«Μην υποτιμάτε τον Παναθηναϊκό»

«Μην υποτιμάτε τον Παναθηναϊκό»

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής του Πανιωνίου Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» στον «Sentra fm»:

Για τον Παναθηναϊκό

«Προσπαθούμε συνήθως να συγκρίνουμε την μία ομάδα με την άλλη. Όμως είναι κάτι ξεκομμένο. Ο ένας θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα και ο άλλος τη Σιένα. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι έχουμε μία σειρά που είναι στις τρεις νίκες και θα είναι μία διαδικασία περίπου δύο εβδομάδων και πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες όταν γίνουν τα παιχνίδια από άποψη τραυματισμών, φόρμας και ψυχολογίας. Ο Παναθηναϊκός έχει σίγουρα τον χειρότερο αντίπαλο που θα μπορούσε να έχει και με μειονέκτημα έδρας. Αυτομάτως έχει πάρα πολύ δύσκολη αποστολή. Από την άλλη ούτε η Μπαρτσελόνα ήθελε τον Παναθηναϊκό γιατί είναι μία ομάδα δυσκολοκατάβλητη και πρέπει να κουραστεί πολύ για να τον αποκλείσει. Σαφώς η Μπάρτσα είναι το φαβορί, είναι η καλύτερη ομάδα σε ρόστερ και σε φόρμα τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Για τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο το έργο, όμως πρόκειται για μία ομάδα γαλουχημένη στα δύσκολα και δεν αποκλείεται να τα καταφέρει. Για οποιαδήποτε άλλη ομάδα αν είχε πλεονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός θα ήταν το φαβορί. Τώρα όμως ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει μεγάλη πίεση και θα κάνει το καλύτερο που μπορεί και αν αποκλειστεί θα πουν όλοι ότι αποκλείστηκε από την καλύτερη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έχει κατηγορηθεί ότι δεν έχει βάθος όμως έχει έναν τραυματισμό του Μάριτς, αλλά έχει μέταλλο πρωταθλητή και είναι μία ομάδα πολύ δυνατή και δεν πρέπει να την υποτιμάς ποτέ. Το συμπέρασμα είναι πως είναι μία ικανή ομάδα που δεν είναι στο τοπ της φόρμας της από την αρχή της χρονιάς. Οι μεγάλες ομάδες περνάνε κρίσεις στη διάρκεια της χρονιάς και το θέμα είναι πως τις διαχειρίζονται ώστε να είναι εντάξει την κατάλληλη στιγμή. Και η Μπαρτσελόνα πέρασε κρίση και δεν έπεισε με τις εμφανίσεις της αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά. Το θέμα δεν είναι να έχεις συνέχεια νικηφόρα αποτελέσματα, αλλά να είσαι καλά όταν πρέπει για να μην αποκλειστείς από μία μεγάλη διοργάνωση».

Για τον Ολυμπιακό

«Έχει ευκολότερο έργο ο Ολυμπιακός αλλά είναι υπολογίσιμη ομάδα. Η Σιένα έχει τον ίδιο προπονητή και σταθερό κορμό εδώ και χρόνια και είναι ομάδα δυσκολοκατάβλητη με συγκεκριμένη φιλοσοφία με τον προπονητή αυτό. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μείνει συγκεντρωμένος και να μην κάνει λάθος εντός έδρας. Όπως είναι το μομέντουμ είναι το φαβορί και νομίζω ότι θα προκριθεί. Μην ξεχνάμε πάντως ότι η Σιένα είχε σπάσει την έδρα του Παναθηναϊκού αλλά ο Παναθηναϊκός πήγε εκεί και κέρδισε δύο φορές. Ήταν διαφορετικές ομάδες και ήταν η χρονιά που ο Παναθηναϊκός πήρε το τρόπαιο».

Για την Μπαρτσελόνα

«Μακάρι να δούμε και τις δύο ελληνικές ομάδες στο Φάιναλ Φορ και να μην έχουμε εξαγωγή βίας. Δεν συμφωνώ απόλυτα ότι η Μπάρτσα δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή η Μπάρτσα έχει κάποιες αλλαγές και πήρε δύο πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ της, τον Ίνγκλις και τον Άντερσον. Αλλά οι προσθαφαιρέσεις και οι αλλαγές δημιουργούν ανομοιογένεια σε τέτοιου είδους ομάδες και αυτό είναι πρόβλημα γιατί είναι φτιαγμένες να έχουν αυτοματισμούς. Αυτή τη στιγμή αποκτά η Μπάρτσα πάλι αυτοματισμούς και ομοιογένεια και αυτό την καθιστά αυτομάτως επικίνδυνη».

Για την Ευρωλίγκα

«Η Ευρωλίγκα παρουσιάζει ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι υψηλού επιπέδου όλες οι ομάδες και τα γήπεδα είναι γεμάτα. Είναι κάτι λαμπερό όπως το ποδόσφαιρο. Τα ζευγάρια είναι πολύ δυνατά και σίγουρα αξίζουν να είναι στους οκτώ έχουν περάσει από δυσκολίες και από συμπληγάδες και το θέμα είναι πως θα είναι στα πλέι οφ και σε τι κατάσταση θα είναι αυτοί που θα πάνε στους τέσσερις. Όσοι πάνε στους τέσσερις είναι αυτομάτως επιτυχημένοι πλην της Μπάρτσα που παίζει στην έδρα της και θα προσπαθήσει να είναι πρωταθλήτρια. Πάντως δεν θα είναι απευκταίο αν έχουμε τρεις ισπανικές ομάδες στο Φάιναλ Φορ».

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον Ηλία Ζούρο

Πραγματικά συγχαρητήρια στον κύριο Ζούρο και καλή επιτυχία. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το μπάσκετ θέλουμε η Εθνική να είναι πάντα επιτυχημένη. Δεν είναι εύκολο το έργο που έχει γιατί πρέπει να μείνε πάντα στην κορυφή, αλλά οι άνθρωποι που επέλεξαν τον Ηλία ξέρουν τι κάνουν και πραγματικά εύχομαι ό, τι καλύτερο.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved