Ολυμπιακός: Τρίτη και… φαρμακερή

Ολυμπιακός: Τρίτη και… φαρμακερή

Δεν τρίτωσε το καλό για τον Ολυμπιακό. Αυτή τη φορά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν τα κατάφεραν κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ, γνωρίζοντας την ήττα με 82-74 στη Βιτόρια.

Ποδαρικό με το… αριστερό για τους Πειραιώτες στο Top 16 της Ευρωλίγκας. Το νικηφόρο σερί τους, εφτά αγώνων, έμελλε να τερματιστεί στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα», από τον ασταμάτητο σήμερα (27/12) Ματσέι Λάμπε και την παρέα του. Ο Πολωνός σέντερ της Κάχα Λαμποράλ έστησε πάρτι στη ρακέτα της ελληνικής ομάδας, που παρουσιάστηκε κάκιστη στην επανάληψη.

Η Κάχα Λαμποράλ ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και μετά τη συμπλήρωση των πρώτων δύο λεπτών προηγήθηκε με 11-4, με τους Μπραντ Όλεσον και Ματσέι Λάμπε να κάνουν μεγάλη ζημιά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να πάρει άμεσα τάιμ άουτ, για να αντιμετωπίσει και την ιδιαίτερα πιεστική άμυνα των Βάσκων, ενώ παράλληλα έριξε στο παρκέ τον Έισι Λο. Ωστόσο, με το Λάμπε να συνεχίζει να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι το συγκρότημα του Γιαν Τάμπακ διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 5’ (15-7), με τον Τζος Πάουελ να εξελίσσεται σε αρνητικό πρωταγωνιστή στην άμυνα. Η είσοδος του Κάιλ Χάινς βοήθησε τον Ολυμπιακό να κλείσει τα κενά κάτω από το καλάθι και παράλληλα χάρη στο επιθετικό κρεσέντο του Βασίλη Σπανούλη (9π.) να μειώσει σε 17-13, στο 7’. Με τους Κώστα Παπανικολάου και Γιώργο Πρίντεζη να παίρνουν μπροστά οι Πειραιώτες πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 8’ (17-20) και με τον Έισι Λο ξέφυγαν στο 22-17, ένα λεπτό μετά, τρέχοντας σερί 9-0. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 24-19 υπέρ των φιλοξενούμενων, που έδειξαν να έχουν πάρει τον έλεγχο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στη δεύτερη περίοδο και μόλις στο 11ο λεπτό ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (19-30), με την Κάχα Λαμποράλ να δείχνει ανίκανη να βρει λύσεις στο σκοράρισμα. Με δύο τρίποντα του Πέρο Άντιτς το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησε τη διαφορά στα επίπεδα των 8-9 πόντων (24-33) στο 13ο λεπτό, με τον Αντρές Νοτσιόνι να κρατάει ουσιαστικά μόνος του τους γηπεδούχους σε αυτό το διάστημα. Ο Βασίλης Σπανούλης, όμως, ήταν ασταμάτητος και με δικές του ενέργειες οι Πειραιώτες διατηρήθηκαν στο +10, με 40-30. Το συγκρότημα του Γιαν Τάμπακ, ωστόσο, δεν άργησε να αντιδράσει και με τον Τόμας Ερτέλ να δίνει «ανάσες» μείωσε σε 40-35 και σε 42-38 στο 19ο λεπτό, για να οδηγηθούμε στο 44-40 σκορ με το οποίο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο.

Η Κάχα Λαμποράλ συνέχισε την αντεπίθεσή της στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και με τον Ματσέι Λάμπε να συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στη ρακέτα του Ολυμπιακού πήρε κεφάλι στο σκορ (49-48) στο 23ο λεπτό. Οι Βάσκοι διατήρησαν το προβάδισμα και το επόμενο πεντάλεπτο (54-50), με τον 47χρονο τεχνικό της ελληνικής ομάδας να ψάχνει να βρει λύσεις για να σταματήσει τη δράση του Λάμπε. Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήρθε να δώσει κάποια εύστοχα σουτ από την περιφέρεια, αλλά η Κάχα Λαμποράλ διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας (61-53), τρία λεπτά πριν από το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, με τον Τόμας Ερτέλ να κάνει μεγάλη ζημιά από την περιφέρεια.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζωκα συνέχισε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε άμυνα και επίθεση και οι Βάσκοι το εκμεταλλεύτηκαν, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 12 πόντους (67-55) στο 30’. Ο Ολυμπιακός επιχείρησε να αντιδράσει στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, αλλά με το Ματσέι Λάμπε να φθάνει τους 22 πόντους οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 74-64 στο 33’ και 77-64 ένα λεπτό αργότερα. Οι Πειραιώτες φάνηκε να μην έχουν άλλες λύσεις και οι γηπεδούχοι πήραν άτυπη εκδίκηση για τις δύο ήττες τους στους αγώνες της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας, βάζοντας τέλος στο νικηφόρο σερί των αντιπάλων τους.

Δεκάλεπτα: 19-24, 40-44, 67-55, 82-74.
Κάχα Λαμποράλ (Τάμπακ): Κουκ, Νοτσιόνι 11 (1), Μ. Μπιέλιτσα, Σαν Εμετέριο 6 (2), Πλέις 5, Ερτέλ 13 (1), Όλεσον 15 (1), Λάμπε 25, Ν. Μπιέλιτσα 5 (1), Κοσέρ 2.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 5, Άντιτς 13 (3), Σπανούλης 18 (2), Περπέρογλου 7 (1), Μαυροειδής, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους 5 (1), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 10 (2), Μάντζαρης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports

{coveritlive}7724ff5a07{/coveritlive}



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved