Παναθηναϊκός: Εχασε το ματς, κέρδισε τις εντυπώσεις (photos+video)

Παναθηναϊκός: Εχασε το ματς, κέρδισε τις εντυπώσεις (photos+video)

Αξιζε καλύτερης τύχης στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός, που μπορεί να γνώρισε την ήττα από τη Ρεάλ με 85-78 έδειξε όμως με το «καλημέρα» ότι όχι μόνο μπορεί να σταθεί άκρως ανταγωνιστικά σε οποιαδήποτε έδρα, ακόμα και σ' αυτήν μιας ομάδας που θεωρείται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας, αλλά και να συνεχίσει στο δρόμο που μόνο εκείνος έχει χαράξει στα ευρωπαϊκά γήπεδα, το δρόμο της «πράσινης» δυναστείας. To δρόμο των επιτυχιών που φέτος έχει ως πρώτη μεγάλη στάση το Λονδίνο...

Ο «εξάστερος» γνώρισε μια ήττα καθαρά λόγω λεπτομερειών στην άμυνα (κάνοντας στο ματς 20 λάθη) και αδυναμίας στην κάλυψη του κενού του Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού και πραγματικά ασταμάτητος όσο βρισκόταν μέσα στο παρκέ. Εκλεισε το ματς με 23 πόντους, αλλά στο διάστημα που έπρεπε να αντικατασταθεί ήταν εμφανέστατη η αδυναμία του Αρμστρονγκ να καλύψει με την ίδια αποτελεσματικότητα το κενό.

Αν και ανέτοιμος έναντι της Ρεάλ και χωρίς κανένα ματς πρωταθλήματος στα πόδια των παικτών του, έδειξε ότι παραμένει Παναθηναϊκός και στηριζόμενος στην τριάδα Σόφο, Διαμαντίδη, Τσαρτσαρή έστειλε μηνύματα ισχύος προς πάσα κατεύθυνση και αισιοδοξίας στον κόσμο του για τα καλύτερα που έρχονται, αφού δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ένα ακόμα μεγάλο όπλο του εξάστερου ο Στεφάν Λάσμε, δεν έχει αναλάβει δράση...

Ιδανικός στο πρώτο ημίχρονο

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης έμοιαζε κομματάκι... εφιαλτικό για τους «πράσινους», αφού ο Ρούντι Φερνάντεθ το πήρε... προσωπικά και με 8 σερί πόντους (δύο τρίποντα) έδωσε προβάδισμα στη Ρεάλ και απέδειξε ότι η επιστροφή του στην Ευρώπη συνδυάστηκε με την επίτευξη του προσωπικού του στόχου, που δεν είναι άλλος απ' το να έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα που αγωνίζεται.

Η Ρεάλ έδειξε να ελέγχει το παιχνίδι κάτω και από τα δύο καλάθια, καθώς ο Αρμστρονγκ έμοιαζε φανερά εκτός ρυθμού. Ο Αργύρης Πεδουλάκης αμέσως έδωσε τη λύση από τον πάγκο, βάζοντας στο ματς τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και εκείνος με το «καλημέρα» τον δικαίωσε πετυχαίνοντας τέσσερις σερί πόντους, όντας ανίκητος κάτω από το καλάθι της Ρεάλ.

Οι Ισπανοί ανέβασαν τη διαφορά στους 10 πόντους (16-6) στα 4.18 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου και στους 13 (19-6) αμέσως μετά, γεγονός που σήμανε το καμπανάκι του συναγερμού στις τάξεις του Παναθηναϊκού.

Ενας συναγερμός που είχε ως αποτέλεσμα την «πράσινη»... μεταμόρφωση, καθώς ο «εξάστερος» κατόρθωσε σε διάστημα 4 λεπτών να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι και να επιστρέψει στο ματς με ένα σερί 10-0 (19-16) με δύο σερί τρίποντα του αρχηγού του, Δημήτρη Διαμαντίδη και τους συμπαίκτες του να ακολουθούν στο ρυθμό του. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 22-20 για τη Ρεάλ και τον Παναθηναϊκό να πιστοποιεί ότι είχε όλες τις δυνατότητες για να επιβάλλει το δικό του ρυθμό παιχνιδιού.

Κάτι που έγινε καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, με τους «πράσινους» να παίζουν καταπληκτική άμυνα και να φέρνουν το ματς στην ισοπαλία με τον Μπράμος (22-22) στο ξεκίνημα και να περνούν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ από καλάθι του Τσαρτσαρή στα 7.29 (24-26).

Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +4, στέλνοντας μήνυμα υπεροχής στους αντιπάλους του και παγώνοντας τους Ισπανούς που με το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Ρεάλ πίστεψαν ότι θα περνούσαν ένα εύκολο βράδυ...

Τα... χειρότερα για τη Ρεάλ ήρθαν στη συνέχεια, αφού σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, οι Μαρδιλένοι αποδείχτηκαν «λίγοι» στη διαχείριση της δικής τους αγωνιστικής κρίσης. Αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο 37-31, ακριβώς 2.07 πριν το τέλος του ημιχρόνου και να επιδοθεί σε ένα ακόμη ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας στο τελευταίο δίλεπτο, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να... εκτελεί με τρίποντο σχεδόν σε νεκρό χρόνο και να στέλνει τον «εξάστερο» στα αποδυτήρια με διαφορά εννέα πόντων και να αφήνει τους Ισπανούς άφωνους και... παραπονεμένους για μια πεντακάθαρη φάση που διόρθωσαν οι διαιτητές το λάθος τους, δίνοντας τη μπάλα στον Παναθηναϊκό και τεχνική ποινή στον Γιουλ για διαμαρτυρία...

Ο Παναθηναϊκός, αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο πεντάλεπτο που έμοιαζε να αναζητά το χρόνο προσαρμογής του στο παιχνίδι, έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και έδειξε απέναντι σε μια ομάδα της ισχύος της Ρεάλ ότι διαθέτει όλα εκείνα τα όπλα που θα του προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνει μια μακρά και απόλυτα πετυχημένη πορεία στη φετινή Ευρωλίγκα. Διαμαντίδης, Σχορτσανίτης και Τσαρτσαρής αποτέλεσαν τους παίκτες - «κλειδιά» στο πρώτο 20λεπτο, ενώ ο μόνος που υστέρησε φανερά ήταν ο Αρμστρονγκ.

Ισπανική... αντεπίθεση, πράσινη οπισθοχώρηση

Οσοι ανέμεναν ότι η Ρεάλ θα έβγαινε από τα αποδυτήρια μεταμορφωμένη δικαιώθηκαν αμέσως, με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου καθώς οι Ισπανοί έκαναν ένα εντυπωσιακό σερι 12-2, εκμεταλλευόμενοι το πολύ κακό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, φέρνοντας το παιχνίδι στο 46-46 στα 5.49 και περνώντας μπροστά στο σκορ με 48-46 στα 4.10 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Το ματς είχε πλέον περάσει και ψυχολογικά στην πλευρά των Ισπανών, ο Παναθηναϊκός «έτρεχε» με δέκα λάθη στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ο Σχορτσιανίτης δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Με δύο σερί δίποντα (το δεύτερο με κάρφωμα) και ένα καθοριστικό τρίποντο από τον Μπράμος, ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στο 55-55 και με μια δεύτερη... βόμβα τριών από τον καταπληκτικό Τσαρτσαρή πήρε ξανά προβάδισμα με 57-58, ακριβώς 59 δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση τριάντα λεπτών παιχνιδιού. Το φινάλε της τρίτης περιόδου βρήκε τους «πράσινους» να προηγούνται με 60-59 και την αγωνία να κορυφώνεται, αφού οι Ισπανοί δεν περίμεναν και σίγουρα δεν πίστευαν ότι θα έβρισκαν απέναντί τους έναν τόσο καλό Παναθηναϊκό.

Ο Σχορτσανίτης και ο Μπράμος με τρίποντο έβαλαν μπροστά τον Παναθηναϊκό στους 4 πόντους (61-65) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όμως αμέσως μετά ο Σόφο έκανε το τέταρτο φάουλ, με αποτέλεσμα ο Πεδουλάκης να τον καλέσει στον πάγκο για να τον προφυλάξει. Ο Χίλτον Αρμστρονγκ αποδείχτηκε εξαιρετικά κατώτερος των περιστάσεων και των απαιτήσεων ενός τέτοιου παιχνιδιού, ως προς την αντικατάσταση του Σόφο, δείχνοντας φανερά εκτός κλίματος, η Ρεάλ βρήκε κενά κάτω από το καλάθι του Παναθηναϊκού και πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (71-67) στα 5.44 πριν το φινάλε, υποχρεώνοντας τον Πεδουλάκη να ρισκάρει και να ρίξει ξανά στο ματς τον Σχορτσιανίτη. \

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μείωσε στους 2 (71-69), η Ρεάλ βρήκε ξανά λύση με τον Κάρολ και κράτησε το + 4, για να ξεσπάσει με κάρφωμα ο Σόφο και να τρομοκρατήσει τους αντιπάλους του, εκμεταλλευόμενος ασίστ του Μπράμος. Κακή άμυνα από τον Πάνκο και καλάθι - φάουλ στον Μίροτιτς, που είχε ως αποτέλεσμα 3.49 πριν το φινάλε η Ρεάλ να ανεβάσει τη διαφορά στους πέντε πόντους (76-71).

Λάθος από τον Ούκιτς, κάρφωμα από τον Κάρολ και 78-71, με τον Παναθηναϊκό να χάνει στα τελευταία λεπτά την αυτοσυγκέντρωση που επέδειξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και να πληρώνει τελικά αυτά τα μικρά χρονικά, νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, αλλά κυρίως το γεγονός ότι δεν υπήρξε ο παίκτης που θα κάλυπτε επάξια το κενό του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη κάτω από το καλάθι.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ χτύπησε στο 1.23 ανεβάζοντας τη διαφορά στους 7 (81-74) και κάπου εκεί το παιχνίδι άρχισε να πηγαίνει ξεκάθαρα προς την πλευρά της Ρεάλ, η οποία και το πήρε με το τελικό 85-78 να της δίνει τους πρώτους δύο βαθμούς και τον Παναθηναϊκό να φεύγει από την Ισπανία με την πικρία ότι άξιζε καλύτερης τύχης, αλλά παράλληλα την ικανοποίηση της επιβεβαίωσης ότι και φέτος θα είναι ο Παναθηναϊκός της Ευρώπης, αυτός που οι οπαδοί του έχουν μάθει να βλέπουν να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο εντός και εκτός έδρας και να χαράσει πορεία συμμετοχής στο Final 4.

Με λίγα λόγια; Τα καλύτερα... έρχονται!

Διαιτητές: Πουκλ - Σαχίν - Λάτισεβς.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 35-44, 59-60, 85-78.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ντρέιπερ 4, Φερνάντεθ 23 (3), Πότσιους, Σουάρεθ, Ρέγες 4, Μίροτιτς 18, Ροντρίγκεθ 4, Μπέγκιτς 2, Κάρολ 7, Γιουλ 15 (2), Σλότερ 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 8 (2), Πάνκο 10, Ματσιούλις 6, Άρμστρονγκ, Ούκιτς 6, Τσαρτσαρής 10 (2), Διαμαντίδης 13 (3), Κίτσεν 2, Σχορτσανίτης 23 (9/9 δίποντα).

Θυμηθείτε μέσω του Onsports την αναμέτρηση ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Παναθηναϊκό…

{coveritlive} eaca6a90ac {/coveritlive}

Παναθηναϊκός: Εχασε το ματς, κέρδισε τις εντυπώσεις (photos+video)



LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved