Δύσκολο έργο για τους «αιωνίους», αλλά μπορούν

Δύσκολο έργο για τους «αιωνίους», αλλά μπορούν

Δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, το αποτέλεσμα της διαδικασίας κλήρωσης των ομίλων της Ευρωλίγκας για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, είναι όμως δεδομένο ότι πράσινοι και κόκκινοι εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι και να θεωρούνται ως τα φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους. Κάτι που αν συμβεί θα τους φέρει στον ίδιο όμιλο στο Top 16...

Ο Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε στον πρώτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει Ρεάλ Μαδρίτης, Κίμκι, Φενερμπαχτσέ, Ολίμπια Λιουμπλιάνας και το νικητή των προκριματικών. Στον τρίτο οι πρωταθλητές Ευρώπης με αντιπάλους: Κάχα Λαμποράλ, Εφές Αναντόλου, Ζαλγκίρις, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και Τσεντεβίτα.

To πρώτο τζάμπολ της κανονικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου, ενώ οι αγώνες των ομίλων θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου.

Το Top16 ξεκινά δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, στις 27 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Απριλίου, ενώ τα Play Offs αρχίζουν στις 9 Απριλίου και θα έχουν ολοκληρωθεί στις 24 του μήνα. Από 10 έως 12 Μαίου, στην Ο2 Arena του Λονδίνου θα διεξαχθεί το Final 4.

O Iβκοβιτς έκανε ποδαρικό με Παναθηναϊκό

Από τα χέρια του Ντούσαν Ιβκοβιτς και του Ρίμας Κουρτινάιτις πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της κλήρωσης, με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού να βγάζει ως πρώτη ομάδα από την κληρωτίδα τον Παναθηναϊκό, που τέθηκε επικεφαλής στον πρώτο όμιλο. Η Μακάμπι τοποθετήθηκε στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός στον τρίτο και η Μπαρτσελόνα στον τέταρτο.
Λόγω των περιορισμών εντοπιότητας, ισπανικές ομάδες δεν έπρεπε να τοποθετηθούν στον όμιλο της Μπαρτσελόνα, με αποτέλεσμα η Ρεάλ Μαδρίτης να τοποθετηθεί στον όμιλο του Παναθηναϊκού, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκει μπροστά του την Κάχα Λαμποράλ απο το δεύτερο γκρουπ, αν και το μεγάλο... δίδυμο προέκυψε στον 4ο όμιλο, εκεί όπου κληρώθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Την Κίμκι πήραν οι πράσινοι από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, ενώ η Αλμπα που είναι η πιο ανίσχυρη ομάδα τοποθετήθηκε στο τρίτο γκρουπ με Μακάμπι και Σιένα. Στον όμιλο του Ολυμπιακού θα βρεθεί και η Εφές Αναντόλου, γεγονός που τον καθιστά αρκετά έως πολύ δυνατό, παίρνοντας οι ερυθρόλευκοι την καλύτερη ομάδα του τρίτου γκρουπ.
Τα δύσκολα για τους πράσινους ήρθαν από το 4ο γκρουπ, όπου «πήραν» την τουρκική Φενερμπαχτσέ, ενώ ο Ολυμπιακός τη Ζαλγκίρις.
Και απ' το πέμπτο γκρουπ οι αιώνιοι πήραν ισχυρούς αντιπάλους, με την Ολίμπια Λιουμπλιάνας για τον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι Μιλάνο για τον Ολυμπιακό, ενώ και από το έκτο γκρουπ για τον Παναθηναϊκό κληρώθηκε ο νικητής των προκριματικών με Καντού και Ούνικς να έχουν τον πρώτο λόγο να πάρουν το σχετικό εισιτήριο. Αντίθετα ο Ολυμπιακός από το έκτο γκρουπ πήρε την Τσεντεβίτα.

Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι η Λε Μάν έχει πιθανότητες να βρεθεί στον όμιλο του Παναθηναϊκού, ανεξαρτήτως προκριματικών, αν τελικά η Ολίμπια Λιουμπλιάνας δεν ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματά της μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι όμιλοι

Α' ΟΜΙΛΟΣ

Παναθηναϊκός
Ρεάλ Μαδρίτης
Κίμκι
Φενερμπαχτσέ
Ολίμπια Λιουμπλιάνα
Νικητής Προκριματικού

Β' ΟΜΙΛΟΣ

Μακάμπι Τελ Αβίβ
Σιένα
Αλμπα
Μάλαγα
Πρόκομ
Σαλόν Σαονέ

Γ' ΟΜΙΛΟΣ

Ολυμπιακός
Κάχα Λαμποράλ
Εφές Αναντόλου
Ζαλγκίρις
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο
Τσεντεβίτα

Δ' ΟΜΙΛΟΣ
 
Μπαρτσελόνα
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παρτιζάν
Λιέτουβος Ρίτας
Μπάμπεργκ
Μπεσίκτας

Πιθανά ντέρμπι αιωνίων στο ΤΟΡ 16

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο, εφόσον Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κατακτήσουν είτε την πρώτη είτε την τρίτη θέση στον όμιλό τους, να βρεθούν στον ίδιο όμιλο (Ε) του Top 16 και να έχουμε ντέρμπι αιωνίων στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά οι δύο όμιλοι:

Ε' ΟΜΙΛΟΣ: Α1, Α3, Β2, Β4, Γ1, Γ3, Δ2 και Δ4
ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Α2, Α4, Β1, Β3, Γ2, Γ4, Δ1 και Δ3

PLAYOFF

(προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώνει 3 νίκες)

(1) Ε1 - ΣΤ4
(2) ΣΤ3 - Ε3
(3) ΣΤ1 - Ε4
(4) Ε4 - ΣΤ3

FINAL 4

Νικητής 1 - Νικητής 2
Νικητές 3 - Νικητής 4

Μπερτομέου: «ξεχωριστή η νέα Ευρωλίγκα»
   
Ως μια απολύτως ξεχωριστή διοργάνωση χαρακτήρισε τη φετινή για την Ευρωλίγκα ο Μπερτομέου: «Κάθε σεζόν είναι σημαντική όμως η φετινή είναι πολύ ξεχωριστή για τη διοργάνωση.
Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι. Με το νέο σύστημα θα υπάρχουν περισσότερα παιχνίδια, καθιερώνεται η μέρα της Ευρωλίγκα, η Παρασκευή και το τρίτο είναι η διοργάνωση του Final 4 στο Λονδίνο, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά, σε ένα εξαιρετικό γήπεδο».
Αμέσως μετά την ομιλία του Μπερτομέου, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη στήριξη που προσφέρουν, τους χορηγούς της διοργάνωσης, ακολούθησαν οι βραβεύσεις με την Ουνικάχα Μάλαγα να παίρνει τον τίτλο της ομάδας με το καλύτερο μάρκετινγκ. Ακολούθησε η βράβευση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου, των καλύτερων ιδιοκτητών για τη σεζόν 2011-2012. Η Ευρωλίγκα τίμησε τη μνήμη του Εντσο Λεφέμπρε, ενός ανθρώπου που συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία της και αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχός της ως πρόεδρος τότε της Μπενετόν Τρεβίζο. Το βραβείο παρέλαβε, εμφανώς συγκινημένη, η σύζυγος του Λεφέμπρε, Ιμγκραμ.
Το τελετουργικό συνεχίστηκε με τη βράβευση του Ντούσαν Ιβκοβιτς ο οποίος πήρε τον τίτλο του κορυφαίου τεχνικού της Eyroleague, της σεζόν 2011-2012, παίρνοντας το βραβείο Γκομέλσκι, για την επιτυχία του να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Τα προκριματικά της Euroleague

Μια θέση στην Ευρωλίγκα διεκδικούν 8 ομάδες.

Τα ζευγάρια της προκριματικής φάσης:

Ούνικς Καζάν - Ουλμ

Λεμάν  - Ντόνετσκ

Νίμπουργκ - Οστάνδη

Καντού - Ακαντέμικ Σόφια

Στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν τα ζευγάρια Ούνικς - Ουλμ / Λεμάν - Ντόνετσκ και Νίμπουργκ - Οστάνδη / Καντού Ακαντέμικ Σοφια. Στον τελικό των προκριματικών ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο για την παρουσία στις 24 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη νέα Ευρωλίγκα.

Θυμηθείτε τη Live κάλυψη της κλήρωσης:

{coveritlive}f9fbe85061{/coveritlive}



ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved