Σμιθ: «Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει φόβος»

Σμιθ: «Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει φόβος»

Μόνο αγχωμένος δεν είναι ο Στίβεν Σμιθ, ενόψει της πρώτης του συμμετοχής σε Final 4. Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» για την πρώτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και για πολλά άλλα… 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Στίβεν Σμιθ στην εφημερίδα, «Πράσινη»:

-Η πρώτη σου χρονιά στον Παναθηναϊκό έφερε και την πρώτη σου συμμετοχή σε Final 4. Τι σκέφτεσαι και πώς νιώθεις για όλα αυτά;

«Σίγουρα είναι φανταστικό. Νιώθω φοβερά. Δεν μπορώ να τα περιγράψω όλα αυτά που σκέφτομαι. Ήταν μια πολύ δύσκολη νίκη και μια πολύ δύσκολη σειρά αγώνων με τη Μακάμπι. Και οι δυο ομάδες έπαιξαν καταπληκτικά. Κάναμε και οι δυο λάθη, αλλά στο τέλος μετράει το αποτέλεσμα που ήταν θετικό για εμάς. Ευχαριστώ τον Θεό! Έχουμε φοβερούς παίκτες εδώ και πολύ έμπειρους, τέλειο προπονητικό τιμ που μας ώθησε στη νίκη. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και που θα μπορέσουμε να πάμε στο Final 4. Είναι καταπληκτικό, είναι απίστευτο και είμαι ευτυχισμένος. Θα πρέπει όμως να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

-Στο τέλος της αναμέτρησης φάνηκε σαν να κάνατε τα εύκολα δύσκολα, αλλά τελικά κερδίσατε...

«Αυτά τα παιχνίδια είναι περίεργα. Δεν ξέρω ακριβώς. Θες να κάνεις πάντα το σωστό, αλλά κάποιες φορές δεν τα καταφέρνεις. Παρ' όλα αυτά είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε αυτό που θέλαμε. Ευτυχώς, τα καταφέραμε, γιατί όπως είπα έχουμε εξαιρετικούς βετεράνους στην ομάδα και πολύ έμπειρους. Επίσης, οι προπονητές μας ποτέ μα ποτέ δεν πανικοβάλλονται. Κάνουμε ένα λάθος, μας φωνάζουν στο πάγκο, μας διορθώνουν και συνεχίζουμε να παίζουμε μπάσκετ χωρίς να το επαναλάβουμε. Αυτό είναι το φοβερό μ' αυτή την ομάδα. Ακόμα και στα δύσκολα ξέρει να ανταποκρίνεται σωστά».

-Είδαμε το ΟΑΚΑ να είναι ασφυκτικά γεμάτο. Περίμενες εσύ ότι θα δεις έτσι το γήπεδο; Πώς σου φάνηκε;

«Η αλήθεια είναι ότι τα γήπεδα είναι έτσι μόνο στο κολλεγιακό Πρωτάθλημα, στην Αμερική. Όταν μια μικρή ομάδα κερδίζει μια μεγαλύτερη τότε γίνεται χαμός. Είναι φοβερό αυτό που συνέβη και τους ευχαριστούμε πολύ. Επίσης είναι πολύ ωραίο ότι οι φίλαθλοι μας είναι τόσο περήφανοι που καταφέραμε να πάμε στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Είναι απίστευτο, εμείς όμως πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε όλα αυτά τα πράγματα και να συγκεντρωθούμε στην προετοιμασία μας για να πάμε εκεί και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

-Ύστερα απ' όλα αυτά που έζησες κατά τη διάρκεια αυτής της σειράς των αγώνων και τη μεγάλη πρόκριση επί της Μακάμπι, πιστεύεις ότι έχεις καταλάβει για τα καλά τι σημαίνει Παναθηναϊκός;

«Ήξερα τι είναι ο Παναθηναϊκός. Αλήθεια το γνώριζα πολύ καλά. Ξέρω για όλες τις επιτυχίες και την παράδοση που έχει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Είναι συγκλονιστικό να βρισκόμαστε μόλις δυο παιχνίδια μακριά από την κατάκτηση της Euroleague. Είναι πολύ μακριά ακόμα όμως. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να απολαύσουμε το συναίσθημα ότι είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι η πρώτη φορά που εγώ, προσωπικά, βρίσκομαι σε τόσο υψηλό επίπεδο. Είμαι περήφανος για την ομάδα μας».

-Είναι αρκετός καιρός πλέον που έχεις προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Πώς έζησε αυτά ια παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας; Μέσα απ' αυτά τα ματς κατάλαβες γιατί όλοι τον θεωρούν ως τον κορυφαίο της Ευρώπης;

«Έκανε τη δουλειά του. Ήξερα τη φήμη του, αν και δεν είχα αγωνιστεί ποτέ γι' αυτόν. Είναι τιμή για μένα να αγωνίζομαι έχοντάς τον προπονητή. Είναι πανέξυπνος. Είμαι ευγνώμων που με φώναξαν στην ομάδα φέτος και περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας. Είναι όλοι απίστευτοι επαγγελματίες».

-Ποιες ήταν οι πρώτες σκέψεις που έκανες μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Μακάμπι για το Final 4 που έρχεται;

«Πρέπει να προετοιμαστούμε. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε. Εμείς πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι και θα δουλέψουμε γι' αυτό. Έτσι νιώθω. Δεν μπορούμε να ανησυχούμε για τον αντίπαλό μας, την ΤΣΣΚΑ, στον ημιτελικό. Αυτό πιστεύω».

-Έχεις άγχος για το Final 4;

«Όχι βέβαια! Ποιος να φοβηθεί; Είναι ο Παναθηναϊκός! Γιατί να φοβηθώ; Είμαι στον Παναθηναϊκό και είναι απλά μπάσκετ. Πρέπει απλά να προετοιμαστούμε και να παίξουμε καλά».



Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι κακοποιοί που απειλούσαν τον Ντι Μαρία
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved