Μοιράζει.... (Κα)πόνο αυτός ο Παναθηναϊκός (photos)

Μοιράζει.... (Κα)πόνο αυτός ο Παναθηναϊκός (photos)

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη απέδειξε ότι μπορεί να παίξει... τρελό μπάσκετ και πως είναι πολύ... σκληρή για να πεθάνει - Εκπληκτικοί Καπόνο και Μπράμος στο νικηφόρο ξεκίνημα του Top-16 επί της Ζαλγκίρις, 67-66

Αν και στο τέλος αδίκησε τον εαυτό του, παίζοντας με την φωτιά ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε. Οι «πράσινοι» στην πρεμιέρα του Top-16 επικράτησαν της Ζαλγκίρις Κάουνας αν και στο τέλος λίγο έλειψαν να χάσουν από τα χέρια τους μια σπουδαία νίκη, με τον Λαβρίνοβιτς να αστοχεί στο τελευταίο σουτ της αναμέτρησης. Ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε όλους τους παίκτες του να δίνουν και την ψυχή τους μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ενώ ο Τζέισον Καπόνο στο «παρθενικό» του ευρωπαϊκό παιχνίδι... μοίρασε αμέτρητο πόν(τ)ο, με τον Μάικ Μπράμος να δίνει ένα ακόμα ρεσιτάλ.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο Top-16 μπορεί να ήταν λίγο... μουδιασμένο στα πέντε πρώτα λεπτά, αλλά μετά... ρεσιτάλ μπάσκετ. Οι «πράσινοι» ελαφρώς νωθροί με την έναρξη του αγώνα έδωσαν το δικαίωμα στους Λιθουανούς να προηγηθούν με 3-7 στο 4ο λεπτό του παιχνιδιού, αλλά στην συνέχεια δεν κατάλαβαν τι τους... χτύπησε. Με τρία διαδοχικά τρίποντα από Ματσιούλις, Διαμαντίδη και Μπράμο, ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 9-7, ένα λεπτό αργότερα και το... απίστευτο σόου μόλις είχε ξεκινήσει. Με εκπληκτική άμυνα, που έβγαζε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις στην επίθεση οι «πράσινοι» έκαναν ότι ήθελαν την ομάδα του Πλάθα. Οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 13-7, με τον Τζέιμς Γκιστ να έχει πατήσει για πρώτη φορά παρκέ (στο 7'). Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη να είναι μπροστά στο σκορ με 22-13 ύστερα από ένα εκπληκτικό σόου που προσέφερε απλόχερα ο Μάρκους Μπανκς.

Οργίασε ο Καπόνο με 14 πόντους

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Τζέισον Καπόνο. Ο «killer» του Παναθηναϊκού απέδειξε γιατί θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων σουτέρ του ΝΒΑ και ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ στην Ευρώπη. Ο Αμερικάνος έκανε πλάκα στον Κουζμίνσκας, αλλά και στον Καουκένας που προσπάθησαν να τον μαρκάρουν. Ο Λαφαγέτ με προσωπικούς του πόντους, έκανε το 22-17, αλλά από εκεί και έπειτα όλα ήταν θέμα Καπόνο. Με 14 συνεχόμενους πόντους (4/5 τρίποντα και 1/1 δίποντο) μετέτρεψε το 22-17 σε 36-23 στο 16' και πέρασε στον πάγκο για να ξεκουραστεί γνωρίζοντας την απόλυτη αποθέωση από τους 13.000 Παναθηναϊκούς που βρέθηκαν την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Ο Μπράμος προσέθεσε ακόμα ένα τρίποντο (41-29), ο Λαβρίνοβιτς απάντησε με το ίδιο νόμισμα (41-32), με τον Ούκιτς να κάνει το 43-32 και τον Τζάαμπερ με μία βολή να «γράφει» το 43-33 το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Οι 27 από τους 43 από τα 6,75

Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο της στατιστικής του ημιχρόνου δεν ήταν άλλο από τους 27 πόντους που πήρε ο Παναθηναϊκός έξω από την γραμμή των 6,75 μέτρων. Οι «πράσινοι» στα πρώτα 20 λεπτά είχε 9/16 τρίποντα με τον Τζέισον Καπόνο να έχει 4/6 και τον Μάικ Μπράμος να ακολουθεί κατά πόδας με 3/6.

Τάσεις... αυτοκτονίας

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο καλός... Παναθηναϊκός έμεινε στα αποδυτήρια και οι «πράσινοι» σε μεγάλο βαθμό «γκρέμισαν» όσα... έχτισαν στα πρώτα 20 λεπτά. Και αυτό φάνηκε από τις πρώτες φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 43-33, 45-38 σε λιγότερο από τρία λεπτά με τον Αργύρη Πεδουλάκη να καλεί άμεσα τάιμ άουτ, αλλά με τις εντολές του να μην πιάνουν τόπο. Οι παίκτες του είχαν μπλοκάρει σε απίστευτο βαθμό επιθετικά, μην έχοντας καμία κίνηση στο παιχνίδι τους και ουσιαστικά... χάριζαν τις καλές τους άμυνες, αφού δεν μετατρεπόντουσαν σε πόντους. Οι παίκτες της ομάδας του Κάουνας το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και με τους Τζάαμπερ και Γιακούνας να «πονοκεφαλιάζουν» τον Πεδουλάκη μείωσαν σε 45-43 και 48-45 στο 26'. Οι επόμενες φάσεις ήταν μια άτυπη «μονομαχία» μεταξύ του Γιανκούνας και του Λάσμε, με τον Μπράμο να πετυχαίνει το πέμπτο του τρίποντο και να κάνει το 53-47 στο 28' και τους Λιθουνούς να μειώνουν σε 54-49 στο 30'.

Ψυχή μέχρι τέλους

Στα τελευταία δέκα λεπτά η Ζαλγκίρις μπήκε αποφασισμένη μιας και ήξερε πως πλέον δεν είχε άλλες επιλογές αν ήθελε την νίκη. Ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς ντύθηκε... Ντάριους και με 5 συνεχόμενους πόντους μείωσε σε 56-54, φτάνοντας την ομάδα του μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό και με τον Κουζμίνσκας με 2/2 βολές να φέρνει το ματς στα ίσια, 56-56 στο 32'. Οι «πράσινοι» είχαν κολλήσει για τα καλά με τον Πεδουλάκη να αποφασίζει να αλλάξει το σχήμα. Ο Καπόνο πέρασε στο ματς, ο Τσαρτσαρής στον πάγκο, ο Ματσιούλις στο «4», αλλά ο Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς με νέο τρίποντο έκανε το 56-59 στο 36'. Η απάντηση άμεση δια χειρός Λάσμε και 58-59 με το ΟΑΚΑ να έχει πάρει... φωτιά και να απομένουν μόλις 4 λεπτά. Οι Λιθουανοί δεν... ίδρωναν πάντως και με τον Πόποβιτς να αποδεικνύει ότι έχει κρύο αίμα, με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 58-62. Ο Μπανκς, όμως, απίστευτο τρίποντο μείωσε σε 63-64 και το ΟΑΚΑ στο… πόδι.

Ο ίδιος παίκτης 69 δεύτερα πριν από την λήξη έκανε το 66-66 με 1/2 βολές και η μπάλα πάλι στον Παναθηναϊκό με τους Λιθουανούς να χάνουν την μπάλα από τα χέρια τους και τον Λάσμε να κάνει το 67-66 δίνοντας και πάλι προβάδισμα στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» παίζουν άμυνα με... νύχια και με δόντια και καταφέρνουν να πάρουν την μπάλα με τον χρόνο που απομένει να είναι μόλις 28 δεύτερα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ με τον Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς να χάνει την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του από τα 5 μέτρα.

Δεκάλεπτα: 22-13, 43-33, 54-49, 67-66

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Διαμαντίδης 3 (1), Μπράμος 15 (5), Ματσιούλις 7 (1), Καπόνο 16 (4), Λάσμε 14, Μπανκς 8 (1), Ούκιτς 2, Τσαρτσαρής, Γκιστ 2.

Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Τζάαμπερ 8, Πόποβιτς 6 (2), Ντάρντεν 12 (2), Κσ. Λαβρίνοβιτς 13 (3), Γιανκούνας 9 (1), Ντέλας, Ντ. Λαβρίνοβιτς 4, Λαφαγέτ 7 (1), Καουκένας, Κουζμίνσκας 7 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{coveritlive}4f339fbb22{/coveritlive}



ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved