Ολυμπιακός: Ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης

Ολυμπιακός: Ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τις σοβαρές απουσίες του και μαζί το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ, κερδίζοντας με 78-77 στη «NOKIA Arena».

Οι Πειραιώτες, που παρατάχθηκαν στο Ισραήλ χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους τον Τζος Πάουελ και τον Έισι Λο, πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους σε πέντε αγώνες στο Top 16 της Ευρωλίγκας και διατήρησαν στο ακέραιο τις ελπίδες πρόκρισής τους στα πλέι οφ. Πρώτος σκόρερ τους ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, με 24 πόντους, ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα με δίποντο 51’’ πριν από τη λήξη. Δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή οι γηπεδούχοι, αστοχώντας δις ο Οχαγιόν κι άλλη μία ο Σμιθ.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα αιφνιδίασε στους Ισραηλινούς κι έχοντας 3/4 τρίποντα προηγήθηκε με 16-7 στο 3’, με τους Βασίλη Σπανούλη και Βαγγέλη Μάντζαρη να πετυχαίνουν από έξι πόντους. Με τον αρχηγό τους να έχει συνολικά 3/4 τρίποντα η διαφορά παρέμεινε στο επίπεδο των εννέα πόντων (13-22) στο 6’ για τους Πειραιώτες, παρά τις προσπάθειες του Ντέβιν Σμιθ. Ο Γιώργος Πρίντεζης με τέσσερις πόντους ήρθε να προσθέσει κι άλλους μπελάδες στην εξίσωση για τον Ντέιβιντ Μπλατ, που είδε την ομάδα του να χάνει ακόμα και με διαφορά δεκατριών πόντων (13-26). Παρότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας απέσυρε το Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο ο Ολυμπιακός συνέχισε να τιμωρεί τις αδυναμίες της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην άμυνα (16-30 στο 9’), κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο +11 (19-30).

Ο Ντέιβιντ Λόγκαν (10 π.) ανέλαβε να βγάλει την ομάδα του από το αδιέξοδο στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου (27-35), αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, παράλληλα με προβάδισμα δέκα πόντων (29-39) στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, με το Βασίλη Σπανούλη να έχει φθάσει τους 15 πόντους και τον Κάιλ Χάινς να δίνει λύσεις μέσα στη ρακέτα. Παράλληλα, ο 47χρονος τεχνικός είδε να λειτουργεί το σχήμα με τους τρεις περιφερειακούς (Μάντζαρης, Σλούκας, Σπανούλης) που επιστράτευσε για να αντεπεξέλθει στην πίεση των Ισραηλινών στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, για να οδηγηθούμε στο 44-33 με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο φινάλε του πρώτου εικοσαλέπτου.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 7-2 μείωσε σε 46-40, καθοδηγούμενη από τους Ντέιβιντ Λόγκαν και Ντέβιν Σμιθ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ και ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανασυνταχθεί άμεσα. Οι Ισραηλινοί, όμως, συνέχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά (47-50), με το Σόουν Τζέιμς να δίνει λύσεις κάτω από το καλάθι. Χάρη στις ενέργειες του Γιώργου Πρίντεζη ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία στο σκορ, ωστόσο ήταν φανερό πως σε αυτά τα πρώτα πέντε λεπτά της επανάληψης ο Ολυμπιακός δεν είχε τα πατήματα του πρώτου μέρους. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι έδωσε «ανάσες» στην ομάδα του στην πίεση των γηπεδούχων, που όμως όσο περνούσε η ώρα τόσο γινόταν ολοένα και πιο έντονη (54-55 στο 26’). Με το επιμέρους σκορ να φθάνει στο 23-11 η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν άργησε να περάσει μπροστά στο σκορ (56-55), στο 27’, με το Σίλβεν Λάντεσμπεργκ να πετυχαίνει εφτά πόντους και τον Ολυμπιακό να έχει αρνητικό σερί 0/11 τρίποντα.

Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ προηγήθηκε με 60-57 στο 29ο λεπτό, με το Λιόρ Ελιγιάχου να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και το φινάλε του δεκαλέπτου βρήκε τους Ισραηλινούς να προηγούνται με 62-57, έχοντας ανατρέψει πλήρως το σκηνικό του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πληρώσει τους γηπεδούχους με το ίδιο νόμισμα και με σερί 8-0 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου ανέκτησε το προβάδισμα (62-65). Με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Σπανούλη (18π.) και Γκιόργκι Σερμαντίνι (9π., οκτώ ριμπάουντ) ξέφυγε στο +4 με 68-64, αλλά ο Γιόζεβ Οχαγιόν και ο Ντέβιν Σμιθ ήρθαν να δώσουν εκ νέου το προβάδισμα στους Ισραηλινούς (69-68), στο 34’. Η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τα πολλά προβλήματα του αντιπάλου της κι ανέβασε κι άλλο την υπέρ της διαφορά (74-68), το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζωκα όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Η τριάδα των Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Σλούκα και Κάιλ Χάινς βοήθησαν τον Ολυμπιακό να μειώσει σε 77-76, δύο λεπτά πριν από το φινάλε, για να έρθει ο Σπανούλης και να «κλειδώσει» τη νίκη, με 78-77. Για την προσφορά του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ τιμήθηκε ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Δεκάλεπτα: 19-30, 33-44, 52-47, 77-78.
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Μπλατ): Λόγκαν 15 (3), Τζέιμς 11, Σμιθ 17 (2), Χίκμαν 4, Ελιγιάχου 8, Ροθ, Πνίνι, Κάνερ 2, Οχαγιόν 6, Πλάνινιτς 7, Τόμας, Λάντεσμπεργκ 7 (1).
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 9, Άντιτς 3 (1), Σπανούλης 24 (4), Περπέρογλου 3 (1), Σερμαντίνι 9, Σλούκας 5 (1), Μαυροειδής, Γκατσεβίτσιους, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 3, Μάντζαρης 6 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}ebb541fa1d{/coveritlive}



Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Ιστιοπλοΐα: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες για Κοκκαλάνη, Μαραμενίδη και αδέρφια Σπανάκη
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved