Παναθηναϊκός: Σκιά του εαυτού του... (photos)

Παναθηναϊκός: Σκιά του εαυτού του... (photos)

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την χειρότερή του φετινή εμφάνιση και αναγκάστηκε σε μια πολύ… άσχημη ήττα. Μια ήττα που προσγείωσε απότομα τους «πράσινους» μετά από τις πρόσφατες εντυπωσιακές του εμφανίσεις. Το 73-64 κρύβει πολλά στοιχεία τα οποία χρίζουν άμεσης ανάλυσης από τον τεχνικό του «τριφυλλιού» ο οποίος έχει κάθε λόγο να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του. 

Οι «πράσινοι» που μάλλον είχαν μείνει στην «Στόζιτσε Αρίνα» της Λιουμπλιάνα, έκαναν την Φενέρ να μοιάζει με… υπερομάδα δίνοντας της το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, εκμεταλλευόμενη τα 23 λάθη του Παναθηναϊκού. 

Ανταγωνιστικός για 10 λεπτά

«Διαβασμένος» και με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης ξεκίνησε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» παρά το αρχικό 6-2 των Τούρκων, κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να «κονταροχτυπιούνται» με την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι για την πρωτοπορία στο σκορ. Με τον Πρέλτζιτς να βρίσκει τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-7, αλλά ένα γκολ-φάουλ από τον Γιόνας Ματσιούοις έφερε το ματς στα ίσια, 10-10 στο 5’. Ο ΜακΚάλεμπ πέρασε στο παρκέ, έδωσε.. αέρα στους συμπαίκτες του που πέρασαν μπροστά με 15-10 και 17-12 με δύο βολές του Ρομέιν Σάτο. Ούκιτς και Διαμαντίδης όμως αντέδρασαν άμεσα για το «τριφύλλι» και το δεκάλεπτο «έκλεισε» στο 19-17.
Και αν στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φανεί διαβασμένος και να μείνει κοντά στο σκορ, βγάζοντας αρκετά πράγματα πάνω στο παρκέ, τα επόμενα δέκα λεπτά αποδείχθηκαν… εφιαλτικά. Στην πρώτη φάση ο Ούκιτς πόσταρε τον ΜακΚάλεμπ και έκανε άνετα το 19-19 αλλά στην συνέχεια χάθηκε… η μπάλα. Με σερί 10-2 οι Τούρκοι έκαναν ότι ήθελαν, 29-21 στο 15’, με τους Κάραμαν και Μπογκντάνοβιτς να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού και τον Παναθηναϊκό να μην έχει λύσεις. Τα πολλά «πράσινα» λάθη έδιναν την δυνατότητα στην Φενέρ να βρίσκει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό με τον Λάσμε να «γράφει» το 34-26 στο 17’. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν «καυτοί» από το… τρίποντο (7/12 στο ημίχρονο) και με πέντε συνεχόμενους πόντους από τον Κάραμαν και τον Μπογκντάνοβιτς, έπειτα από αντιαθλητικό φάουλ του Λάσμε, πήγαν το ματς στο +12, 39-27. Στην επόμενη φάση ο Μπογκντάνοβιτς ευστόχησε σε νέο τρίποντο ανεβάζοντας την διαφορά στους 15 πόντους και ο Άρμστρονγκ με κάρφωμα έκανε το 42-29. 

Λευκή πετσέτα από το ημίχρονο

Όσοι περίμεναν τον Παναθηναϊκό να μπει στο δεύτερο ημίχρονο και να κάνει τα πάντα για να ανατρέψει της εις βάρος του διαφορά, διαψεύστηκαν. Οι παίκτες του εξάστερου βρέθηκαν σε τραγικό βράδυ στο σύνολό τους και δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να απειλήσουν τους αντιπάλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρειάστηκαν 4 λεπτά για να σκοράρει ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη την ώρα που ο Μπατίστ φόρτωνε με… πόντους το καλάθι του «τριφυλλιού». Μετά από 80 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεκαλέπτου ο Μπατίστ πέτυχε το πρώτο του καλάθι κόντρα στον Παναθηναϊκό και με νέο δίποντο έκανε το 48-31 στο 34΄. Όμως τα πράγματα πήγαν και… χειρότερα. Ο Κάραμαν έκανε το 52-33 με τους «πράσινους» να μην μπορούν να κάνουν τίποτα και με την συμπλήρωση 30 λεπτών το σκορ να είναι στο 58-41. 

Να μειώσει την διαφορά

Στα επόμενα δέκα λεπτά ο Παναθηναϊκός το μόνο που προσπάθησε να κάνει είναι να μειώσει την διαφορά του αγώνα. Από την μία η Φενέρ κατέβασε τον ρυθμό αλλά από την άλλη ήταν φανερό ότι ο Παναθηναϊκός απόψε το βράδυ, απλά… δεν μπορούσε. Ένα τρίποντο του Διαμαντίδη έριξε την διαφορά στους 13 πόντους, 59-46 και ενώ απέμεναν 6 λεπτά για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» έδειχναν να μαζεύουν το ματς, αλλά ένα τρίποντο «μαχαιριά» του Μπρέμερ στο 35’ ουσιαστικά «σκότωσε» το «τριφύλλι», με την διαφορά να πηγαίνει εκ νέου στους 15 πόντους, 63-48. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να το «παλεύει» (66-56 στο 38΄) αλλά στην κρίσιμη στιγμή έμοιαζε να μην το πιστεύει, αν και στο τέλος κατάφερε να ρίξει την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους. 73-64 με τρίποντο του Ούκιτς.

Και έτσι, στη χειρότερη φετινή του βραδιά ο Παναθηναϊκός έφυγε από την Τουρκία γνωρίζοντας την ήττα με εννέα πόντους, καταστρέφοντας ουσιαστικά την κυριαρχία του στα ριμπάουντ, λόγω των 23 λαθών του σε ένα παιχνίδι που δεν επιτρέπονταν τα λάθη. 

Δεκάλεπτα: 19-17, 42-29, 58-41, 73-64

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 13, Ονάν 4, Ερμίς, Σάτο 7, Μπρέμερ 8, Άντερσεν 2, Πέκερ, Σαβάς 3, Μπατίστ 6, Κάραμαν 12, Μπογκντάνοβιτς 13, Πρέλτζιτς 5

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος, Πάνκο 9, Ματσιούλις 14, Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 11, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 12, Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 7

Για να θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα πατήστε εδώ

Θυμηθείτε το Pre Game του αγώνα εδώ...

{coveritlive}3059fd731d{/coveritlive}



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved