Έρτσεγκ: «Σκληρή η Σιένα»

Έρτσεγκ: «Σκληρή η Σιένα»

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και εκείνους με τη Σιένα για την Ευρωλίγκα μίλησε ο Ζόραν Έρτσεγκ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ στην επίσημη ιστοσελίδα της WIND.

-Αυτή ήταν η 20η συνεχόμενη νίκη στην Α1 την τρέχουσα σεζόν. Ήταν τόσο εύκολη όσο φάνηκε;

«Καμία νίκη δεν είναι εύκολη. Απλά εμείς κάνουμε τα πράγματα να φαίνονται εύκολα, πολύ απλά επειδή μπαίνουμε απολύτως συγκεντρωμένοι στο γήπεδο. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά κάθε μας αντίπαλο χωρίς να εξετάζουμε το όνομά του ή τη δυναμικότητά του. Ο στόχος μας είναι να βγάζουμε στο παρκέ, στη διάρκεια των αγώνων, όλα όσα κάνουμε στις προπονήσεις, δίνοντας πάντα το 100% των δυνατοτήτων μας. Αυτό ακριβώς κάναμε και εναντίον του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη».

-Είναι η άμυνα το σημείο αναφοράς του φετινού Ολυμπιακού; Στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ έμεινε για πρώτη φορά κάτω από τους 50 πόντους.

«Από την καλή άμυνα ξεκινούν τα πάντα για την ομάδα αυτή. Παίρνουμε ρυθμό στην επίθεση όπου έχουμε την ευκαιρία να τρέξουμε και να πάμε σε εύκολα καλάθια. Αποτελεί βασικό μας μέλημα η άμυνα, για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι. Θέλουμε όσο μπορούμε να βελτιωνόμαστε αμυντικά, ειδικά αυτήν την περίοδο όπου φουντώνουν οι μάχες στην Ευρωλίγκα».

-Μεσολαβεί ο αγώνας με τον Ηλυσιακό πριν ξεκινήσει η σειρά με τη Σιένα στις 22 Μαρτίου για τους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας. Τι περιμένετε να δείτε από τους Ιταλούς;

«Κατ’ αρχήν είναι μία σειρά με μεγάλη διάρκεια αφού θα κριθεί στις τρεις νίκες. Μπορεί δηλαδή να χρειαστούν πέντε αγώνες μέσα σε δύο εβδομάδες. Εμείς προετοιμαζόμαστε για το καλύτερο δυνατό, απέναντι σε μία πολύ σκληρή ομάδα όπως είναι η Σιένα. Κάθε αγώνας ξεχωριστά θα έχει τη δική του σημασία και εμείς δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να φορτωθούμε με  πολύ άγχος. Είναι αναγκαίο να προσεγγίσουμε και αυτούς τους αγώνες, όπως κάθε άλλο ματς και με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ».

-Σε σχέση με πέρσι ο Ολυμπιακός έχει αρκετές αλλαγές, ξεκινώντας από τον πάγκο όπου προπονητής είναι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και στο ρόστερ. Τον τελευταίο καιρό δείχνετε όλο και πιο ομάδα. Πού οφείλεται αυτό;

«Μα στην σκληρή και ποιοτική δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Είναι αλήθεια ότι η ομάδα αυτή ωριμάζει και ενηλικιώνεται αγώνα με αγώνα. Όταν έχεις προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν έχεις άλλη επιλογή ως παίκτης, από το να προσπαθείς όλο και περισσότερο και να βελτιώνεσαι αφομοιώνοντας τις εντολές του. Άλλαξαν αρκετοί παίκτες και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής. Θεωρώ ότι αυτό το διάστημα το αφήσαμε πίσω μας και τώρα είμαστε πλέον πιο συμπαγής ομάδα σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν».

-Σ’ ένα ξεκίνημα όπου έδειχνες να βρίσκεσαι εκτός σχεδίων. Όμως τώρα φτάσαμε Μάρτιο μήνα και αποτελείς σημαντικό μέλος της ομάδας. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

«Πάντοτε πίστευα στον εαυτό μου και στις ικανότητές μου. Από την πρώτη μέρα που βρίσκομαι εδώ προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βρίσκω τρόπους για να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Ήξερα ότι η σεζόν είναι μεγάλη και πως κάποια στιγμή θα έπαιρνα μία ευκαιρία. Ήταν αποκλειστικά στο χέρι μου κατά πόσο θα την εκμεταλλευόμουν, έτσι ώστε να κερδίσω την εμπιστοσύνη του κόουτς. Όταν ήρθε η ευκαιρία ήμουν πανέτοιμος και χαίρομαι πάρα πολύ που μπορώ να συνεισφέρω στην ομάδα».



Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Γιώργος Λυγγερίδης: Αγώνας μπάσκετ στη μνήμη του αστυνομικού - «Χρέος μας να τιμούμε τους ήρωές μας»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Λανσάρει το δικό του νερό ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved