Νίκολας: «Μπορούμε εκδίκηση»

Νίκολας: «Μπορούμε εκδίκηση»

Για τις αναμετρήσεις της προημιτελικής φάσης με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα και όχι μόνο μίλησε ο Ντρου Νίκολας σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ στη «SportDay»:

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε μετά το παιχνίδι ότι πάντα σε δύσκολες καταστάσεις η ομάδα ξέρει να δίνει τη σωστή απάντηση. Συμφωνείς;

«Η αλήθεια είναι ότι ξέρουμε να δίνουμε την κατάλληλη απάντηση. Κόντρα στη Μάλαγα πατήσαμε στο παρκέ με τεράστια αυτοπεποίθηση και ένταση, μια και γνωρίζαμε πόσο σημαντικό ήταν αυτό το ματς. Ήταν για την επιβίωσή μας. Αμυντικά παρουσιάσαμε το πρόσωπο που θέλουμε. Επιθετικά ήμασταν ανεβασμένοι. Ο κόουτς μας είχε ζητήσει να είμαστε επιθετικοί και να ολοκληρώνουμε σωστά τα πικ εν ρολ. Κάτι που κάναμε. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να αγωνιζόμαστε μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν».

Όπως και πριν δύο χρόνια έτσι και τώρα «εκτέλεσες» τη Μάλαγα (σ.σ.: σκόραρε 18 πόντους). Ηλεκτρίζεσαι όταν ακούς αυτό το όνομα;

«Παίζω καλά σε αυτό το γήπεδο (σ.σ.: «Μάρτιν Καρπένα»). Δεν θέλω να επεκταθώ. Πάντως χαίρομαι για το γεγονός ότι έχω αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό δύο φορές σε αυτήν την έδρα και έχω βοηθήσει να κερδίσει η ομάδα. Είναι κάτι προσωπικό που θα κρατάω ως ανάμνηση».

Ο προπονητής σας ανέφερε επίσης ότι είχατε αυξημένο κίνητρο. Εν τέλει αυτό είναι το βασικό όπλο σας ή η άμυνα;

«Το κίνητρο είναι τεράστιο και ήταν στο ματς με τη Μάλαγα και θα συνεχίζει να είναι, διότι ένας από τους στόχους που έχουμε θέσει είναι να προκριθούμε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Αυτό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Και μόνο να το σκεφτόμαστε, αυτομάτως μας προσφέρει τεράστιο κίνητρο. Αναμφίβολα και η άμυνα παίζει πάντα μεγάλο ρόλο, αλλά όλα ξεκινούν από το κίνητρο που έχεις».

Ποια είναι τα μαθήματα που πήρατε από αυτό το ταξίδι στο TOP 16 και τι κρατάτε για τη συνέχεια;

«Ότι θα πρέπει να παίζουμε όπως ξέρουμε, δηλαδή καλά και με διάρκεια. Δεν το είχαμε ως ομάδα σε όλα τα ματς και αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στα κρίσιμα σημεία, τότε θα είμαι πάρει την πρόκριση ως πρώτοι στη βαθμολογία. Βρεθήκαμε σε δύσκολη κατάσταση αλλά τουλάχιστον δείξαμε χαρακτήρα. Όσον αφορά τη συνέχεια του ταξιδιού μας, κρατάμε την ένταση και το πάθος που βγάλαμε και αν το διατηρήσουμε, τότε θα έχουμε τις πιθανότητές μας για κάτι καλό».

Το επόμενο εμπόδιο έχει το όνομα Μπαρτσελόνα. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ή αλλιώς την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε σε ετοιμότητα. Θα πολεμήσουμε γιατί θα είναι μεγάλη μάχη. Ειδικά στα δύο πρώτα παιχνίδια, που θα διεξαχθούν στο σπίτι της Μπαρτσελόνα, θα πρέπει να μπούμε από το τζάμπολ με την ίδια αποφασιστηκότητα και ένταση και να τα δώσουμε όλα».

Υπάρχει φαβορί στις μεταξύ σας αναμετρήσεις;

«Όχι . Δεν νομίζω. Ο κόσμος μπορεί να πει ότι η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί επειδή έχει και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά θα είμαστε έτοιμοι για αυτήν την πρόκληση. Είναι δύο μεγάλες ομάδες που θα δώσουν τα ρέστα τους για να πάρουν την πρόκριση. Κάθε ματς είναι σημαντικό και ξεχωριστό».

Σας έρχεται στο μυαλό η αίσθηση της εκδίκησης;

«Ναι. Μπορούμε και θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση. Θυμάμαι την περσινή χρονιά, όταν χάσαμε δύο φορές και αποκλειστήκαμε αλλά και τη χρονιά του τριπλ κράουν (σ.σ.: 2009) μας είχαν νικήσει δύο φορές. Οπότε ανυπομονώ να παίξω απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Είμαι έτοιμος και περιμένω πώς και πώς».



Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved