Μπήκε με το δεξί και... καρδιοχτύπια ο Ολυμπιακός (video+photos)

Μπήκε με το δεξί και... καρδιοχτύπια ο Ολυμπιακός (video+photos)

Με πρωταγωνιστές τους Σπανούλη, Περπέρογλου και Πρίντεζη και με τον Άντιτς να αποδεικνύεται καθοριστικός στο φινάλε ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 85-81 της Κάχα Λαμποράλ, στο ΣΕΦ.

Με εξαιρετική άμυνα και το Βασίλη Σπανούλη να αναλαμβάνει από νωρίς επιθετικές πρωτοβουλίες ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί με 8-3 μετά το πέρας των πρώτων τριών λεπτών. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, διαπιστώνοντας τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα του, έριξε άμεσα στο παρκέ τον Αντρές Νοτσιόνι και με τέσσερις δικούς του πόντους οι Ισπανοί επιχείρησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση. Οι Πειραιώτες, όμως, ήταν ασταμάτητοι και με δύο τρίποντα, από τον αρχηγό τους και τον Κώστα Παπανικολάου, ξέφυγαν στο 14-9. Η παρουσία του Κάρλος Καμπέθας έδωσε ρυθμό στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πιο και πότε με το Γιώργο Πρίντεζη, πότε με τον Κάιλ Χάινς έβρισκε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Οι Βάσκοι, βέβαια, ουδέποτε τα παράτησαν και με το Σαν Εμετάριο να βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα έκαναν την ανατροπή και προηγήθηκαν με 23-18 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Με τους Κάρλος Καμπέθας και Νεμάνια Μπιέλιτσα να συνεχίζουν να φορτώνουν το αντίπαλο καλάθι το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκανε ακόμα μεγαλύτερο το γρίφο για το Γιώργο Μπαρτζώκα, αφού προηγήθηκε 28-20 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η απάντηση των γηπεδούχων, όμως, ήταν άμεση. Ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με δικά του καλάθια ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 8-0 και ισοφάρισε σε 28-28 στο 12’. Ο 47χρονος τεχνικός χρησιμοποίησε ταυτόχρονα τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Κώστα Σλούκα για μεγαλύτερη πίεση στους γκαρντ της Κάχα Λαμποράλ και με το διεθνή φόργουορντ να έχει πάρει «φωτιά» στην επίθεση οι Πειραιώτες κατάφεραν να προηγηθούν με 34-29, τρέχοντας επιμέρους σκορ 14-1.

Η είσοδος ξανά στο παρκέ του Βασίλη Σπανούλη έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον Ολυμπιακό, που προηγήθηκε 36-29 στο 14ο λεπτό, έχοντας καταφέρει παράλληλα να βγάλει εκτός ρυθμού το συγκρότημα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Η Κάχα Λαμποράλ πάντως, κατάφερε αρχικά να κρατηθεί κοντά στο σκορ κυρίως χάρη σε κάποια καλάθια του Νεμάνια Μπιέλιτσα και σιγά σιγά άρχισε να βρίσκει ξανά την αυτοκυριαρχία της, μειώνοντας το σκορ σε 38-37 δύο λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου. Σε αυτό βοήθησε τόσο η άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς όσο και η εξαιρετική απόδοση του Αντρές Νοτσιόνι. Ένα νέο ξέσπασμα του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Σπανούλη και Στράτο Περπέρογλου, που μεταφράστηκε σε σερί 10-0, έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να φέρει εκ νέου το παιχνίδι στα δικά του μέτρα και να προηγηθεί 48-37 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στην τρίτη περίοδο και με τους Σαν Εμετέριο και Μπραντ Όλεσον να βρίσκουν λύσεις στο σκοράρισμα μείωσαν σε 51-48. Παράλληλα, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσε εντολή να περάσει η μπάλα κοντά στο καλάθι στο Ματσέι Λάμπε, ο οποίος δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ταυτόχρονα, «πονοκέφαλο» στο Πειραιά δημιούργησε και η δράση του Σαν Εμετέριο, ο οποίος κατάφερνε να βρίσκει διαρκώς διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι. Οι απαντήσεις για λογαριασμό των γηπεδούχων ήρθαν διά χειρός του Στράτου Περπέρογλου και του Γιώργου Πρίντεζη, αν και οι Βάσκοι μπόρεσαν να διατηρήσουν την πρωτοπορία, με 66-65, στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Με το Βασίλη Σπανούλη να βρίσκει ξανά διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι ο Ολυμπακός προηγήθηκε με 71-68 στο 33ο λεπτό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, αποκτώντας διαφορά ασφαλείας. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς χρησιμοποίησε τον Αντρές Νοτσιόνι σε θέση «3» στο μαρκάρισμα του Στράτου Πεπέρογλου και με την ταυτόχρονη παρουσία των Νεμάνια Μπιέλιτσα και Ματσέι Λάμπε δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους μέσα στη ρακέτα. Ωστόσο, με τους Κάιλ Χάινς και Στράτο Περπέρογλου να δίνουν λύσεις ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί 77-73 τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα, αποκτώντας προβάδισμα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Το προβάδισμα έγινε ακόμα μεγαλύτερο χάρη στο εύστοχο σουτ τριών πόντων του Πέρο Άντιτς, που μετέτρεψε το σκορ σε 80-73, δυόμισι λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα. Ο Σκοπιανός φόργουορντ, μάλιστα, ήταν και ο παίκτης που έδωσε την τελειωτική βολή στους Βάσκους, αφού με δικό του καλάθι οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 82-75 και ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη. Εξάλλου, η Κάχα μείωσε σε 82-78 40 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, αλλά ένα τρίποντο από τον Κώστα Σλούκα μετέτρεψε το σκορ σε 85-78 και ψαλίδισε τις ελπίδες των φιλοξενούμενων για την ανατροπή. Οι Βάσκοι δεν παράτησαν τον αγώνα, μείωσαν εκ νέου σε 85-81, αλλά μέχρι εκεί, αφού ο Ολυμπιακός κατάφερε να φθάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου με 85-81.

Διαιτητές: Λαμόνικα, Βιατόρ, Ρούτεσιτς.
Δεκάλεπτα: 18-23, 48-37, 65-66, 85-81.
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 4, Άντιτς 9 (1), Σπανούλης 16 (2), Περπέρογλου 14 (2), Ντόρσεϊ 7, Σλούκας 6 (2), Μαυροειδής 1, Πρίντεζης 17 (3), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης.
Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Νοτσιόνι 11 (1), Ερνάντεζ-Σονσέκα, Καμπέθας 9 (1), Σαν Εμετέριο 11 (1), Ουρτέλ 6 (1), Όλεσον 13 (1), Λάμπε 18 (1), Ν. Μπιέλιτσα 11 (1), Κοσέρ 2.

Θυμηθείτε, μέσω του live του Onsports, την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Κάχα Λαμποράλ.

Μπήκε με το δεξί και... καρδιοχτύπια ο Ολυμπιακός (video+photos)



Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Super League LIVE: Άρης – ΠΑΟΚ, ΑΕΚ – Λαμία, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός | Κρίνεται ο πρωταθλητής!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με Γερεμέγεφ οι «πράσινοι», με Καρβάλιο οι Πειραιώτες - Οι δύο ενδεκάδες
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
AEK: Με βασικό τον Λιούμπισιτς στο τελευταίο ματς της σεζόν
Άρης - ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μοντόγια: «Θέλουμε 100% τη νίκη, θα τους δυσκολέψουμε τη ζωή»
Άρης - ΠΑΟΚ, Μάρτιν Μοντόγια: «Θέλουμε 100% τη νίκη, θα τους δυσκολέψουμε τη ζωή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved