώστα Τσαρτσαρή να κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε με φοβερή διάθεση στην άμυνα (14-9 στο 5.30 με τρίποντο του Μάικ Μπράμος) και με τον Ούκιτς να «διαβάζει» σωστά όλες τις φάσεις, έβρισκε επιθετικές λύσεις. Ένα λεπτό πριν από την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου ο Διαμαντίδης έκλεψε την μπάλα την άφησε με εντυπωσιακό τρόπο πίσω από την πλάτη του στον επερχόμενο Μπράμος ο οποίος κάρφωσε εντυπωσιακά (με το αριστερό παρακαλώ) και έκανες το 18-9.  

Σταθερά τα ηνία στον Παναθηναϊκό

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Στο παρκέ είχε περάσει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ο οποίος έκανε αμέσως το 22-11 και όλα πήγαιναν ρολόι. Στους αιθέρες ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλει τον «νόμο» του ενώ οι παίκτες του Λάσο ήταν φανερά εκνευρισμένοι από το γεγονός πως δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι.  Παρ’ όλα αυτά προσπάθησαν να απαντήσουν και με δύο τρίποντα (ένα άμεσο και ένα έμμεσο) μείωσαν σε 22-17. Ο Παναθηναϊκός όμως ήτα ιδιαίτερα… ορεξάτος και με τους Τσαρτσαρή και Λάσμε άνοιξαν και πάλι την διαφορά, 26-17 στο 14’ , με τον Μπέγκιτς να «γράφει» το 26-19. Με ένα μίνι σερί 5-0 0 Παναθηναϊκός έκανε το 31-19, ενώ ο Γκιστ πήγε την διαφορά στο +13, 33-20 στο 18’ και λίγο αργότερα η διαφορά άνοιξε ακόμα περισσότερο, 37-23 ύστερα από το νέο τρίποντο του Μάικ Μπράμος. Ροντρίγκεζ και Μίροτιτς όμως «μίλησαν» τελευταίοι για τους Ισπανούς και το ημίχρονο «έκλεισε» με 37-27.   

Έχασε την «μάχη» των ριμπάουντ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Ρεάλ βγήκε… φουριόζα για να μπορέσει να απαντήσει και να «κλείσει» την ψαλίδα. Με 0-4 μείωσε σε 37-31 με τον Παναθηναϊκό να μην βρίσκει λύσεις στην επίθεση. Ουσιαστικά, οι «πράσινοι» έψαχναν ένα καλάθι για να… ξεμπλοκάρουν και το.. βρήκαν. Έστω και καθυστερημένα. Ο Τζέιμς Γκιστ με σουτ τριών πόντων στο 33’ έκανε το 40-33, ενώ τον… αντέγραψε ο Γιόνας Ματσιούλις λίγο αργότερα κάνοντας το 43-33 στο 24’. Είχαν προηγηθεί τα φάουλ των Λάσμε, Μπράμος και Τσαρτσαρή που ήταν τα… τρίτα και των τριών, με τον Τζέισον Καπόνο να κάνει το 45-36 στο 26΄. Ο «Σόφο» είχε πάρει τα πάνω του, παίρνοντας παραμάζωμα όποιον έβρισκε μπροστά του και ο Σλότερ στο 28΄υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ προσπαθώντας να τον σταματήσει. Ο Σχορτσανίτης με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκανε το 49-39, αλλά ο Παναθηναϊκός έδωσε το δικαίωμα στην Ρεάλ να μειώσει. Ο Ρέγες οδηγούσε τους συμπαίκτες του και με δικούς του πόντους οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 49-44. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός άφησε την Ρεάλ να μπει ξανά στο παιχνίδι λόγω των ριμπάουντ, αφού οι φιλοξενούμενοι μόνο στην τρίτη περίοδο έδωσαν στους αντιπάλους τους 8 φορές «δεύτερες» επιθέσεις.   

Προβάδισμα η Ρεάλ

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Ούκιτς να δίνει αέρα 7 πόντων στην ομάδα του, 51-44 και τον Ντρέιπερ να μειώνει με ένα πολύ δύσκολο καλάθι μπροστά στον Διαμαντίδη σε 51-46. Μετά από δύο λεπτά αγώνα χωρίς καλάθι από καμία ομάδα ο Μάικς Μπράμος με ένα μεγάλο τρίποντο έκανε το 54-46. Ο ι «πράσινοι» στην επίθεση έμοιαζαν να έχουν … χάσει τον ρυθμό τους και με ένα γρήγορο 0-6 η Ρεάλ μείωσε σε 54-52 στο 35΄ και δύο λεπτά αργότερα με τρίποντο του Ροντρίγκεζ οι Μαδριλένοι πέρασαν μπροστά με 54-55.  Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Ντρέιπερ στην επόμενη φάση σκόραρε ένα απίστευτο δίποντο (πατούσε γραμμή) από την γωνία με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη κρεμασμένο πάνω του και έκανε το σκορ 54-57, ενώ απέμεναν 2:43 για την λήξη του αγώνα.  Ο Παναθηναϊκός έχασε δύο συνεχόμενες ευκαιρίες να ισοφαρίσει με τουτς Καπόνο και Ματσιούλις, ενώ ο Λάσμε έχασε λέι απ από αυτά που δεν χάνονται ένα λεπτό πριν από το τέλος. Στην προτελευταία επίθεσή του ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μία ευκαιρία να ισοφαρίσει αλλά ο Τσαρτσαρής σημάδεψε… σίδερο. Οι «πράσινοι» με συνεχόμενα φάουλ, συμπλήρωσαν τα πέντε ομαδικά και έστειλαν την Ρεάλ στις βολές, με τους Ισπανούς να διαμορφώνουν το τελικό 54-58 και τους 17.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο κλειστό να φεύγουν απογοητευμένοι από το ΟΑΚΑ.

Δεκάλεπτα: 20-11, 37-26, 49-44, 54-58

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11, Ματσιούλις 5, Καπόνο 4, Ούκιτς 8, Λάσμε 2, Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 5, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 8

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ 4, Φερνάντεζ 8, Σουάρεζ, Ρέγες 12, Μίροτιτς 3, Ροντρίγκεζ 6, Χετσμάιερ 11, Μπέγκιτς 6, Κάρολ, Λιούλ 7, Σλότερ

Θυμηθείτε τη Live περιγραφή του αγώνα:

{coveritlive}05b4426588{/coveritlive}



Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved