Ιτούδης: «Έχουμε την ευκαιρία»

Ιτούδης: «Έχουμε την ευκαιρία»

Στην αναμέτρηση με την Μάλαγα αναφέρθηκε και ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης…

Ο τελευταίος υπογράμμισε τη σημασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ενώ αναφέρθηκε και στις διαφορές σε ότι έχει να κάνει με το ρόστερ της θα παρουσιάσει η ισπανική ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

«Το είχαμε πει και μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου, ότι η Ουνικάχα Μάλαγα που νικήσαμε, με μια πολύ καλή εμφάνιση και μια πολύ καλή ατμόσφαιρα, δεν θα είναι η ομάδα που θα συναντήσουμε στον δεύτερο γύρο. Κυρίως γιατί στο πρώτο παιχνίδι έλειπαν κάποιοι παίκτες. Απουσίαζαν οι τραυματίες ΜακΙντάιρ, Τρίπκοβιτς και Άρτσιμπλαντ, αλλά και ο Φιτς που δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στην πρώτη φάση του Top16. Μιλάμε για τέσσερις παίκτες μείον, σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Αυτοί οι τέσσερις παίκτες είναι πολύ σημαντικοί στον τομέα του ο καθένας. Ιδιαίτερα ο Φιτς και ο ΜακΙντάιρ είναι και δημιουργοί και εκτελεστές, «τρέχουν» πικ εντ ρολ καταστάσεις από τις οποίες μπορούν να τελειώσουν φάσεις, αλλά και να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους.

Ο Άρτσιμπαλντ είναι σημαντικός παίκτης μέσα στη ρακέτα γι’ αυτούς και μπορεί να ελέγξει καταστάσεις εκεί, ενώ ο Τρίπκοβιτς, ο οποίος προερχόταν πριν τον μεταξύ μας αγώνα από εκπληκτικές εμφανίσεις, είναι ένας εξαιρετικός σκόρερ και σουτέρ. Μιλάμε πλέον για τέσσερις παίκτες συν. Αυτό και μόνο το γεγονός μας έχει σε εγρήγορση σε ότι αφορά τη δυναμική της Ουνικάχα Μάλαγα, την οποία έχουμε παρακολουθήσει πλέον και με αυτούς τους τέσσερις παίκτες στη σύνθεσή της. Για εμάς πολύ σημαντικός στόχος είναι να σταματήσουμε τους δημιουργούς της Ουνικάχα οι οποίοι είναι τέσσερις: Ο ΜακΙντάιρ, ο Μπλάκνεϊ, ο Ροντρίγκεζ και ο Φιτς. Το inside game του Φρίλαντ είναι ένα δεδομένο, σημαντικό γι’ αυτούς, όπως και η αποτελεσματικότητα των σουτέρ, του Τρίπκοβιτς και του Μπλάνκο που κάνουν εξαιρετική δουλειά. Τη «βρώμικη» δουλειά κάνουν ο Άρτσιμπαλντ και ο Σινάνοβιτς, ο οποίος έχει μια ανοδική πορεία και τα τεσσάρια, ο Πρίντεζης με τον Ρούμπιο. Ο Φρίλαντ παίζει και στο τέσσερα και στο πέντε, μαζί με τον Άρτσιμπαλντ. Συνήθως ξεκινά ως τεσσάρι, αλλά τελειώνει έχοντας αρκετά ποιοτικά λεπτά στο πέντε».

Ιδιαιτερότητα έχει η αναμέτρηση σε ότι αφορά το τι σημαίνει για καθεμία από τις δύο ομάδες. Βαθμολογικά η Ουνικάχα Μάλαγα δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα, ενώ αντίθετα για τον Παναθηναϊκό η νίκη σημαίνει πρόκριση στην επόμενη φάση: «Ομάδες οι οποίες δεν έχουν άμεση ανάγκη το αποτέλεσμα, μπορεί να γίνουν πιο επικίνδυνες, γιατί παίζουν πιο ελεύθερα και χωρίς άγχος. Ίσως να είναι ένα στοιχείο που θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ για εμάς, καθώς για εμάς έχει μεγάλη σημασία το παιχνίδι. Έχουμε μπροστά μας έναν δεύτερο τελικό. Μετά τον αγώνα με τη Λιέτουβος Ρίτας, είχαμε πει ότι υπάρχει και συνέχεια με «τελικούς».

Περάσαμε επιτυχώς τον πρώτο «τελικό» απέναντι στο Μαρούσι και τώρα έχουμε μπροστά μας τον δεύτερο, που έχει και σαφώς μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας παίζοντας επιπλέον σε μια δυνατή έδρα, γεμάτη σε κάθε αγώνα. Είμαστε καλά, προπονούμαστε καλά έχουμε συνειδητοποιήσει προφανώς ότι φέραμε τους εαυτούς μας σε πιο δύσκολη θέση από ότι θα έπρεπε να είμαστε. Αυτά έχει η ζωή, θα πρέπει κάποια στιγμή, αφού συνειδητοποιείς τα λάθη σου, να τα διορθώσεις. Και μπροστά μας έχουμε αυτή την ευκαιρία, σε μια κατάσταση που δεν είναι εύκολη, αλλά τίποτα δεν είναι και ακατόρθωτο. Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved