Ευρωλίγκα: Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ!

Ευρωλίγκα: Ο πρωταθλητής Ευρώπης είναι εδώ!

Ίσως ο πιο ανταγωνιστικός όμιλος της φετινής Ευρωλίγκας είναι ο τρίτος, στον οποίο δεσπόζει η παρουσία του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Βάσει ονομάτων και αγωνιστικής αξίας, άλλωστε, αναμένεται το ενδιαφέρον να διατηρηθεί αμείωτο μέχρι και το φινάλε. Οι Πειραιώτες, μαζί με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, την Κάχα Λαμποράλ, την Αρμάνι Μιλάνο και την Εφές Αναντόλου έρχονται να αποδείξουν του λόγου το αληθές, σε έναν όμιλο που ακόμα και η «Σταχτοπούτα» Τσεντεβίτα, του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, μπορεί να κάνει ζημιές.

Ο Ολυμπιακός με νέο προπονητή στον πάγκο του, το Γιώργο Μπαρτζώκα αντί του Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά με απαράλλακτο τον κορμό που έφερε την περσινή επιτυχία δείχνει πλήρης. Ο αρχηγός τους και αδιαμφισβήτητος ηγέτης τους Βασίλης Σπανούλης πλαισιώνεται στην περιφέρεια από τους Έισι Λο, Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Σλούκα, Δημήτρη Κατσίβελη και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, ενώ στη θέση του σμολ φόργουορντ υπάρχουν ο Κώστας Παπανικολάου και ο Στράτος Περπέρογλου. «Γεμάτη» φαντάζει και η φροντ λάιν τους, με τους Γιώργο Πρίντεζη, Πέρο Άντιτς, Κάιλ Χάινς, Δημήτρη Μαυροειδή και Τζόι Ντόρσεϊ. Στα φαβορί του ομίλου συγκαταλέγεται σίγουρα η σημερινή (11/10) αντίπαλος των Πειραιωτών, Κάχα Λαμποράλ. Οι Βάσκοι έχουν ως στόχο να φθάσουν μέχρι το Final 4 του Λονδίνου και με αστέρια όπως ο Αντρές Νοτσιόνι, ο Τέιλορ Ροκέστι, ο Κάρλος Καμπέθας, ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο, ο Μπραντ Όλεσον και ο Ματσέι Λάμπε φαίνονται ικανοί να τα καταφέρουν.

Με τα δικά της ατού για την κατάληψη της μίας εκ των πρώτων δύο θέσεων του Γ’ Ομίλου παίζει η Αρμάνι Μιλάνο των Γιάννη Μπουρούση και Αντώνη Φώτση. Η παρουσία του Σέρτζιο Σκαριόλο στον πάγκο αποτελεί εγγύηση, ενώ πλην των δύο Ελλήνων διεθνών ξεχωρίζει η παρουσία των Ροκ Στίπσεβιτς, Ομάρ Κουκ, Κιθ Λάνγκφορντ, Αλεσάντρο Τζεντίλε στην περιφέρεια και του Ρίτσαρντ Χέντριξ στη φροντ λάιν. Ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται και η αυριανή (12/10) αντίπαλός τους, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, Εφές Αναντόλου, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει ακόμα μία χρονιά έχοντας υψηλές φιλοδοξίες. Η απόκτηση του πρώην ΝΒΑer Τζόρνταν Φάρμαρ και η παρουσία των Σάσα Βούγιασιτς, Κερίμ Τουντσερί, Τζαμόν Λούκας και Σινάν Γκιουλέρ συνθέτουν αναμφίβολα μία από τις πιο ισχυρές περιφερειακές γραμμές στη διοργάνωση. Στη γραμμή των ψηλών ξεχωρίζει η παρουσία των Ντούσκο Σαβάνοβιτς, Στάνκο Μπάρατς και Σεμί Ερντέν.

Ενισχυμένη φαντάζει φέτος και η Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί διαθέτουν «γεμάτη» περιφέρεια, έχοντας στις τάξεις τους τούς Μάρκο Πόποβιτς, Τρεμέλ Ντάρντεν, Όλιβερ Λαφαγιέτ, Ιμπραήμ Τζάαμπερ και Ριμάντας Καουκένας. Πληρότητα παρατηρείται και στη γραμμή των ψηλών, ειδικά με την προσθήκη του Κσιστόφ και του Ντάριους Λαβρίνοβιτς, οι οποίοι συμπληρώνουν ιδανικά τους Ρομπέρτας Γιαβτόκας και Τζεφ Φουτ. Η σημερινή (11/10) αντίπαλος της Ζαλγκίρις Κάουνας, Τσεντεβίτα, θεωρείται ο αδύναμος κρίκος του γκρουπ, κάτι όμως που θα πρέπει να αποδειχθεί και στην πράξη, καθώς οι Κροάτες έκαναν σημαντικές μεταγραφές, όπως εκείνες του Λούκσα Άντριτς, του Μίκαελ Ζελαμπάλ και του Βλάντο Ιλιέφσκι. Το πρόγραμμα του Γ’ Ομίλου…

Πέμπτη 11/10
19.45 Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) - Τσεντεβίτα (Κροατία)
21.00 Ολυμπιακός - Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)
Παρασκευή 12/10
21.45 Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) - Εφές Αναντόλου (Τουρκία)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
NBA: Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς κι έστειλαν τη σειρά στο Game 7 – Δείτε τα highlights
NBA: Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς κι έστειλαν τη σειρά στο Game 7 – Δείτε τα highlights
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved