Έτοιμος (;) για την κορυφή

Έτοιμος (;) για την κορυφή

Το Onsports αναλύει τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

To τρίτο συνεχόμενο Φάιναλ Φορ για τον Ολυμπιακό είναι προ των πυλών, κανείς δεν ξέρει ούτε βέβαια μπορεί να προβλέψει το αν οι Πειραιώτες θα ανέβουν ξανά μετά το 1997 στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μπορούμε όμως να αναλύσουμε και να βρούμε ποια είναι τα «κλειδιά» που έχουν φέρει τον Ολυμπιακό πρώτο και αήττητο στην Ελλάδα, με πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και στον τελικό του Κυπέλλου.

Πρώτο και καλύτερο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την επιστροφή του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο λιμάνι. Ο Σέρβος τεχνικός έχει αλλάξει την φιλοσοφία ολόκληρης της ομάδας έφερε το πνεύμα του νικητή το οποίο τον διακρίνει εδώ και χρόνια. Πέρα από την αλλαγή φιλοσοφίας ο «Ντούντα» πήρε και παίρνει από όλους τους παίκτες κάτι παραπάνω από το 100%. Παίκτες που ήταν δανεικοί ή μεταξύ πάγκου και εξέδρας πλέον έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και σε αγώνες «φωτιά» δείχνουν ότι μπορούν να κουβαλήσουν στις πλάτες τους την ομάδα. Θέλετε παραδείγματα; Έρτσεγκ, Μαυροκεφαλίδης, Χαλπερίν και Γκόρντον είναι μερικά από αυτά. Ένας άνθρωπος που  «ανέστησε» κάποιους  και παράλληλα δεν έχει φοβηθεί να πάρει το κάθε ρίσκο μπροστά στο καλό(που νομίζει αυτός) της ομάδας του δεν μπορείς παρά να σεβαστείς τις επιλογές του. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν ότι αποκτούν πλέον χαρακτήρα, δεν «πνίγονται» στα δύσκολα και βρίσκουν τις λύσεις μέσα στους αγώνες. Αντιδρούν σωστά και στο τέλος παίρνουν αυτό που θέλουν. Όλο αυτό είναι έργο του «Ντούντα».

Δεύτερο «κλειδί» είναι η προσθήκη του Βασίλη Σπανούλη. Ένας παίκτης ηγέτης με πνεύμα πρωταθλητή που στα δύσκολα θα πάρει την μπάλα και θα κάνει αυτό που πρέπει. Αυτό δίνει ψυχολογία αλλά και κουράγιο σε όλη την ομάδα που πλέον ξέρει ότι όταν θα χρειαστεί ο Βασίλης θα είναι εκεί και όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα πορεία θα κάνει το καλύτερο δυνατό.

Τι μπορεί να πει κάποιος για τον Ράσο Νεστέροβιτς! Πρωταθλητής Ευρώπης, πρωταθλητής ΝΒΑ και συνεχίζει! Όταν ήρθε στην χώρα μας ακούστηκαν πολλά, ότι δεν θα μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα, ότι έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών, ότι είναι μεγάλος ηλικιακά και άλλα τέτοια. Με την πάροδο του χρόνου ο Σλοβένος σέντερ έχει δείξει ότι είναι μια πολύτιμη μονάδα και ένα σημαντικό γρανάζι στην μηχανή του Ίβκοβιτς. Συνδυάζεται άψογα με όλα τα γκαρντ των Πειραιωτών, προσφέρει τα μέγιστα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και επιθετικά δίνει λύσεις σε κρίσιμα σημεία. Αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι η ηρεμία στο παιχνίδι του που τα κάνει να φαίνονται όλα απλά!

Η παρουσία και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι εξίσου σημαντική. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και σε συνδυασμό με την ποιότητα και την τεράστια εμπειρία του αποτελεί τεράστια λύση στην ομάδα συνόλου που θέλει να χτίσει ο «Ντούντα».

Οι παίκτες που δεν περίμενε κανένας είναι ένα ακόμα σημαντικό κλειδί. Οι λύσεις που δίνει ο Ζόραν Έρτσεγκ από την θέση «4» με το πολύ καλό περιφερειακό σουτ που διαθέτει έχουν βοηθήσει πολύ τους «ερυθρόλευκους» που έχουν «ξεκλειδώσει» αρκετές άμυνες με την βοήθεια του Σέρβου φοργουορντ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έχει βρει τον ρόλο του μέσα στην ομάδα ενώ οι Χαλπερίν και Λούκας είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να προσφέρουν όποτε τους χρειαστεί ο Ίβκοβιτς και η μέχρι τώρα απόδοση τους, τους δικαιώνει.

Μια ομάδα για να φτάσει σε επιτυχίες πρέπει να έχει συνδυασμό πολλών πραγμάτων στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και σε κατάλληλο χρονικό διάστημα, δηλαδή τη στιγμή που κρίνονται οι τίτλοι. Τα «συστατικά» υπάρχουν: Προπονητής ο οποίος τις εικόνες και τις εμπειρίες τις έχουν λίγοι στην Ευρώπη, ένα ρόστερ που έχει την ποιότητα, την προσωπικότητα αλλά και την καθοδήγηση για να φτάσει ψηλά και μια διοίκηση που πάντα είναι κοντά και στηρίζει όλες τις προσπάθειες. Αν και ο κόσμος αγκαλιάσει και έρθει κοντά στους παίκτες, στο προπονητικό τιμ και την διοίκηση τότε θα υπάρξει το απόλυτο.



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved