Ολυμπιακός: Με κεκτημένη ταχύτητα (photos+video)

Ολυμπιακός: Με κεκτημένη ταχύτητα (photos+video)

Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, πέρασε νικηφόρα και από το Ζάγκρεμπ κερδίζοντας με 84-62 την Τσεντεβίτα για το έκτο διαδοχικό ροζ φύλλου του στο Γ’ Όμιλο της Ευρωλίγκας.

Οι Πειραιώτες έφθασαν αισίως τις εφτά νίκες σε εννέα αγώνες, παραμένοντας στο… κυνήγι της Ζαλγκίρις Κάουνας για την πρωτιά. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα καθάρισε, επί της ουσίας, την υπόθεση του ροζ φύλλου στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν έτρεξε επιμέρους σκορ 24-11, μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους Κροάτες. Αντίθετα, το συγκρότημα του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς αποκλείστηκε και μαθηματικά από το Top 16. Στράτος Περπέρογλου, Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κάιλ Χάινς και Τζος Πάουελ αποτέλεσαν και πάλι «εγγύηση» για την ομάδα της, που τρέχει εντυπωσιακό σερί εντός κι εκτός συνόρων, παρασέρνοντας όποιον αντίπαλο βρει στο διάβα της.

Οι γηπεδούχοι, που έπαιζαν σήμερα (06/12) το τελευταίο χαρτί τους για την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση στο «Dom Sportova Zagreb» και κατέφεραν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό. Χτυπώντας από την περιφέρεια με τους Βλάντο Ιλιέφσκι και Μπρέισι Ράιτ προηγήθηκαν με 9-2 στο 3’, τη στιγμή που οι υπόλοιποι παίκτες προσπάθησαν και κατάφεραν έως εκείνο το σημείο να περιορίσουν τη δράση του Βασίλη Σπανούλη. Οι Πειραιώτες, όμως, βρήκαν λύσεις από τους Κώστα Παπανικολάου, Γιώργο Πρίντεζη και Τζος Πάουελ και μείωσαν άμεσα, σε 9-8. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πατάει καλύτερα στο παρκέ και με τον αρχηγό του να βρίσκει διχτάκι από τα 6,75μ. έκαναν την ανατροπή, μπαίνοντας σε θέση οδηγού με 14-11, τρία λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερο πλουραλισμό στην επίθεση με την είσοδο του Στράτου Περπέρογλου, ο οποίος με επτά πόντους τούς έδωσε τη δυνατότητα να ξεφύγουν στο 21-16, πριν ο Ράιτ μειώσει σε 21-18, στο φινάλε της περιόδου.

Με το Στράτο Περπέρογλου να συνεχίζει να εκτελεί τους Κροάτες και να φθάνει τους δώδεκα πόντους ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στους εννέα πόντους (21-30) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου. Η Τσεντεβίτα μείωσε σε 32-26, αλλά το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχοκαι πολύ γρήγορα ξέφυγε εκ νέου (26-36). Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν το έβαλαν κάτω, έκαναν νέα αντεπίθεση και με ηγέτες τους Βλάντο Ιλιέφσκι και Πρέντραγκ Σουπούτ μείωσαν ξανά, σε 39-35, στο 19’. Το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους να διατηρούν ισχνό προβάδισμα, με 40-37, δείχνοντας όμως ικανοί για το «διπλό».

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυναμικά στην επανάληψη και άνοιξαν άμεσα την ψαλίδα στους έξι πόντους (42-48), τη στιγμή που η Τσεντεβίτα είχε αρχίσει να ξεμένει από λύσεις, περιμένοντάς τα όλα από τους Μπρέισι Ράιτ, Βλάντο Ιλιέφσκι και Πρέντραγκ Σουπούτ. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία της και, επιβάλλοντας πλήρως την κυριαρχία του, έβαλε τις βάσεις για τη νίκη του, από το 25’ (44-55). Όσο περνούσε η ώρα τόσο το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξέφευγε, εδραιώνοντας τη νίκη του. Στο 29’ η υπέρ του διαφορά είχε ήδη φθάσει στο +14 (48-62), με την άμυνά του να είναι αποτελεσματική και τον Κάιλ Χάινς ορεξάτο στην επίθεση. Ο Αμερικανός ήταν εκείνος που διαμόρφωσε και το 64-48, με το οποίο έκλεισε η ομάδα του το 30’. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά οι Πειραιώτες αποδείχθηκαν για ακόμα μία φορά πολύ σοβαροί, και απόλυτα συγκεντρωμένοι, για να αυτοκτονήσουν. Διατήρησαν τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας (55-70 στο 35’) κι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους στα τελευταία λεπτά, αναγκάζοντας τους Κροάτες να πετάξουν λευκή πετσέτα και τους φιλάθλους να τους χειροκροτήσουν θερμά.

Δεκάλεπτα: 18-21, 37-40, 48-64, 62-84.
Τσεντεβίτα (Πέτροβιτς): Ράιτ 11 (1), Σουπούτ 9 (1), Μπάμπιτς 2, Άντριτς 3 (1), Σάτον 3 (1), Μπιλάν 6, Ιλιέφσκι 14 (2), Ζελαμπάλ 2, Νούρκιτς 4, Γκριν 6 (2), Μπάζνταριτς 2.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 10, Λο 2, Άντιτς 7 (1), Σπανούλης 14 (2), Περπέρογλου 12 (2), Σλούκας 5 (1), Μαυροειδής 2, Πάουελ 9, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 11 (1) , Παπανικολάου 6, Μάντζαρης 3 (1).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στην Τσεντεβίτα και τον Ολυμπιακό, στο Ζάγκρεμπ, μέσα από το virtual γηπεδάκι του Onsports.

Ολυμπιακός: Με κεκτημένη ταχύτητα (photos+video)



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved