Ολυμπιακός: Ούτε στη Βαρκελώνη

Ολυμπιακός: Ούτε στη Βαρκελώνη

Τη δεύτερη διαδοχική ήττα του επί ισπανικού εδάφους γνώρισε ο Ολυμπιακός, χάνοντας αυτή τη φορά στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα με 76-68.

Μετά την ήττα στη Βιτόρια από την Κάχα Λαμποράλ οι Πειραιώτες δεν τα κατάφεραν και στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, γνωρίζοντας στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» τη δεύτερη ήττα τους σε τρεις αγώνες στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα παγιδεύτηκε στην άμυνα των αντιπάλων του, έμεινε χαμηλά στο σκορ και παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν χωρίς το Χουάν Κάρλος Ναβάρο σχεδόν σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το ροζ φύλλο.

Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αιφνιδιάσει την Μπαρτσελόνα και προηγήθηκε με 5-0 στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά οι Καταλανοί επανήλθαν γρήγορα και με τον Πιτ Μάικλ να είναι ασταμάτητος έτρεξαν επιμέρους σκορ 14-4 και απέκτησαν προβάδισμα πέντε πόντων (14-9) στο 6ο λεπτό. Η άμυνα της Μπαρτσελόνα συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα στους φιλοξενούμενους, που ήταν αδύνατο να βρουν ρυθμό και βρέθηκαν να χάνουν με 16-9 στο 7’ και 18-13 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στα πρώτα τρία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου και με τον Κάιλ Χάινς να δίνει λύσεις κοντά στο καλάθι μείωσαν σε 23-19, κόβοντας την όρεξη των γηπεδούχων να χτίσουν διαφορά, για να διασφαλίσουν από νωρίς τη νίκη. Η Μπαρτσελόνα, όμως, δεν άργησε να ανακτήσει τον έλεγχο και προηγήθηκε με +10 (34-24) με τους Πιτ Μάικλ και Βίκτορ Σάδα να δίνουν λύσεις στο σκοράρισμα. Ο Βασίλης Σπανούλης προσπάθησε να ανεβάσει ταχύτητα στην απόδοσή του, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας διαφορά εννέα πόντων (41-32).

Με το Γιώργο Πρίντεζη να σημειώνει οκτώ πόντους ο Ολυμπιακός προσπάθησε να γίνει πιο απειλητικός στο ξεκίνημα της επανάληψης, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο που ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και αποχώρησε στο 22ο λεπτό. Ωστόσο, ακόμα και χωρίς το φυσικό ηγέτη της η Μπαρτσελόνα συνέχισε να είναι ανώτερη και με το Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να αναλαμβάνει δράση διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ (50-42 στο 24’). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έριξε στο παρκέ τον Έισι Λο και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν άμεσα σε 56-52, όμως και πάλι οι Καταλανοί βρήκαν τις λύσεις και χτυπώντας με πικ εν ρολ και τον Άντε Τόμιτς να φθάνει τους 11 πόντους έκλεισαν στο +8 (60-52) το 30’.

Τα προβλήματα για την ομάδα του Πειραιά έγιναν ακόμα μεγαλύτερα στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Οι εξαιρετικές συνεργασίες των Μαρτσελίνιο Χουέρτας και Άντε Τόμιτς σε συνδυασμό με την έμπνευση του Τσάβι Πασκουάλ να ρίξει στο μαρκάρισμα του Βασίλη Σπανούλη τον Τζόε Ίνγκλις έδωσαν το δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα να προηγηθεί με 68-57 στο 33’. Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και με τρίποντο του Πέρο Άντιτς μείωσε σε 72-66, στο 37’, αλλά ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήρθε να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνισή του στο δεύτερο ημίχρονο και με σουτ δύο πόντων έστειλε τη διαφορά ξανά στους οκτώ πόντους (74-66). Η απέλπιδα προσπάθεια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα να «κλέψουν» τη νίκη στο τέλος δεν έφερε αποτέλεσμα, με τους γηπεδούχους να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και να φθάνουν στο ροζ φύλλο, διατηρώντας το αήττητό τους στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Δεκάλεπτα: 18-13, 41-32, 60-52, 76-68.
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 10, Χουέρτας 10, Ναβάρο 5, Γιασικεβίτσιους 10 (1), Τοντόροβιτς, Ουάλας 6, Ίνγκλις, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαβάι 2, Μάικλ 12, Τόμιτς 15.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκα): Χάινς 6, Λο 8, Άντιτς 9 (3), Σπανούλης 9, Περπέρογλου 4, Σερμαντίνι 6, Σλούκας, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 15 (2), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 3 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός μέσα από το live του Onsports…

{coveritlive}81e2ecf405{/coveritlive}



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κρόος ανακοίνωσε το τέλος στην καριέρα του - Αποσύρεται μετά το Euro 2024
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Κρόος ανακοίνωσε το τέλος στην καριέρα του - Αποσύρεται μετά το Euro 2024
Αύριο στις 22:00 η νέα κλήρωση για κέρδη έως και 10.000 ευρώ τον μήνα για μια 10ετία
Αύριο στις 22:00 η νέα κλήρωση για κέρδη έως και 10.000 ευρώ τον μήνα για μια 10ετία
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Δήλωσε «παρών» ο Ιωαννίδης
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Δήλωσε «παρών» ο Ιωαννίδης
Κύπελλο Ελλάδας: Έκπληξη με Φραπάρ! Η πρώτη γυναίκα που θα σφυρίξει τελικό
Κύπελλο Ελλάδας: Έκπληξη με Φραπάρ! Η πρώτη γυναίκα που θα σφυρίξει τελικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved