Σάτο: «Έχουμε πολλές πιθανότητες για τον τίτλο»

Σάτο: «Έχουμε πολλές πιθανότητες για τον τίτλο»

Μεγάλες στιγμές στην καριέρα του ζει με τον Παναθηναϊκό ο Ρομέιν Σάτο, που - μιλώντας στο Onsports - δήλωσε ευτυχισμένος.

Είναι στιγμές που τα λόγια χάνουν την αξία τους μπροστά στην εικόνα. Ένα «κουβάρι» οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά στα αποδυτήρια την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Σε μια γωνία ο Κεντρικοαφρικανός φόργουορντ είχε χαθεί στην αγκαλιά του Νικ Καλάθη και φώναζε: «Back to back! I am going for the repeat, baby!». Στη δεύτερη χρονιά του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Ρομέιν Σάτο θα δώσει ξανά το παρών στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Με δηλώσεις του στο Onsports αναφέρθηκε τόσο στο χθεσινό (05/04) συγκλονιστικό αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ όσο και στον ημιτελικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ δεν θα μπορούσε να μην κάνει ιδιαίτερη μνεία στους φιλάθλους, υποκλινόμενος στο μεγαλείο τους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Μόλις ολοκληρώθηκε ένα συγκλονιστικό, σε εξέλιξη, παιχνίδι… Έχεις συνειδητοποιήσει πως καταφέρατε τελικά να πετύχετε το στόχο σας;
«Είμαι ευτυχισμένος! Είμαι δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό και θα πάω για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Είναι μεγάλες οι στιγμές για την ομάδα, αλλά και για εμένα. Έγινε, πραγματικά, ένα φοβερό παιχνίδι. Υπήρχε πολύ μεγάλη ένταση και στις δύο πλευρές. Αμφότερες οι ομάδες ήθελαν πολύ την πρόκριση και το έδειξαν στο γήπεδο. Στο τέλος, όμως, όλα πήγαν καλά και ναι είμαστε εμείς αυτοί που πήραμε την πρόκριση».

-Φοβήθηκες στο τέλος πως θα μπορούσε να χαθεί το παιχνίδι;
«Εμείς παίρναμε κάποιες διαφορές στο σκορ, αλλά η Μακάμπι επέστρεφε ξανά και ξανά. Το ίδιο έγινε και στο τέλος. Εκεί που ίσως νομίζαμε πως η δουλειά έχει τελειώσει έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ και μπήκαν ξανά στο παιχνίδι. Σίγουρα σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν ένας αγώνας κρίνεται στις λεπτομέρειες, φοβάσαι πως μπορεί να χάσεις. Τελικά, όλα πήγαν καλά και πήραμε τη νίκη».

-Πώς αισθάνεσαι που είσαι μέλος ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, με τόσες συμμετοχές σε Φάιναλ Φορ και τόσα τρόπαια;
«Είναι μεγάλη τιμή. Αισθάνομαι εκπληκτικά. Είναι σπουδαίο να έχεις αυτόν τον προπονητή και αυτούς τους συμπαίκτες».

-Για τον κόσμο, που κατέκλυσε το ΟΑΚΑ, τι έχεις να πεις;
«Δεν έχω λόγια. Απλώς, φοβερός. Πρόκειται για το καλύτερο κοινό στο κόσμο. Ήταν απίστευτη η ατμόσφαιρα στο γήπεδο σήμερα (χθες, 05/04). Τι να πω, είναι αδύνατον να περιγράψεις αυτόν τον κόσμο και αυτήν την ατμόσφαιρα με λόγια».

-Πέρυσι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το τρόπαιο στη Βαρκελώνη. Πιστεύεις πως μπορείτε να τα καταφέρετε και φέτος στην Κωνσταντινούπολη;
«Ο στόχος είναι να πάρουμε το τρόπαιο. Θέλουμε να πάμε εκεί και να τα δώσουμε όλα. Είναι ένας από τους τίτλους γα τον οποίο παλεύουμε από την αρχή της χρονιάς. Το ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο, αλλά νομίζω πως έχουμε καλές πιθανότητες».

-Ο αντίπαλός σας στον ημιτελικό θα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Κατά πολλούς πρόκειται για το φαβορί στη διοργάνωση, ενώ σας έχει κερδίσει δύο φορές φέτος.
«Είναι σπουδαία ομάδα. Ναι, μας έχουν κερδίσει δύο φορές φέτος, αλλά νομίζω πως ο ημιτελικός είναι μία άλλη ιστορία για αμφότερες τις ομάδες. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θεωρείται το φαβορί στη διοργάνωση, αλλά νομίζω πως κι εμείς έχουμε πολλές πιθανότητες. Σίγουρα, περιμένω να γίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι».

-Ποια είναι η επόμενη ημέρα για τον Παναθηναϊκό;
«Τώρα θέλουμε λίγο να ηρεμήσουμε από την ένταση του αγώνα, να χαρούμε για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ και στη συνέχεια και πάλι δουλειά. Έχουμε αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από την κυριακάτικη (08/04) αναμέτρηση με τον Πανιώνιο. Εκεί στρέφουμε πλέον την προσοχή μας».

Διαβάστε επίσης τα όσα δήλωσε ο Κεντροαφρικανός φόργουορντ μέσω του blog του στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού…



Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved