Ίβκοβιτς: «Φινάλε με νίκη»

Ίβκοβιτς: «Φινάλε με νίκη»

Με το αντίθετο αποτέλεσμα από ότι το ξεκίνησε, θέλει να τελειώσει το TOP 16 της ευρωλίγκας ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Ίβκοβιτς

Ο Σέρβος προπονητής στη καθιερωμένη του συνέντευξη Τύπου πριν από κάθε αγώνα της Ευρωλίγκα τόνισε για τον αγώνα με τη Ζαλγκίρις: «Θα ετοιμάσουμε το τελευταίο μας ματς και θα κάνουμε τα πάντα για να μην τελειώσουμε το ΤΟΡ-16, όπως το ξεκινήσαμε, Το ξεκίνημα ήταν πολύ άσχημο και θέλω να δώσω συγχαρητήρια , λίγοι πίστευαν ότι μια αγωνιστική πριν το τέλος θα ήμασταν στη πρώτη θέση. Με αυτό το ματς ωρίμασε η ομάδα, δείξαμε χαρακτήρα κερδίσαμε 4 σερί παιχνίδια και τώρα θέλουμε να τελειώσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αντίπαλο προπονητή π[ου δεν είναι άλλος από τον Ηλία Ζούρο, ο οποίο αποτελεί πάτα έναν δυνατό αντίπαλο: «Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που είχε αρκετά προβλήματα, εκτιμώ τον Ηλία Ζούρο πολύ και πιστεύω ότι θα είναι πολύ δυνατός αντίπαλος. Πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό και να είμαστε καλοί στο ένας εναντίον ενός. Αυτή τη τακτική ακολουθήσαμε στη Λιθουανία και νικήσαμε».

Για την παρουσία (ή την απουσία) των φιλάθλων μετά τη σπουδαία νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία είπε: «Στην επιστροφή από τη Πόλη, μου είπα ότι θα έχουμε πολλούς φιλάθλους, λόγω της ώρας. Είχαμε πολύ λίγο κόσμο και τον ευχαριστώ. Αυτή η ομάδα αξίζει να έχει μεγαλύτερη συμπαράσταση. Θα μιλήσω και με τη διοίκηση, πρέπει να ξεκινήσουμε πολύ σοβαρά σε αυτό το θέμα. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολες εποχές. Από τη πλευρά μας κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, να δώσουμε το καλύτερο για τη φανέλα του Ολυμπιακού. Περιμένω, λοιπόν, να έρθει στο ματς με τη Ζαλγκίρις».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος τονίζοντας: «Δεν ξέρω πότε θα παίξουμε. Μπορεί να αλλάξει πάλι η απόφαση. Αυτό το παιχνίδι θα χρησίμευε σαν προετοιμασία για τον στόχο των πλέι-οφ της ευρωλίγκα. Τώρα έχουμε μόνο δύο παιχνίδια στην Α1, πριν τα ματς με τη Σιένα. Αυτό είναι πρόβλημα».

Για το τηλεφώνημα που έκανε η Αστυνομία μόλις έγινε η πρόταση για τελικό κεκλεισμένων των θυρών δήλωσε: «Μάλλον αυτό το τηλέφωνο, έγινε γιατί θα υπήρχε κάποια βόμβα στο γήπεδο. Μπορεί να υπάρχουν μυστικά. Μπορεί οι μυστικές υπηρεσίες να ξέρουν κάτι που εμείς δεν πρέπει να ξέρουμε. Εγώ δεν θα πω τίποτε κακό στους παίκτες. Μπορεί να βγει η απόφαση να παίξουμε. Μόνο να ξέρουμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ δεν είναι η καλύτερη δυνατή κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο «Ντούντα»: «Εμείς δεν μπορούμε σε μια χώρα που είναι σε κρίση. Στη πρώτη μας συνάντηση στις 22 Σεπτεμβρίου, είπα στους παίκτες τους εξήγησα πως έχει η κατάσταση στην Ελλάδα. Μερικές φορές οι παίκτες ενδιαφέρονται μόνο πόσα χρήματα θα πάρουν και πότε. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι όπως Υπουργός Πολιτισμού, όπως ο υπεύθυνος της Αστυνομίας, αυτοί πρέπει να σκέφτονται. Από τη παρουσίαση του ΕΣΑΚΕ μέχρι τώρα, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από αυτά που κάναμε. Ακόμα κι εγώ».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει βοήθεια από το κράτος είπε: «Δεν είναι θέμα ο Υπουργός, να είναι πρώην αθλητής. Το σημαντικό είναι να μπορεί να βοηθήσει τον αθλητισμό».

Τέλος, ολοκλήρωσε λέγοντας: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να δείξουμε προσοχή. Ας δούμε τι θα γίνει. Ο Υπουργός πρέπει να πει πως γίνεται να αναβάλλεται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Μπορεί να μην γίνει και καθόλου. Όλη η Ευρώπη έπαιξε φάινα-8 και φάιναλ-4 κι εδώ αναβλήθηκε. Τι να πούμε;».



Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved