Ολυμπιακός: Αυτοκτόνησε στο ΣΕΦ!

Ολυμπιακός: Αυτοκτόνησε στο ΣΕΦ!

Η Σιένα ήρθε αποφασισμένη για το «διπλό» στο ΣΕΦ και το πήρε, κερδίζοντας με 74-72 τον Ολυμπιακό που μπαίνει πλέον σε περιπέτειες.

Οι Πειραιώτες έμειναν στη μία επιτυχία, σε τέσσερις αγώνες τους στο Top 16 της Ευρωλίγκας, και θα πρέπει να βελτιώσουν κατακόρυφα την απόδοσή τους στη συνέχεια και να πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα εφόσον θέλουν να διατηρηθούν «ζωντανοί» στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ. Ο Βασίλης Σπανούλης έφερε την ομάδα του στο +5 (72-67), 45’’για το φινάλε, αλλά ο Ρες κι εν συνεχεία ο Μπόμπι Μπράουν έκαναν την ανατροπή. Ο Έισι Λο είχε την ευκαιρία, στην τελευταία επίθεση, να κρατήσει το ροζ φύλλο στο ΣΕΦ, αλλά αστόχησε. Στο 4-0 έφθασε η πρωταθλήτρια Ιταλίας που είχε ηγέτη τον Μπράουν, με 22 πόντους, έξι ασίστ, τρία ριμπάουντ κι άλλα τόσα κλεψίματα.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και μετά τη συμπλήρωση των πρώτων τεσσάρων λεπτών απέκτησε προβάδισμα έξι πόντων (11-5). Οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού τροφοδότησαν τον Γκιόργκι Σερμαντίνι στη ρακέτα κι εκείνος φρόντισε να εκμεταλλευτεί την υπεροχή του απέναντι στους αντίπαλους ψηλούς. Ξεπερνώντας το αρχικό μούδιασμα, όμως, η Σιένα άρχισε να βρίσκει καλό ρυθμό στην επίθεση και με μπροστάρη τον Κρίστιαν Κανγκούρ μείωσε στο καλάθι (15-13), στο 6’. Οι Πειραιώτες, πάντως, συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και με τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη να ανεβάζουν την απόδοσή τους προηγήθηκαν 25-20 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την πρωτοπορία και στην έναρξη της δέυτερης περιόδουα (28-24), με τον Κάιλ Χάινς να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο προσφέροντας λύσεις στην επίθεση και σημαντική βοήθεια στην άμυνα. Ωστόσο, με τον Μπόμπι Μπράουν να φθάνει τους εφτά πόντους η Σιένα έμενε κοντά στο σκορ (28-26 στο 14’), ενώ όταν στην εξίσωση μπήκε και ο Βίκτορ Σανικίτζε κατάφερε να περάσει μπροστά, αρχικά με 38-35 στο 17’, για να κλείσει στο +2 το ημίχρονο (36-38).

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Με τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Γκιόργκι Σερμαντίνι να δίνουν σημαντικές λύσεις ανέκτησε το προβάδισμα στο 23ο λεπτό (42-40), αλλά η Σιένα δεν ήταν διατεθειμένη να παραδώσει εύκολα τα όπλα και με τον Ντέιβιντ Μος να σκοράρει από την περιφέρεια συνέχισε να κάνει δύσκολη τη ζωή των Πειραιωτών (45-46). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε εντολή για μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα, όμως ο Μπόμπι Μπράουν συνέχισε να βρίσκει το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι. Τρία λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου το ματς είχε πάρει για τα καλά φωτιά, με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες (48-48). Ο Μπράουν συνέχισε να βρίσκει στόχο κι από τα δικά του χέρια οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ξανά, με 52-49 στο 29ο λεπτό, την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακό είχε δυσκολίες στο να διασπάσει τη σκληρή ιταλική άμυνα. Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε τη Σιένα στο 52-51, έχοντας καταφέρει να μεταφέρει την πίεση και το άγχος στην πλευρά του Ολυμπιακού.

Τα λάθη των γηπεδούχων στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου έδωσαν τη δυνατότητα στη Σιένα να προηγηθεί με 61-59 στο 35ο λεπτό, με τον Μπόμπι Μπράουν να φθάνει τους 17 πόντους, αποτελώντας έντονο πονοκέφαλο για το Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά στήριγμα στον Κάιλ Χάινς, που με δικά του καλάθια έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του να κάνει την ανατροπή και να ξεφύγει στο 65-61. Η κατάσταση έδειξε να γίνεται λίγο πιο ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που πήρε μπροστά και ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος φθάνοντας τους εννέα πόντους διατήρησε τη διαφορά στο +4 (67-63 στο 37ο λεπτό). Οι Ιταλοί, όμως, ήταν εφτάψυχοι. Επέστρεψαν εκ νέου, ισοφάρισαν σε 67-67 ένα λεπτό μετά κι έδωσαν δραματικό χαρακτήρα στο φινάλε. Με το πρώτο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 70-67, ενώ με τον αρχηγό να μιλάει ξανά η διαφορά ανέβηκε στους πέντε πόντους (72-67), 45’’ πριν από το τέλος. Ένα δίποντο του Ρες, άλλο ένα του Μπόμπι Μπράουν, συν τρεις βολές από φάουλ που του έκανε ο Πέρο Άντιτς, οδήγησαν σε απόλυτη ψυχρολουσία το ΣΕΦ, αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σκοράρει, για να πάρει τη νίκη, και πλέον μπαίνει σε περιπέτειες αναφορικά με την πρόκρισή του στα πλέι οφ. Οι γηπεδούχοι, πάντως, κατέθεσαν ένσταση γιατί στα 10’’ για το φινάλε κόλλησε το χρονόμετρο του ΣΕΦ, κάτι που σημαίνει πως δεν θα έπρεπε να μετρήσει το δίποντο του Μπράουν αφού ο χρόνος είχε λήξει.

Δείτε, σε βίντεο, την επίμαχη φάση.

Δεκάλεπτα: 25-20, 36-38, 51-52, 72-74.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 4, Άντιτς, Σπανούλης 13 (1), Περπέρογλου 9 (1), Σερμαντίνι 9, Σλούκας 5 (1), Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 8 (2).
Σιένα (Μπιάνκι): Μπράουν 22 (3), Εζέ, Καραρέτο 5 (1), Ράσιτς, Κανγκούρ 8 (2), Σανικίτζε 9 (1), Ρες 10, Χάκετ 11, Μος 9 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Σιένα μέσα από το live του Onsports...

{coveritlive}08806275ce{/coveritlive}



Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα με Ιωαννίδη - Νέο συμβόλαιο και επιστροφή Λάτσιο
Παναθηναϊκός: Νέα δεδομένα με Ιωαννίδη - Νέο συμβόλαιο και επιστροφή Λάτσιο
Ολυμπιακός: Η συγκίνηση και η αποθέωση Μαρινάκη στο «Villa Park» (videos)
Ολυμπιακός: Η συγκίνηση και η αποθέωση Μαρινάκη στο «Villa Park» (videos)
Παναθηναϊκός AKTOR: Τώρα... μιλάει το ΟΑΚΑ - Κυκλοφόρησαν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR: Τώρα... μιλάει το ΟΑΚΑ - Κυκλοφόρησαν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια του Game 5
Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι ημέρες και οι ώρες των Game 5 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι ημέρες και οι ώρες των Game 5 για Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved