Ολυμπιακός: Έσπασε το... ρόδι, στο ΣΕΦ (photos)

Ολυμπιακός: Έσπασε το... ρόδι, στο ΣΕΦ (photos)

Την πρώτη του νίκη του στο Top 16 της Ευρωλίγκας πέτυχε ο Ολυμπιακός, που με «όπλο» την άμυνα επικράτησε με 77-64 της Μπεσίκτας στο ΣΕΦ.

Μετά την ήττα στη Βιτόρια από την Κάχα Λαμποράλ, στην πρεμιέρα, το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσιάστηκε σοβαρό και προσηλωμένο στο στόχο του και με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη κατάφερε να φθάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου, στο σημερινό (04/01) παιχνίδι στο φαληρικό στάδιο, στο πλαίσιο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του ΣΤ’ Ομίλου.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Με «όπλο» την πιεστική άμυνα και με τον Τζος Πάουελ να χτυπάει στη ρακέτα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7-4 στο 5’. Ο 47χρονος τεχνικός έδωσε εξ αρχής μεγάλη έμφαση στην εξουδετέρωση του Κέρτις Τζέρελς, ενώ έδωσε παράλληλα εντολή στους παίκτες του να ανοίξουν το ρυθμό. Κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών των γηπεδούχων από ένα σημείο κι έπειτα έγινε ο Γιώργος Πρίντεζης και με δικά του καλάθια ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 13-9 στο 8’. Η Μπεσίκτας, πάντως, κατάφερε χάρη στο δαιμόνιο Τζέρελς να διατηρηθεί κοντά στο σκορ (15-13), για να έρθει ο Κώστας Σλούκας και με τρίποντο στο φινάλε να «γράψει» το 20-13 του 10’.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυνατά και στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τρίποντο του Πέρο Άντιτς ξέφυγαν με 23-13 στο 11ο λεπτό και διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (29-20) χάρη σε τρίποντο και μία εύστοχη βολή του Κώστα Σλούκα που συνέχισε να σκοτώνει την τουρκική ομάδα από την περιφέρεια. Το σχήμα με τους Μάντζαρη και Σλούκα ως δίδυμο στους γκαρντ, με τον Κώστα Παπανικολάου ως σμολ φόργουορντ και τους Πέρο Άντιτς και Κάιλ Χάινς στη ρακέτα λειτούργησε καλύτερα για τους γηπεδούχους που πήραν τον έλεγχο και προηγήθηκαν με 33-23 τέσσερα λεπτά πριν από το ημίχρονο. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε να έχει τον έλεγχο και παίζοντας πολύ καλή άμυνα πήγε στα αποδυτήρια στο +10 (37-27).

Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο έδειξε προσωρινά πως δεν θα άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Με δύο βόμβες τριών πόντων από τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 16 πόντους (43-27). Η Μπεσίκτας προσπάθησε να αντιδράσει και να μείνει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκορ και με καλάθια των Ντάνιελ Γιούιν και Κέρτις Τζέρελς κατάφερε να μειώσει αρχικά σε 45-35, εκμεταλλευόμενη τα κενά του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα στην άμυνα, κι εν συνεχεία σε  45-38, με τρίποντο του Νταμίρ Μάρκοτα. Ο Βασίλης Σπανούλης προσπάθησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με σουτ τριών πόντων έφερε τη διαφορά ξανά στους δέκα πόντους (48-38), φθάνοντας ο ίδιος στους 14 πόντους. Τον αρχηγό του Ολυμπιακού μιμήθηκαν ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Κώστας Παπανικολάου, που με προσωπικές ενέργειες έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να προηγηθούν με 55-41 και με 57-46 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Χωρίς να εντυπωσιάσει το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε με «όπλο» την ασφυκτική άμυνά του να διατηρεί διαφορά 10-12 πόντων στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου, δείχνοντας πάντως να μην κινδυνεύει από την τουρκική ομάδα. Οι παίκτες της Μπεσίκτας δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και οι «ερυθρόλευκοι», έχοντας μαξιλαράκι ασφαλείας 14 πόντων (65-51) τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε, διατήρησαν με σχετική ευκολία το προβάδισμα, φθάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου τους στο Top 16.

Δεκάλεπτα: 17-13, 37-27, 57-46, 77-64.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 8, Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 2, Σλούκας 9 (2), Πάουελ 7, Πρίντεζης 14 (2), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης.
Μπεσίκτας (Κουντέρ): Γιούιν 15 (1), Γκιουλέρ 5, Ακίν 2, Φάλκερ 4, Τσετίν 5 (1), Μάρκοτα 14 (2), Κρίστοφερ 4, Ναλγκά 2, Οζέρ, Τζέρελς 13.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}3a0f39144c{/coveritlive}

Ολυμπιακός: Έσπασε το... ρόδι, στο ΣΕΦ (photos)



Premier League: «Αγκαλιά» με τον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτι, ελπίζει σε… θαύμα η Άρσεναλ
Premier League: «Αγκαλιά» με τον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτι, ελπίζει σε… θαύμα η Άρσεναλ
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved