Ευρωλίγκα: Στο ρυθμό του Παναθηναϊκού (video)

Ευρωλίγκα: Στο ρυθμό του Παναθηναϊκού (video)

Όμιλος με τρία φαβορί και λαμπρή ιστορία είναι ο πρώτος της Ευρωλίγκας, στον οποίο παίρνει μέρος και ο Παναθηναϊκός.

Ο «εξάστερος» συγκεντρώνει, φυσικά, πάνω του όλα τα βλέμματα κι έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της κορυφής, αν και ουδείς μπορεί να θεωρήσει αμελητέα ποσότητα την ενισχυμένη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και την πάντα με υψηλές βλέψεις Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Α’ Όμιλος της Ευρωλίγκας συμπληρώνεται από την ιδιαίτερα υπολογίσιμη Κίμκι, την Καντού και την Ολίμπια Λιουμπλιάνα. Δεδομένου πως ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει έξι φορές τον τίτλο, οι Μαδριλένοι οκτώ και οι Ιταλοί δύο μιλάμε για το πιο «βαρύ» γκρουπ στη φετινή διοργάνωση.

Ο ανανεωμένος Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη αποτελεί όχι μόνο τον πόλο έλξης του ομίλου, αλλά ολόκληρης της διοργάνωσης. Για πρώτη φορά ύστερα από δεκατρία χρόνια χωρίς το Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο τους και ανανεωμένο ρόστερ οι «πράσινοι» εξακολουθούν να διαθέτουν στις τάξεις τους τον κορυφαίο γκαρντ στην Ευρώπη, Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και τον έμπειρο Κώστα Τσαρτσαρή. Τα νέα πρόσωπα πολλά και το ταλέντο περίσσιο. Στην περιφέρεια εκτός του αρχηγού ξεχωρίζει ασφαλώς η φιγούρα του Κροάτη γκαρντ, Ρόκο Λένι Ούκιτς. Οι δυο τους, μάλιστα, δεν θα είναι υπερβολή να ειπωθεί πως συγκροτούν το κορυφαίο δίδυμο γκαρντ στην Ευρώπη. Στη θέση του «άσου» υπάρχει ακόμα ο Βασίλης Ξανθόπουλος που αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στα χέρια του προπονητή του. Το ταλέντο περισσεύει στην περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού, στην οποία υπάρχουν ακόμα οι Ντέργουιν Κίτσεν, Μάικ Μπράμος, Γιόνας Ματσιούλις και ο εξαιρετικός σουτέρ Χάρης Γιαννόπουλος.

«Γεμάτη» είναι και η φροντ λάιν του «εξάστερου». Η παρουσία των Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Στέφαν Λάσμε, Άντι Πάνκο, Χίλτον Άρμστρονγκ, Κώστα Τσαρτσαρή και Γάιου Σκορδίλη προσφέρει ασφάλεια στη ρακέτα και υπόσχεται υψηλές πτήσεις. Η μία από τις δύο μεγάλες αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον όμιλο είναι η πρώτη αντίπαλός του, την Παρασκευή (12/10, 22.30). Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για τη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι έχουν ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό με την επιστροφή του Ρούντι Φερνάντεζ από το ΝΒΑ και την παρουσία παικτών όπως ο Τζέισι Κάρολ, ο Ντοντάι Ντρέιπερ, ο Σέρχιο Ροντρίγκεζ, ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Σέρχιο Γιουλ και ο Μάρκους Σλότερ.

Ακόμα μία εξαιρετικά δυνατή αντίπαλος φαντάζει η τουρκική Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Με το Σιμόνε Πιανιτζιάνι πλέον στον πάγκο της και με παίκτες όπως οι πρώην κάτοικοι ΟΑΚΑ, Μάικ Μπατίστ και Ρομέιν Σάτο, καθώς και οι Μπο Μακ Κάλεμπ, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και ο Ντέιβιντ Άντερσεν δείχνει πως έχει τις δυνατότητες, αλλά και το ρόστερ να φθάσει μακριά στη διοργάνωση. Πρώτη αντίπαλος των Τούρκων θα είναι η κάτοχος του περσινού Eurocup, ρωσική Κίμκι, που επίσης διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ. Στην περιφερειακή γραμμή της ξεχωρίζει η προσωπικότητα του Κροάτη Ζόραν Πλάνινιτς, μαζί με το Βιτάλι Φριτζόν και τον Αμερικανό Κέλβιν Ρίβερς. Στη θέση του σμολ φόργουορντ δεσπόζει η παρουσία του Σεργκέι Μόνια, ενώ η ισχυρή γραμμή της Κίμκι είναι η φροντ λάιν της, με την παρουσία των Τζέιμς Ογκούστιν, Κρέζιμιρ Λόντσαρ, Πολ Ντέιβις και Ματ Νίλσεν.

Οι δύο ομάδες που συμπληρώνουν τον Α’ Όμιλο, η Καντού και η Ολίμπια Λιουμπλιάνα, θα ανοίξουν σήμερα (11/10) την αυλαία, επί ιταλικού εδάφους. Το συγκρότημα του Αντρέα Τριντσιέρι πήρε την πρόκριση στους ομίλους μέσω της προκριματικής φάσης, η οποία φιλοξενήθηκε στο «σπίτι» της, το Ντέσιο, και είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο που φέρει τη σφραγίδα του Ιταλού τεχνικού. Ατού της Καντού παραμένει η εξαιρετική αμυντική λειτουργία της, ενώ από το ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Αμερικανοί Τζέρι Σμιθ, Μάρτιν Λιούνεν και Τζεφ Μπρουκς. Όσον αφορά στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα, πρόκειται για την πιο αδύναμη ομάδα του γκρουπ, αν και στην «Stozice Arena» είναι ικανή να κάνει ζημιές. Ο Φινλανδός γκαρντ Τίμο Ράνικο, ο Αυστραλός Άαρον Μπέιν, που αγωνίστηκε πέρυσι στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ίκαρου Καλλιθέας, καθώς και οι Αμερικανοί Ντομινίκ Ουότερ και Ντίλαν Πέιτζ είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχει να επιδείξει το ρόστερ των Σλοβένων. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του Α’ Ομίλου

Πέμπτη 11/10
21.45 Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) - Κίμκι (Ρωσία)

Παρασκευή 12/10
21.45 Καντού (Ιταλία) - Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
22.30 Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) - Παναθηναϊκός

Ευρωλίγκα: Στο ρυθμό του Παναθηναϊκού (video)



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
NBA: Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς κι έστειλαν τη σειρά στο Game 7 – Δείτε τα highlights
NBA: Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς κι έστειλαν τη σειρά στο Game 7 – Δείτε τα highlights
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved