Χίμκι - Παναθηναϊκός: Σφαγή και κλοπή στη Ρωσία (photos+video)

Χίμκι - Παναθηναϊκός: Σφαγή και κλοπή στη Ρωσία (photos+video)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε ταλαιπωρία (δύο ώρες στο πούλμαν) και ατυχία (υποτροπή Σχορτσιανίτη), έκανε πλάκα στη Χίμκι μέσα στο σπίτι της, αλλά υπέκυψε στο ανεκδιήγητο διαιτητικό τρίο και γνώρισε την ήττα στον πόντο από τους Ρώσους με 78-77.

Οι «πράσινοι» αν και συνάντησαν πάρα πολλά προβλήματα μέσα και έξω από το παρκέ, έπαιξαν στα ίσια την Χίμκι αλλά λύγισαν από τους ανεκδιήγητους διαιτητές της αναμέτρησης με 78-77.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν το ματς εμφανώς επηρεασμένοι από την ταλαιπωρία που υπέστησαν κατά την διαδρομή από το ξενοδοχείο προς το γήπεδο (έκαναν 2 ώρες για μια απόσταση 30 λεπτών). Ετσι, δεν είχαν την ευκαιρία να προετοιμαστούν και αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά, όπως έχουν συνηθίσει, καθώς είχαν μόλις 5 επιπλέον λεπτά στην διάθεσή τους, από την προγραμματισμένη έναρξη του παιχνιδιού.

Οι «πράσινοι» ήξεραν ότι θα είχαν πάρα πολύ δύσκολο έργο, αλλά δεν μπορούσαν να φανταστούν όσα θα έκαναν οι Ορτίζ, Ζαμοίσκι και Γιαβόρ. Οι τρεις διαιτητές «έκλεψαν» από τον Παναθηναϊκό την νίκη με τα ανεκδιήγητα σφυρίγματά τους με αποκορύφωμα το αντιαθλητικό φάουλ στον Ματσιούλις και τις δύο τεχνικές ποινές στον πάγκο, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της αναμέτρησης που… διαμόρφωσαν το 78-77.

Οι παίκτες του Ριμάντας Κουρτινάιτις ξεκίνησαν αρκετά καλύτερα στον αγώνα με αποτέλεσμα να προηγηθούν άμεσα με 7-4 και να δείχνουν ότι έχουν τα ηνία της αναμέτρησης. Όπως έδειχνε και ο Πλάνινιτς πως είχε… κέφια. Ο Παναθηναϊκός, όμως, όσο πέρναγε η ώρα έδειχνε να βρίσκει ρυθμό και με τον Λάσμε να ηγείται επιθετικά, οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά με 7-8 στο 5’, ενώ ένα μεγάλο τρίποντο του Ματσιούλις έκανε το σκορ 13-12 στο 7’. Και ενώ όλα έδειχναν ότι πήγαιναν κατ’ ευχήν για τον Παναθηναϊκό ήρθε ο τραυματισμός του Σχορτσανίτη ύστερα από το μαρκάρισμα του Λόντσα, 1:52, πριν από την συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα και έφερε την αναστάτωση στους «πράσινους». Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και με τους Φριτζόν και Ρίβερς να ευστοχούν από τα 6,75 μέτρα ξέφυγαν με 19-12 και το δεκάλεπτο «έκλεισε» στο +7, για την Χίμκι, 21-14.

Μπανκς και Λάσμε… όλα τα λεφτά

Παρά το κακό φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου ήταν ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός όσο πέρναγε ο χρόνος «ζεσταινόταν». Ο Πάνκο ανέβαζε στροφές και έδινε επιθετικές λύσεις (αν και στα πρώτα λεπτά της συμμετοχής του ήταν σε άλλο γήπεδο), ενώ ο Μπανκς έπαιρνε την μπάλα στα χέρια του και έκανε τα αυτονόητα. Έβαζε την μπάλα στο καλάθι, ή «τάιζε» τον Λάσμε που ήταν σε αρκετά καλό βράδυ. Κορυφαία στιγμή των δύο το φανταστικό πικ εντ ρολ που έκαναν με τον σέντερ του «τριφυλλιού» να… καρφώνει εντυπωσιακά και να κάνει το 23-21 στο 13. Η άμυνα του Παναθηναϊκού είχε γυρίσει σε ζώνη και έφερνε προβλήματα στους Ρώσους, αλλά η γραμμή των βολών είχε αποδειχθεί «πονοκέφαλος» για τους παίκτες του Πεδουλάκη.

«Πονοκέφαλος» βολές και… Πλάνινιτς

Ο Γιόνας Ματσιούλις, όποτε κόλλαγες ο Παναθηναϊκός δήλωνε παρών και έδινε λύσεις, ενώ ο Μπανκς ήταν.. παντού. Με τρίποντο μείωσε σε 32-31 την στιγμή που φαινόταν πως οι γηπεδούχοι έπαιρναν το momentum του αγώνα, ενώ ο Στεφάν Λάσμε με το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε από τον Μόνια μείωσε ακόμα περισσότερο την διαφορά σε 35-34 στο 17’. Λίγο αργότερα, όμως, ο σέντερ από την Γκαμπόν αποσύρθηκε για να πάρει ανάσες, στο παρκέ πέρασε ο Γάιος Σκορδίλης ο οποίος φάνηκε ανέτοιμος, ο Ντέιβις βρήκε τρύπες στην ρακέτα του Παναθηναϊκού και τον «πλήρωσε», όπως συνέχιζε να κάνει και ο Πλάνινιτς, ο οποίος τελείωσε το ημίχρονο (46-39) με 14 πόντους και 6/8 βολές, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός «μετρούσε» 13/20.

Έδωσε δικαιώματα, αλλά είχε… Διαμαντίδη

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό. Με τους «πράσινους» να έχουν χάσει τελείως την αυτοσυγκέντρωσή τους, κυρίως στον αμυντικό κομμάτι, οι Ρώσοι πέρασαν μπροστά με 52-43 στο 23’ ενώ οι παίκτες του «τριφυλλιού» έδειχναν να έχουν χάσει την… επαφή με το αντίπαλο καλάθι. Στο σημείο εκείνο, όμως, ένα τρίποντο του Μπράμος ήταν αρκετό για να «ξυπνήσει» τους υπόλοιπους. Το σκορ έγινε 54-46, ο Ματσιούλις πήρε το «όπλο» του και με δικούς του πόντους έκανε το 56-49 στο 26΄και εκεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης «ζεστάθηκε». Με 8 προσωπικούς πόντους του αρχηγού ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 58-57 και όλα άρχισαν από την αρχή.

«Χειρουργείο» από τους διαιτητές

Μάλιστα ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο παίκτης που ισοφάρισε το παιχνίδι, 61-61 και λίγο αργότερα ο Ματασιούλις έκανε το 64-64 και ενώ απέμεναν 7 λεπτά για την λήξη της αναμέτρησης. Οι Ρώσοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να πάρουν την νίκη και σε αυτό προσπαθούσαν να συμβάλλον και οι διαιτητές που οι αποφάσεις τους πολλές φορές δεν είχαν καμία σχέση με αυτό που λέμε… ανθρώπινο λάθος. Είναι χαρακτηριστική η φάση με το φάουλ που δόθηκε στον Πάνκο, 4:29, πριν από την λήξη του αγώνα και με το σκορ στο 68-69. Ο Πάνκο έκλεψε την μπάλα από τον Λόντσαρ χωρίς να έχει την παραμικρή επαφή μαζί του, με τον διαιτητή να δίνει ένα… χριστουγεννιάτικο δώρο στους Ρώσους,70-69. Ο Παναθηναϊκός όμως ήταν πολύ…σκληρός για να πεθάνει. Ο Μπανκς με καταπληκτικό καλάθι έκανε το 72-72 και ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά ο Λόντσαρ πήρε κι άλλο δώρο από τους διαιτητές και εμ 2/2 βολές έκανε το 74-72. Ο Λάσμε συνέχιζε να φορτώνει το καλάθι της Χίμκι και έκανε το 74-74, 60 δεύτερα πριν από την λήξη. Και κάπου εκεί ξεκίνησε το πάρτυ των διαιτητών. Με ένα αντιαθλητικό φάουλ στον Ματσιούλις (δεν έγινε ποτέ) και δύο τεχνικές ποινές στον πάγκο του Παναθηναϊκού το σκορ οι τρεις «άρχοντες» του αγώνα… έχρισαν τον νικητή με 78-77.

Δεκάλεπτα: 21-17, 46-39, 61-59, 78-77

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ογκοστίν 2, Φριντζόν 13, Κόπονεν, Βάλτσεβ 6, Λόντσαρ 10, Ρίβερς 12, Μόνια 6, Κοστόφ, Ζουκανένκο, Πλάνινιτς 16, Ντέιβις 13, Νίλσεν

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Πάνκο 6, Ματσιούλις 15, Λάσμε 19, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 14, Κίτσεν 2, Μπανκς 15, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης

 

Για να μπείτε στο γήπεδο του Onsports και να παρακολουθήσετε λεπτό προς λεπτό το παιχνίδι Χίμκι - Παναθηναϊκός πατήστε εδώ.

Θυμηθείτε το Pre Game του αγώνα εδώ...

{coveritlive}6dbe08f688{/coveritlive}

Χίμκι - Παναθηναϊκός: Σφαγή και κλοπή στη Ρωσία (photos+video)



Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved