Ολυμπιακός: Νίκησε για να βγει δεύτερος…

Ολυμπιακός: Νίκησε για να βγει δεύτερος…

Αν και δυσκολεύτηκε απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 82-81, αλλά κατέκτησε τη 2η θέση του ομίλου, καθώς η Ζαλγκίρις επικράτησε στο άλλο ματς εύκολα της Εφές Αναντόλου.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε τουλάχιστον να κλείσει με νίκη τη φάση των ομίλων, ικανοποιώντας έτσι τον κόσμο του που βρέθηκε στο ΣΕΦ, την ώρα που προσδοκούσε σε ήττα της Ζαλγκίρις για να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αφού οι Λιθουανοί επικράτησαν της Εφές, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί και ο ελληνικός «εμφύλιος» στο Top 16, αφού Παναθηναϊκός και «ερυθρόλευκοι» δεν θα συναντηθούν σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Παράλληλα, η νίκη της Κάχα επί της Τσεντεβίτα άφησε εκτός Euroleague την Αρμάνι, η οποία προσπάθησε ως το φινάλε να πάρει το παιχνίδι από τους πρωταθλητές Ευρώπης για την… τιμή των όπλων, καθώς θα έπρεπε να έχουν χάσει οι Βάσκοι έτσι ώστε με δική τους νίκη να προκριθούν…

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και έδειξαν να ξέρουν τι θέλουν μέσα στο γήπεδο. Η Αρμάνι Μιλάνο επέβαλλε στην αρχή τον ρυθμό της και κατάφερε να κρατήσει τον Ολυμπιακό χαμηλά στο σκορ παίζοντας καλή άμυνα, ενώ παράλληλα και στην επίθεση έβρισκε τους διαδρόμους για το αντίπαλο καλάθι. Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα στον επιθετικό τομέα, ενώ και στην άμυνα ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε δικαίως παράπονα από τους παίκτες του. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 19-16 υπέρ της ομάδας της Ιταλίας, ενώ και στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί. Οι «φιλοξενούμενοι» κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι τους, ωστόσο ο Ολυμπιακός αντέδρασε και κατάφερε να φέρει αρχικά το παιχνίδι στα ίσα και στη συνέχεια, με ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη να καταφέρει να πάρει και το προβάδισμα, καθώς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, βρήκε την ομάδα του Πειραιά να προηγείται με 45-38.

Οι Ιταλοί κατάφεραν στο τρίτο δεκάλεπτο να δυσκολέψουν και πάλι τον Ολυμπιακό και να παίξουν καλύτερα από την ομάδα του Πειραιά, που δεν μπορούσε να βρει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Ο Βασίλης Σπανούλης «κόλλησε» στους 16 πόντους του πρώτου ημιχρόνου και έτσι το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα δυσκολεύτηκε να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι. Η Αρμάνι άρπαξε την ευκαιρία και κατάφερε να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσα, καθώς το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να είναι ισόπαλες με 62-62. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο και αποφασισμένοι να πάρουν τους δύο βαθμούς της νίκης. Η άμυνα του Ολυμπιακού έγινε πιο δυνατοί και έτσι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήραν και πάλι το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα τους με τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει πολύ καλό παιχνίδι, αλλά ο Κώστας Παπανικολάου με δικό του τρίποντο έκανε το 81-79, 25’’ πριν το τέλος του αγώνα. Το παιχνίδι πήγε στις βολές, εκεί όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν πιο ψύχραιμοι και κατάφεραν να επικρατήσουν με 82-81.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 45-38, 62-62, 82-81.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας):
Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 18 (1), Παπανικολάου 12 (2), Πρίντεζης 2, Πάουελ 10, Λο 14 (1), Γκετσεβίτσιους, Περπέρογλου 6, Άντιτς, Χάινς 16, Σλούκας 1, Μαυροειδής.
Αρμάνι Μιλάνο (Σκαριόλο): Κουκ 9 (2), Χέρστον 7, Φώτσης 5 (1), Μπουρούσης 13 (1), Λάνγκφορντ 21, Στίπτσεβιτς 3 (1), Μέιλ 9 (3), Τζεντίλε 13 (1), Μπαζίλε, Τσιότι 2.

Θυμηθείτε, μέσα από το virtual γηπεδάκι του Onsports, την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ.



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved