Παναθηναϊκός: Για την πρωτιά, όπως έχει συνηθίσει!

Παναθηναϊκός: Για την πρωτιά, όπως έχει συνηθίσει!

Με στόχο τη νίκη και την κατάκτηση της κορυφής του Α’ ομίλου αγωνίζεται απόψε (13/12, 19:00, Οnsports/ET1) o Παναθηναϊκός στην παγωμένη Μόσχα κόντρα στην Χίμκι στον αγώνα που ολοκληρώνει την πρώτη φάση της Euroleague.

Ο «εξάστερος» θέλει τη νίκη όχι μόνο για το πρεστίζ, αφού είναι μαθημένος να βρίσκεται στην κορυφή, αλλά και για δύο ακόμα λόγους. Αφενός επειδή δεν θέλει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στον όμιλο με δύο ήττες από τη Χίμκι, αλλά και επειδή δεν θέλει να διακοπεί το νικηφόρο σερί του που «τρέχει» εδώ και οκτώ αγώνες.

Με νίκη οι «πράσινοι» θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους, ενώ με ήττα στην τρίτη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είτε πρώτοι είτε τρίτοι έχουν ήδη προκριθεί στο ίδιο όμιλο του Top 16. Η μόνη διαφορά είναι πως στην περίπτωση που τερματίσουν πρώτοι θα «κουβαλήσουν» μαζί τους τη Φενέρ (κατά πάσα πιθανότητα, αφού θεωρείται το φαβορί στον αγώνα της με την Καντού), ενώ αν τερματίσουν τρίτοι θα πάρουν μαζί τους τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η προετοιμασία των «πράσινων» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Μόσχα χωρίς τον Ούκιτς που, ως γνωστόν, παρέμεινε στην Αθήνα, συνεχίζοντας το πρόγραμμα της αποθεραπείας του.

Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε τη χθεσινή ημέρα λόγω της αφόρητης κίνησης στη Μόσχα που είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί πάνω από μία ώρα στους δρόμους για να διανύσει μια απόσταση δέκα λεπτών για να φτάσει στο γήπεδο.

Οι «πράσινοι» διαμένουν σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο, από το οποίο αναχώρησαν ευθύς μόλις έφτασαν για να κάνουν την τελευταία τους προπόνηση πριν το παιχνίδι.

Οι σχηματισμοί των ομίλων και... ο Ολυμπιακός

Οπως προαναφέραμε ο Παναθηναϊκός μπορεί να τερματίσει είτε πρώτος (με νίκη) είτε τρίτος (με ήττα).

Βάσει λογικής και εκτός σοβαρότατου απροόπτου οι πιθανότεροι αντίπαλοί του στον νέο όμιλο στο Top 16 θα είναι:

Από τον Α’ όμιλο σε περίπτωση νίκης παίρνει μαζί του τη Φενέρ και σε περίπτωση ήττας τη Ρεάλ. Η μόνη περίπτωση να πάρει μαζί του τους Ρώσους είναι να χάσει απ’ αυτούς σήμερα και να χάσει επίσης η Φενέρ από την Καντού (περίπτωση που δεν θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή).

Από τον Β’ όμιλο παίρνει πιθανότατα τη Μάλαγα εκτός αν αποφασίσει να… αυτοκτονήσει η Μακάμπι, αν δηλαδή χάσει εντός έδρας από την Αλμπα Βερολίνου, καθώς και τη γερμανική ομάδα.

Από τον Γ’ όμιλο βάσει λογικής προκρίνεται ως πρώτη η Ζαλγκίρις που αγωνίζεται κόντρα στην αδιάφορη Εφές. Αν όμως κερδίσει η Εφές και παράλληλα ο Ολυμπιακός νικήσει την Αρμάνι τότε οι «αιώνιοι» θα βρεθούν στον ίδιο όμιλο. Η τουρκική ομάδα θα είναι σε κάθε περίπτωση τρίτη στον όμιλό της, οπότε πηγαίνει στον όμιλο του Παναθηναϊκού.

Από τον Δ’ όμιλο στο δρόμο του Παναθηναϊκού θα βρεθεί η ΤΣΣΚΑ, εκτός αν στον σημερινό αγώνα με τη Μπαρτσελόνα την κερδίσει με +22 πόντους κάτι θεωρητικά απίθανο (οπότε η ισπανική ομάδα θα πέσει στη δεύτερη θέση και ο Παναθηναϊκός θα «σταυρώσει» με τους Καταλανούς). Παρτιζάν, Μπάμπεργκ και Λιέτουβας Ρίτας κοντράρονται για την τέταρτη θέση του ομίλου με την Μπάμπεργκ να είναι η επικρατέστερη, άρα και η πιθανότερη αντίπαλος του Παναθηναϊκού.



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
Βεζένκοφ: «Είναι δύσκολα στο ΝΒΑ αλλά έκανα την σωστή επιλογή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved