Παναθηναϊκός - Φενέρ: Πάρτι έξι αστέρων (photos+videos)

Παναθηναϊκός - Φενέρ: Πάρτι έξι αστέρων (photos+videos)

Οι “πράσινοι” παίζοντας ένα άριστο παιχνίδι, έφεραν την Φενέρμπαχτσε στα... μέτρα τους και πήραν μια άνετη νίκη με 69-55 και απέχουν μόλις 40 λεπτά από την πρωτιά του ομίλου τους

Μια ανάσα, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, μια νίκη μακριά από το να “σφραγίσει” και με τον πλέον επίσημο τρόπο την πρωτιά του ομίλου του είναι ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” μετά την αποψινή τους νίκη επί της Φενέρ με 69-55 αλλά και την ήττα της Χίμκι χρειάζονται μια απλή νίκη την επόμενη αγωνιστική για να τερματίσουν πρώτοι, καλύτεροι και... ωραίοι. 

Ο Αργύρης Πεδουλάκης που είχε ετοιμάσει υποδειγματικά την ομάδα του, είδε τους παίκτες του να  κάνουν ένα πανέξυπνο παιχνίδι και να παίρνουν μια σπουδαία, από πολλές απόψεις, νίκη καθώς πλέον είναι καβάλα στ άλογο, σε ένα ματς ειδικών συνθηκών, όπως είχε -δικαιολογημένα- χαρακτηριστεί από τον ίδιο, λόγω της επιστροφής του Μάικ Μπατίστ στο ΟΑΚΑ.

Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού μπορεί να μην ήταν καθόλου καλό για... χίλιους και έναν λόγους, στη συνέχεια όμως οι “πράσινοι” πήραν στα χέρια τους τα ηνία του αγώνα και παρέδωσαν μαθήματα μπάσκετ. Και στην άμυνα και στην επίθεση.

Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι “καιγόταν” για την νίκη και φρόντισε να κάνει ότι... περνάει από το χέρι της για το τελικό αποτέλεσμα από την αρχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι έπιασαν στον... ύπνο τον Παναθηναϊκό και προηγήθηκαν με 4-12 στο 6ο λεπτό της αναμέτρησης. Τότε, ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, που έκανε την επανεμφάνισή του μετά τον τραυματισμό του, αλλά έκανε και την... διαφορά. Με φοβερή άμυνα πάνω στον Μπατίστ, κοντά και μακριά από το καλάθι, αλλά και πολύ καλή δουλειά στην επίθεση οι “πράσινοι” γύρισαν το ματς και το δεκάλεπτο “έκλεισε” στο 12-14.

Μαθήματα μπάσκετ

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή γιατί στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός έκανε ένα... τρομακτικό σερί με τον Λάσμε να μοιράζει... τάπες σε όλους τους αντιπάλους του. Το 4-12 που είχε γίνει στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, με σερί 24-7 έγινε 28-19 με τους 13.000 φίλους του Παναθηναϊκού να είναι στο πόδι και να απολαμβάνουν ένα υπέροχο μπασκετικό υπερθέαμα. Αν δεν ήταν και ο Σάτο να πετύχει δύο πόντους στην εκπνοή του ημιχρόνου και να κάνει το 29-23 εξοργίζοντας τον Πεδουλάκη, τότε όλα θα είχαν κυλήσει ρολόι.

Δεν μπορούσε να τον απειλήσει

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να έχει κατέβει μία... ταχύτητα, αλλά αυτό δεν του δημιούργησε προβλήματα. Οι “πράσινοι” πέρασαν την μπάλα στο “ζωγραφιστό” και οι ψηλοί της ομάδας απλά συνέχιζαν να κάνουν καλά την δουλειά τους. Με τον “Σόφο” αρχικά και στην συνέχεια με τον Λάσμε ο Παναθηναϊκός έβαζε την μπάλα στο... πλεκτό και προηγήθηκε με 35-28 στο 24'. Εκεί όμως ένα μίνι μπλακ-άουτ έδωσε το δικαίωμα στην Φενέρ να αντιδράσει και να κάνει το 35-31. Μια “βόμβα” τριών πόντων, όμως, από τον Δημήτρη Διαμαντίδη το σκορ στο 38-31 στο 28', αλλά ο Σάτο και πάλι στην εκπνοή του δεκαλέπτου με τρίποντο αυτήν την φορά έκανε το 43-37.

Ο Μπανκς και τα.. μπρατσάκια του

Ένα γρήγορο 4-0 από τον Παναθηναϊκό αποκατάστησε την τάξη στο ΟΑΚΑ, με το σκορ να πηγαίνει στο 47-37 ύστερα από καλάθι του Ούκιτς στον αιφνιδιασμό. Ο Σάτο ήταν “καυτός” δίνοντας λύσεις στην ομάδα του αλλά κάπου εκεί πήρε την μπαγκέτα στα χέρια του ο Μάρκους Μπανκς. Με πολύ ωραία καλάθια, αλλά και υποδειγματικούς αιφνιδιασμούς, ο Αμερικάνος έτρεξε τους συμπαίκτες του και έδειχνε τα... μπράτσα του την στιγμή που ο Μπράμος στο 37 έκανε το 63-50 και λίγο αργότερα ερχόταν το τελικό 69-55.

Δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Πάνκο 15, Ματσιούλις, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9, Κίτσεν, Μπανκς 9, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Πιανιτζάνι): ΜακΚάεμπ 7, Ονάν 2, Ερμίς, Σάτο 20, Μπρέμερ, Άντερσεν 8, Σαβάς, Μπίρσεν,Μπατίστ 4, Κάραμαν 2, Μπογκντνοβιτς 6, Πρέλντιτς 2   

Για να μπείτε στο «γήπεδο» του Onsports και να θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Φενέρ/Ούλκερ πατήστε εδώ.

Διαβάστε επίσης…

Στήριξη σε Δ. Γιαννακόπουλο και από τον Αλβέρτη

Μπράμος: «Όσο πιο ψηλά μπορούμε»

Σάτο: «Χαρούμενος που με χειροκρότησαν»

Πεδουλάκης: «Πυλώνας μας η άμυνά μας»

Ενωτικό μήνυμα Διαμαντίδη: «Στηρίζουμε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο»

Τσαρτσαρής: «Να πετύχουμε κάτι μεγάλο»

Πιανιτζιάνι: «Γιορτή μόνο για τον Παναθηναϊκό»

Παναθηναϊκός: Στιγμές μοναδικές για τον… μοναδικό Μάικ Μπατίστ! (photos)

Παναθηναϊκός: Μόνος τρίτος ο Τσαρτσαρής

Μπατίστ: «Μπορεί και να γυρίσω…»

Πάνκο: «Παίζουμε καλύτερα ως ομάδα»

«Μάικ, ψυχάρα, για πάντα τριφυλλάρα»

Παναθηναϊκός: Δεν θα έλειπε ο Παύλος

Παναθηναϊκός: Ξανά στο πλευρό των Special Olympics

Ρομέιν Σάτο: Θερμή υποδοχή

Κίτσεν: «Μας έφυγε ένα βάρος»

Παναθηναϊκός: Στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Μάικ Μπατίστ: Η υπόκλιση στον κόσμο

Παναθηναϊκός: Κανένα σχόλιο από Θ. Γιαννακόπουλο

Θυμηθείτε το pre-game της αναμέτρησης:

{coveritlive}be27973da7{/coveritlive}

Παναθηναϊκός - Φενέρ: Πάρτι έξι αστέρων (photos+videos)



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved