Ολυμπιακός: Θυμήθηκαν το θρίαμβο Σπανούλης, Παπανικολάου

Ολυμπιακός: Θυμήθηκαν το θρίαμβο Σπανούλης, Παπανικολάου

Την κατάκτηση της Ευρωλίγκας πέρυσι, στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, έφεραν και πάλι στο μυαλό τους ο Βασίλης Σπανούλης και ο Κώστας Παπανικολάου.

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν θριαμβευτές από την Πόλη, κατακτώντας για δεύτερη φορά στην ιστορία τους το βαρύτιμο τρόπαιο. Τις αξέχαστες στιγμές που έζησαν στο Final 4 της Ευρωλίγκας, αλλά και το απίστευτο καλάθι που έβαλε ο Γιώργος Πρίντεζης, με το οποίο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, θυμήθηκαν ξανά οι δύο παίκτες. Μιλώντας στην κάμερα της ΝΕΤ παραδέχθηκαν ο μεν αρχηγός του Ολυμπιακού πως όσες φορές κι αν έχει ξαναδεί την τελευταία φάση ανατριχιάζει, ο δε 22άχρονος φόργουορντ πως αισθάνεται ευλογημένος. Αναλυτικά τα όσα είπαν…

Βασίλης Σπανούλης: «Κάναμε ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο και προσπαθούσαμε να κρατηθούμε κοντά στο σκορ. Στη δεύτερη περίοδο κάναμε κάποια λάθη τακτικής σε ένα σκριν του Τεόντοσιτς με τον Κιριλένκο και δεχθήκαμε δύο τρίποντα κι αυτό ανέβασε την ψυχολογία του Τεόντοσιτς. Αυτό έκανε τη διαφορά, αυτό το ξέσπασμα. Στην ανάπαυλα μιλήσαμε, είπαμε πως δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, να κάνουμε κάτι φανταστικό και ανεπανάληπτο. Και το καταφέραμε. Στο -19 ο κόουτς προσπάθησε να μας ξυπνήσει και μας εξήγησε πως δεν έπρεπε να παρατήσουμε το ματς. Φοβερή άμυνα η ΤΣΣΚΑ, έπρεπε να κάνουμε κάτι κόντρα σε ένα από τα καλύτερα ρόστερ όλων των εποχών. Ακόμη και στο -19 πιστεύαμε πως μπορούσαμε να το γυρίσουμε.

Κάναμε τρομερή ανατροπή, μας βγήκε το παιχνίδι και όσα παιδιά ήταν στο παρκέ έκαναν τρομερή δουλειά και φτάσαμε στο -1 και καταφέραμε να κάνουμε ανατροπή. Ο Σισκάουσκας είναι πάρα πολύ μεγάλος παίκτης που πέρασε από τα ευρωπαϊκά γήπεδα και νομίζω πως είναι παράδειγμα προς μίμηση και για τον Κώστα (σ.σ. Παπανικολάου) γιατί παίζουν την ίδια θέση. Με 1/2 ένα καλό σουτ, με 2/2 νομίζω είχαμε τάιμ άουτ για να μας δώσει τις οδηγίες του και την επαναφορά από το κέντρο του γηπέδου. Χρειαζόμαστε και την τύχη. Την τύχη σου την κυνηγάς. Το πρώτο είναι να είσαι γερός και δυνατός και ικανός. Έχασε τις δύο βολές, κάναμε μία σωστή επίθεση και μετά έγινε ό,τι έγινε. Εγώ προσπάθησα να δημιουργήσω χώρο για τον εαυτό μου, είδα την άμυνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας πάνω μου, είδα τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζη) ανοιχτό, του την έδωσα, το έβαλε και νικήσαμε. Την τελευταία φάση την έχω δει πολλές φορές. Κάθε φορά που το βλέπεις ανατριχιάζεις, σπουδαία τα συναισθήματα. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι πως οι ομάδες που έπαιζα κατέκτησαν το ευρωπαϊκό. Στη μία φορά ήμασταν φαβορί, την άλλη ξεκινήσαμε ως αουτσάιντερ. Αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό ήταν κάτι το φανταστικό, το ανεπανάληπτο και κάτι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο».

Κώστας Παπανικολάου: «Πραγματικά νιώθω ευλογημένος που βρέθηκα σε μια τέτοια στιγμή. Λένε πως δεν μπορείς να περιγράψεις τα συναισθήματα εάν δεν τα έχεις ζήσει. Ακόμα και αν το έχεις ζήσει, όμως, δεν μπορείς να τα περιγράψεις τελικά. Το σημαντικότερο είναι να κερδίσεις ένα παιχνίδι, να βάλεις έναν πόντο, να φας μηδέν, αυτός ήταν ο στόχος. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν ποιοτική ομάδα, με πολλούς αστέρες και δεν ήταν εύκολο. Συζητούσαμε με τον Βαγγέλη (σ.σ. Μάντζαρη) και τον Κώστα (σ.σ. Σλούκα) μετά, αφού όλα τελείωσαν. Νιώθαμε όλοι σαν να παίζαμε σε ένα απλό παιχνίδι Ευρωλίγκας. Εμείς δεν είχαμε μεγάλο άγχος και πίεση. Ήταν λες και παίζαμε ένα απλό παιχνίδι, δεν μας φαινόταν κάτι τρομερό, κάτι καινούριο. Στο -19 βάλαμε μεγάλα σουτ, μεγάλα τρίποντα, ακόμα και τυχερά τρίποντα. Ο τρόπος που θα σου μιλήσει ο κόουτς είναι πάνω στο παιχνίδι.

Εγώ ρώτησα το Μίλος ύστερα από μήνες, στη Μόσχα, εάν χαλάρωσαν μετά τη φάση με το Σβεντ που πήγαν στο +19 και μου απάντησε πως όλοι στον πάγκο έτσι πίστευαν, υπήρχε αυτό το κλίμα. Στο -1 πια ήταν η στιγμή της κρίσης. Όχι εμείς, αλλά όλος ο κόσμος το είχε πιστέψει πια πως μπορεί να γίνει η ανατροπή. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Βασίλης (σ.σ. Σπανούλης) είχε το καθαρό μυαλό και τη σωστή σκέψη εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι που ξεχωρίζει έναν καλό από έναν σπουδαίο παίκτη».



Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής Ελλάδος με θρίαμβο στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου!
Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής Ελλάδος με θρίαμβο στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Ανατροπή με Ποντένσε και τρίτη θέση για τους Πειραιώτες
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Ανατροπή με Ποντένσε και τρίτη θέση για τους Πειραιώτες
ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Το «δώρο» δεν ήρθε από τη Θεσσαλονίκη
ΑΕΚ – Λαμία 3-0: Το «δώρο» δεν ήρθε από τη Θεσσαλονίκη
Formula 1: Νίκησε με μεγάλη δυσκολία ο Μαξ Φερστάπεν – Η πιο αγχωτική νίκη του την τελευταία διετία
Formula 1: Νίκησε με μεγάλη δυσκολία ο Μαξ Φερστάπεν – Η πιο αγχωτική νίκη του την τελευταία διετία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved