Πεδουλάκης: «Παρένθεση η Εφές»

Πεδουλάκης: «Παρένθεση η Εφές»

Σύνθημα για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις επιτυχίες, στην εντός έδρας αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Μάλαγα, έδωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης, τονίζοντας ότι η ήττα από την Εφές ήταν μια κακή παρένθεση στην πορεία του «εξάστερου» στο Top 16 της Euroleague.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αφού ξεκαθάρισε ότι το ματς με την Εφές και η κακή εμφάνιση στην Τουρκία πρέπει να μείνουν στο παρελθόν, στάθηκε ιδιαίτερα στην επανεμφάνιση του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος επιστρέφει κόντρα στους Ισπανούς, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος σαρώνει στην ψηφοφορία για το Hall of Fame.

«Η Μάλαγα είναι μια ομάδα που στηρίζεται στην ταχύτητά της και βγάζει πολλή ενέργεια μέσα στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση» τόνισε αρχικά ο Πεδουλάκης και συνέχισε: «τρέχει πάρα πολύ στον αιφνιδιασμό και εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα στοιχεία του κάθε παίκτη, να κάνουμε αυτό που πρέπει και στις δύο πλευρές του γηπέδου για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πάνω απ' όλα να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι Διαμαντίδης και Μπανκς προπονούνται πλέον κανονικά: «Οι 4 δημιουργοί μας είχαν τον τελευταίο καιρό προβλήμαυα. Ο Σόφο θέλει χρόνο για να ανεβάσει ρυθμούς, όπως και ο Ούκιτς. Τώρα θέλουμε να βάλουμε άμεσα στην ομάδα και τον Διαμαντίδη και τον Μπανκς. Είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. ο Μπανκς προέρχεται από ίωση και είναι καταπονημένος. Βέβαια δεν έκανε υψηλό πυρετό και αυτό είναι καλό. Προπονήθηκε χθες, θα είναι μαζί μας να δούμε πόσο θα μπορέσει να μας βοηθήσει. Ο Δημήτρης ταλαιπωρήθηκε από τη θλάση, έκανε και αυτός προπόνηση και μπήκλε δυνατά, αλλά στην περίπτωσή του θα φανεί στο παιχνίδι. Αλλο προπόνηση, άλλο ο αγώνας. Θέλει να βρει πατήματα και αναπνοές. Είναι απαραίτητος με όσα κάνει μέσα στο ματς, στην εκτέλεση, τη δημιουργία, την άμυνα, την εμπειρία. Θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς στο παιχνίδι και πάνω απ' όλα στο ρυθμό».

Συνεχίζοντας ο Αργύρης Πεδουλάκης αναφέρθηκε σε Διαμαντίδη και Μπανκς τονίζοντας: «πρόκειται για παίκτες που προέρχονται από δύο διαφορετικές σχολές. Και ο Δημήτρης ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Ο Μπάνκς προέρχεται από το ΝΒΑ και θέλει χρόνο για να κατανοήσει πλήρως την Ευρώπη. Ο Δημήτρης ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Θέλουμε να είμαστε ένα διάστημα όλοι μαζί. Τουλάχιστον 10 ημέρες. Δεν το έχουμε καταφέρει αλλά όπως έχω ξαναπεί πρέπει να βρίσκουμε λύσεις. Από το πρώτο φιλικό στη Σόφια είχαμε πολλά προβλήματα. Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση, να ενσωματώνονται στην ομάδα τα νέα παιδιά. Οπως προπονείσαι έτσι παίζεις και αυτό είναι το δικό μας μείον γιατί δεν έχουμε προπονηθεί όπως θέλαμε».

Αναφερόμενος στην απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη από το ματς με την Εφές, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν κατηγορηματικός: «Οτι έγινε στην Πόλη το αφήνουμε πίσω μας. Είναι πολύ σοβαρό στοιχείο για εμάς να μην παίζει ο Διαμαντίδης. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την εικόνα μας. Ειδικά στην άμυνα δεν λειτουργήσαμε καθόλου καλά. Μάθαμε από αυτό το παιχνίδι. Ο Γκιστ ήταν εκτός της τακτικής μας, το έκανε για λίγο αλλά του έβγαινε η συνήθεια. Οπως είναι το σύγχρονο μπάσκετ το θέμα είναι οι δημιουργοί. Είναι δύσκολο για εμάς χωρίς τον Διαμαντίδη. Η Εφές έχει έμπειρα και ψηλά παιδιά, εμείς είχαμε και τον Σοφοκλή να επιστρέφει μετά από έναν μήνα και δεν πάταγε καλά. Οι ψηλοί της Εφές έμπαιναν μέσα στο καλάθι και δεν είχαμε τη σωστή αντίδραση. Για εμάς ήταν μια παρένθεση. Θέλουμε να μαθαίνουμε».

Ο Πεδουλάκης ρωτήθηκε για την παρουσία του Νίκου Γκάλη στην ψηφοφορία του Hall of Fame. «Ο Γκάλης έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως. Και το έχω ζήσει αυτό από πρώτο χέρι. Οπου πηγαίναμε ήταν πιο διάσημος και από τον Πρωθυπουργό. Ο Νίκος χαίρει εκτίμησης στο εσωτερικό, νομίζω ότι έχει την κοινή αποδοχή όλου του κόσμου. Θα μπορούσε να τιμηθεί πολύ περισσότερο, καλό είναι αυτό που γίνεται. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την ψυχολογία του ελληνικού αθλητισμού. Επεισε τους Ελληνες ότι μπορούν να κάνουν περισσότερα πράγματα. Ο Νίκος ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Υπήρχε τότε μια ομαδική ολοκληρωμένη δουλειά, υπήρχε δίψα και ελπίδα να φύγουμε από τα ανοικτά γήπεδα, να πάμε για κάτι καλύτερο. Ο Νίκος ήταν η κορυφή».



ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
ΑΕΚ: Στη Σουηδία για τον Πίττα - Τι είπε ο Κύπριος φορ που σκόραρε δύο γκολ
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Κιλιάν Εμπαπέ: Πιέσεις του Εμανουέλ Μακρόν στη Ρεάλ Μαδρίτης για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε 4η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στο «σπίτι» του! (photos+video)
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νάπολι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νάπολι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved