«Φαβορί ο Ολυμπιακός...»

«Φαβορί ο Ολυμπιακός...»

Για τις «μάχες» του Ολυμπιακού με τη Σιένα μίλησε ο Δημήτρης Τσαλδάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής γκαρντ της Δυναμό Σασάρι (ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος) στην εφημερίδα «Γαύρος»:

Θεωρείς πως η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς θα δυσκολευτεί απέναντι στους μόνιμους πρωταθλητές Ιταλίας τα τελευταία χρόνια;

«Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει σε περίπου δεκαπέντε ημέρες και κανείς δεν ξέρει πως θα εμφανιστούν τότε οι δύο ομάδες, αλλά με αυτά που έχουμε δει έως τώρα, εκτιμώ πως ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στο Final 4 γιατί έχει φοβερή ποιότητα στο ρόστερ του και παίκτες γεμάτους εμπειρία που ξέρουν καλά πώς να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Ο κ. Ίβκοβιτς έχει κάνει καλό ροτέισον από την αρχή της σεζόν και η ομάδα δείχνει να είναι αρκετά φρέσκια τώρα που η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία».

Θεωρείς πως πρόκειται για μία ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Ολυμπιακό;

«Πρόκειται για μια αρκετά επικίνδυνη ομάδα που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Δεν άρχισαν καλά στο TOP 16  της Ευρωλίγκας, αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά αφήνοντας εκτός μία πολύ καλή ομάδα, την Εφές Πίλσεν. Τους βοήθησε πολύ, κυρίως ψυχολογικά, και το ότι κατέκτησαν το Κύπελλο Ιταλίας πριν από μερικές εβδομάδες».

Εκτιμάς πως ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα έχει την πίεση σε αυτή τη σειρά των αγώνων;

«Ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο την πρόκριση στο Final 4 της Βαρκελώνης και θα είναι αποτυχία αν δεν καταφέρει να προκριθεί. Από την άλλη, η Σιένα δεν θα έχει κανένα άγχος και αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη. Δεν πρόκειται κανείς να τους πει τίποτα αν δεν προκριθούν και αυτό τους κάνει να μην έχουν πίεση. Θα κάνουν το παιχνίδι τους και ό,τι βγει. Είναι το αουτσάιντερ της σειράς και αυτό καμιά φορά λειτουργεί υπέρ της ομάδας που δεν έχει πίεση».

Οι απουσίες των Καουκένας και Μακάλεμπ την έχουν επηρεάσεις;

«Πρόκειται για δύο παίκτες που κάνουν σημαντική δουλειά στην περιφέρεια. Ο Μακάλεμπ λείπει καιρό και έχουν μάθει να παίζουν χωρίς αυτόν. Τώρα τραυματίστηκε και ο Καουκένας και κανείς δεν ξέρει αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Πάντως η βελτίωση στο παιχνίδι της Σιένα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον Νίκο (σ.σ. Ζήση), ο οποίος είναι εξαιρετικός το τελευταίο διάστημα».

Είσαι και εσύ της άποψης πως στα πρώτα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ θα κριθούν πολλά;

«Οι αθλητές και οι προπονητές δεν σκέφτονται έτσι. Δηλαδή στον Ολυμπιακό δεν σκέφτονται να κάνουν το 2-0 στη σειρά, ούτε στη Σιένα κοιτά πώς θα πάρουν το ένα από τα δύο παιχνίδια. Να είστε σίγουροι πως και οι δύο ομάδες βλέπουν μόνο το πρώτο παιχνίδι της σειράς και κανένα άλλο. Αν πέσεις στην παγίδα να δεις συνολικά μια σειρά, τότε θα χάσεις τον στόχο σου. Και οι δύο ομάδες είναι αρκετά έμπειρες για να πέσουν σε αυτή την παγίδα. Οπότε θεωρώ πως κοιτάνε μόνο το πρώτο παιχνίδι και από εκεί και πέρα κάθε ματς ξεχωριστά».

Παρόλο που παίκτες όπως οι Τσίλντρες, Κλέιζα, Σχορτσανίτης και Βούισιτς έφυγαν το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό, η ομάδα δείχνει να είναι καλύτερη από πέρσι. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Τι είναι αυτό που έχει αλλάξει φέτος

«Αναμφίβολα η προσθήκη του Βασίλη Σπανούλη άλλαξε επίπεδο τον Ολυμπιακό. Ο Βασίλης είναι ένας παίκτης που έλειπε από τον Ολυμπιακό και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι της ομάδας. Τη διαφορά για μένα την κάνει ο Θοδωρής Παπαλουκάς ο οποίος «διψάει» πιο πολύ από ποτέ για να οδηγήσει την ομάδα του στην κατάκτηση τίτλων. Πιστεύω πως τον βοήθησε και το ότι ξεκουράστηκε τα τελευταία δύο καλοκαίρια καθώς δεν συμμετείχε στις υποχρεώσεις της Εθνικής. Γι’ αυτό είναι και σε τόσο καλή κατάσταση και φαίνεται στα μάτια του πως «διψάει» για τίτλους».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved