Ματσιούλις: «Θα δώσουμε τη... μάχη μας για την πρόκριση»

Ματσιούλις: «Θα δώσουμε τη... μάχη μας για την πρόκριση»

Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ του Top-16 και ο Γιόνας Ματσιούλις είναι σίγουρος για την ομάδα του και τις δυνατότητές του.

Είναι από τους παίκτες που... έκλεψαν την παράσταση από τα πρώτα τους παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Σοβαρός, σταθερός και.... πραγματική εγγύηση σε άμυνα και επίθεση. Και στο “3” και στο “4”. Ο λόγος για τον Γιόνας Ματσιούλις, ο οποίος όπως τόνισε στο blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, δεν βλέπει την ώρα να αντιμετωπίσει τους συμπατριώτες του στην πρεμιέρα του Top-16, αλλά και να δει τον Παναθηναϊκό του να προκρίνεται στους “8” της διοργάνωσης.

«Ελπίζω όλοι να απολαύσατε τα Χριστούγεννα σας και να βρήκατε λίγο χρόνο να ξεκουραστείτε. Εμείς, από την μεριά μας έπρεπε να δουλέψουμε αυτές τις ημέρες, αφού σε λιγότερα από 48 ώρες ξεκινάει το Top-16 κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα, όπως η Ζαλγκίρις στην έδρα μας. Μέχρι στιγμής πάντα είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα», λέει ο παίκτης του «τριφυλλιού» και... θυμάται: «Ξεκινήσαμε αρκετά άσχημα στην αρχή της σεζόν. Χάσαμε τρις από τους πέντε αγώνες στον πρώτο γύρο και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Συνεχίσαμε όμως να παλεύουμε και να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Και μετά από λίγο έφτασε και η ώρα της βελτίωσης, αλλά και του να γνωριστούμε καλύτερα. Στην αρχή όπως είναι ήταν φυσιολογικό ήταν δύσκολο για εμάς. Ακόμα και για τον Τσαρτσαρή και τον Διαμαντίδη που είναι εδώ πάρα πολλά χρόνια. Ο προπονητής είναι νέος και έπρεπε όλοι να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα».

«Στη συνέχεια όλα άλλαξαν...»

Η συνέχεια όμως, για τον Παναθηναϊκό ήταν διαφορετική και ο έμπειρος παίκτης εξηγεί το γιατί: «Στον δεύτερο γύρο όμως όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Κερδίσαμε τέσσερις αγώνες στη σειρά και όλα ήταν ΟΚ. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα γιατί όλοι μας μπορούμε πλέον να καταλάβουμε την φιλοσοφία του προπονητή μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κάθε στιγμή στο παρκέ. Με ένα σήμερα, με ένα νόημα, είναι υπέρ αρκετό για να καταλάβουμε. Και είναι πολύ σημαντικό που καταλαβαινόμαστε απόλυτα μεταξύ μας. Όχι μόνο στο παρκέ, αλλά και έξω. Αστειευόμαστε, βγαίνουμε μαζί, όλα αυτά κάνουν την ζωή μας στην ομάδα πιο εύκολη». Το γεγονός αυτό όμως δεν τους... χαλαρώνει. «Ξέρουμε ότι ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Εχουμε κάποιους παίκτες τραυματίες, όπως όλη την σεζόν. Επίσης έχουμε και κάποιους καινούριους παίκτες. Ο ομάδα γίνεται όλο και καλύτεροι και είναι σίγουρο ότι είμαστε πανέτοιμοι να παλέψουμε για την πρόκρισή μας στα πλέι οφ», συμπληρώνει.

«Σημαντικό παιχνίδι για εμένα»

Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για το ματς με την Ζαλγκίρις και η προετοιμασία του «τριφυλλιού» φτάνει στο τέλος της. Η αποστολή των «πράσινων» μόνο εύκολη δεν θα είναι και αυτό το ξέρουν καλά και ο Ματσιούλις και οι συμπαίκτες του.

«Το πρώτο μας παιχνίδι είναι κόντρα στην Ζαλγκίρις Κάουνας. Κλασική λιθουανική ομάδα με πολύ γρήγορες επιθέσεις. Κάτι που δεν συμβαίνει στην εθνική της Λιθουανίας. Συνήθως εκεί παίζουν πιο οργανωμένα». Το ματς όμως έχει και μια ιδιαιτερότητα για τον ίδιο: «Για εμένα θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί θα είναι η πρώτη μου φορά κόντρα στην Ζαλγκίρις στην Ευρωλίγκα. Την πρώτη μου ομάδα, την ομάδα της πόλης μου. Έχω φύγει από το Κάουνας εδώ και πάρα πολλά χρόνια και έχω παίξει μόνο μια φορά εναντίον της στην Βαλτική λίγκα. Τώρα είναι τελείως διαφορετικά. Και ο Παναθηναϊκός και η Ζαλγκίρις είναι πολύ δυνατές ομάδες. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι του Top-16 και θέλουμε την νίκη. Είμαστε πολύ καλύτεροι απ ότι στην αρχή, παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα. Την νίκη».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved