Ομπράντοβιτς: «Υποφέραμε για να κατακτήσουμε τίτλους»

Ομπράντοβιτς: «Υποφέραμε για να κατακτήσουμε τίτλους»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague όπου τόνισε πως είναι περήφανος για όσα έχουν καταφέρει οι παίκτες του, προσθέτοντας πως για να κερδίσεις τίτλους θα πρέπει να... υποφέρεις, γιατί... έτσι είναι το μπάσκετ!

Ο τεχνικός των «πρασίνων», σχολίασε το γεγονός πως επιστρέφει μετά από 20 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, όπου το 1992 είχε κατακτήσει το παρθενικό του τρόπαιο με την Παρτιζάν ως προπονητής, ενώ παράλληλα, τόνισε πως το φετινό Final 4 είναι αυτό που θα ήθελαν όλοι οι φίλοι του μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

Γεια σου Ζέλικο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα σου έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο της. Τι σημαίνει για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κατακτά το τρόπαιο για δεύτερη σερί φορά;

«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι, γιατί το περσινό καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο και δεν ξέραμε τι ομάδα θα έχουμε. Κάναμε μερικές αλλαγές, αλλά ο πυρήνας έμεινε ο ίδιος. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε ξανά την Euroleague. Μετά τον τίτλο του 2000, παίξαμε ακόμη ένα τελικό το 2001 στην SuproLeague, αλλά υπήρχαν δυο διοργανώσεις εκείνη τη σεζόν. Φέτος, μετά τα προβλήματα του καλοκαιριού, είμαι πολύ χαρούμενος που φτάσαμε μέχρι εδώ. Η ομάδα ανταποκρίθηκε και έτσι έχουμε την ευκαιρία μας».

Είκοσι χρόνια πριν, ήσουν προπονητής της Παρτιζάν, όταν κατέκτησες τον πρώτο σου τίτλο εδώ, στην Κωνσταντινούπολη. Σκέφτεσαι αυτή την επέτειο;

«Πριν λίγες ημέρες, γιορτάσαμε στο Βελιγράδι τα 20 χρόνια από εκείνη την κατάκτηση. Ήταν μια πολύ όμορφη συγκέντρωση. Όλα τα παιδιά από εκείνη την ομάδα ήταν εκεί και ήταν πολύ ωραίο που γιορτάσαμε όλοι μαζί. Προσωπικά εγώ, δεν θα το γιορτάσω άλλο. Θα πάω με την ομάδα μου, συγκεντρωμένος στην δουλειά μας, για να προσπαθήσουμε να πανηγυρίσουμε ακόμη ένα τρόπαιο»

Τι θυμάσαι μετά από δυο δεκαετίες από εκείνο το Final 4 του 1992;

«Ήταν η πρώτη μου χρονιά σαν προπονητής, με την νεαρότερη ομάδα της διοργάνωσης, ενώ δεν μπορούσαμε να παίξουμε στο γήπεδό μας. Πάντα θα τα θυμάμαι αυτά. Με όλους αυτούς τους παίκτες, περάσαμε όλη τη σεζόν στην Ισπανία, όπου παίζαμε τα εντός έδρας παιχνίδια μας. Υπήρχαν άνθρωποι από την Φουενλαμπράδα, που ήρθαν στο Βελιγράδι, στην επέτειό μας για να γιορτάσουν! Δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις αυτές τις στιγμές. Όλα αυτά κάνουν την εμπειρία εκείνη αξέχαστη».

Ας μιλήσουμε για την φετινή σεζόν. Ο Παναθηναϊκός υπέφερε για να προκριθεί. Ήταν όλο αυτό μια καλή προετοιμασία για το Final 4;

«Δεν θυμάμαι μια φορά που δεν υποφέραμε όλα αυτά τα 20 χρόνια! Αργά ή γρήγορα θα πρέπει να υποφέρεις. Αυτή είναι η ζωή του προπονητή. Πρέπει να υποφέρεις για να κατακτήσεις τίτλους. Φέτος υποφέραμε απέναντι στην Μακάμπι. Μας νίκησε στην Αθήνα και στο τρίτο παιχνίδι. Το τέταρτο παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Στο τελευταίο, φάνηκε πως είχαμε εξασφαλίσει τη νίκη, αλλά πήγαμε μέχρι την τελευταία κατοχή. Έτσι είναι το μπάσκετ. Πρέπει να υποφέρεις».

Ο κόσμος ακόμη μιλάει για τα παιχνίδια με την Μακάμπι. Για κάποιον σαν εσένα που τα έχει δει όλα, πόσο καλό μπάσκετ παίχτηκε;

«Εξαιρετικό! Έλαβα πολλά τηλεφωνήματα από όλη την Ευρώπη πριν το 5ο παιχνίδι. Όλοι το περίμεναν. Όλοι ήθελαν να δουν ποια ομάδα θα προκρινόταν. Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα εκεί. Πριν ξεκινήσει η σειρά, όλα ήξεραν πως θα ήταν ιστορικά παιχνίδια ανάμεσα σε δυο ιστορικές ομάδες. Πιστεύω πως ήταν μια σπουδαία σειρά για την Euroleague και για το μπάσκετ γενικά».

Πόσο καλό είναι το Final 4 με Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό, ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό;

«Είναι το ίδιο Final 4 με εκείνο του Βερολίνου το 2009. Μόνο οι ημιτελικοί έχουν αλλάξει. Δεν έχω αμφιβολία πως αυτές είναι οι 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι το Final 4 που ήθελαν όλοι. Θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι οι ομάδες πριν την έναρξη. Εμείς έχουμε ξεκινήσει να παίζουμε τα πλέι οφς στην Ελλάδα, αλλά η ομάδα μας δεν είναι ακόμη σε επίπεδο Final 4. Σε δυόμιση εβδομάδες, ελπίζω να είμαστε στο επιθυμητό επίπεδο για να παίξουμε με την ΤΣΣΚΑ».

Είναι σαν τελικός το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ;

«Εμείς θα το δούμε σαν τελικό, σίγουρα. Δεν σκεφτόμαστε το άλλο ματς, του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα. Πρέπει να επικεντρωθούμε και να προετοιμαστούμε για το ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Μας κέρδισαν στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας δύο φορές. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι αν θέλουμε να τους κερδίσουμε».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ;

«Είναι σούπερ ομάδα με μεγάλους παίκτες σε κάθε θέση, με μεγάλο προπονητή που διαχειρίζεται σωστά το υλικό του. Παίζουν επιθετικό μπάσκετ και στην άμυνα κάνουν καταπληκτική δουλειά. Παίζουν σαν ομάδα, αυτό είναι το σημαντικό. Κανένας δεν παίζει για τον εαυτό του».

Τι αβαντάζ μπορούν να δώσουν στην ομάδα παίκτες με εμπειρία όπως οι Διαμαντίδης, Μπατίστ, Τσαρτσαρής και Γασικεβίτσιους σε ένα μεγάλο παιχνίδι όπως αυτό με την ΤΣΣΚΑ;

«Έχουν μεγάλη εμπειρία και πρέπει να τη χρησιμοποιήσουν. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εμπειρία και οι νίκες κάτι σημαίνουν. Και για τους παίκτες και για την ομάδα».

Πόσο μετράει για εσάς να υπάρχουν παίκτες πιστοί στην ομάδα, οι οποίοι είναι χρόνια σε αυτή;

«Είναι πολύ σημαντικό. Είμαι μαζί με τον συνεργάτη μου, τον Δημήτρη Ιτούδη, 13 χρόνια. Με τον Τσαρτσαρή 10, με τον Μπατίστ 9, με τον Διαμαντίδη 8 και με τον Σάρας 4. Είναι λογικό να αλλάζουμε κάποιους παίκτες, όμως αν έχεις σταθερό κορμό είναι πιο εύκολο. Είμαι περήφανος για αυτούς, γιατί έχουν κάνει τα πάντα για αυτή την ομάδα. Έχουν κάνει τα πάντα για εμένα και τους ευχαριστώ».

Έχετε 50% πιθανότητες να αντιμετωπίσετε τον Ολυμπιακό στον τελικό. Ποιον προτιμάτε; Τον Ολυμπιακό ή την Μπαρτσελόνα;

«Δεν έχω προτίμηση. Όπως είπα και πριν, προέχει το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω να προκριθούμε στον τελικό. Αν το καταφέρουμε δε με νοιάζει ο αντίπαλος».

Θα ήταν τέλειο για εσάς να κερδίσετε την έβδομη Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό και την ένατη συνολικά, στην Κωνσταντινούπολη όπου κερδίσατε το πρώτο σας τρόπαιο;

«Όπου και να την κατακτούσα θα ήταν το ίδιο (Γέλια)! Θα το δεχόμουν σε οποιαδήποτε πόλη, οποιαδήποτε χώρα, αρκεί να συμβεί. Αφού είναι στην Κωνσταντινούπολη, ας είναι».

Ομπράντοβιτς: «Υποφέραμε για να κατακτήσουμε τίτλους»



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved