Βουγιούκας: «Δεν υπάρχει φαβορί»

Βουγιούκας: «Δεν υπάρχει φαβορί»

Στη συγκλονιστική προημιτελική σειρά με τη Μακάμπι και φυσικά στην πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης αναφέρθηκε, μιλώντας στο Onsports, o Ίαν Βουγιούκας.

Ο 27χρονος σέντερ των πρωταθλητών Ευρώπης έδωσε πολλές μάχες στη ρακέτα και στο χθεσινό (05/04) πέμπτο αγώνα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο ΟΑΚΑ. Η νίκη δικαίωσε τις προσπάθειες τόσο του ίδιου όσο και των συμπαικτών του, που στρέφουν πλέον το μυαλό τους στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία θα τεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά. Μιλώντας στο Onsports αμέσως μετά το τέλος της χθεσινής (05/04) αναμέτρησης αναφέρθηκε τόσο στην αμφίρροπη σειρά με τους Ισραηλινούς όσο και στο φετινό Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, που θα έχει άρωμα… Βερολίνου, αφού όπως και το 2009 θα συμμετάσχουν ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Τέλος καλό όλα καλά, αφού καταφέρατε και πήρατε την πρόκριση.
«Ναι. Θέλαμε πολύ την πρόκριση, κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ήταν πολύ δύσκολη σειρά αγώνων και κρίθηκε στο τελευταίο παιχνίδι. Εμείς βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο μετά τη δεύτερη ήττα, αλλά αντιδράσαμε, πήραμε το δεύτερο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ και φέραμε τη σειρά στα δικά μας μέτρα. Όλα κρίθηκαν σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι, το οποίο είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ».

-Με το δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θεωρούταν φαβορί, εξαιτίας του πλεονεκτήματος της έδρας, περιμένατε μια τόσο δύσκολη σειρά;
«Όπως αποδείχθηκε αυτή ήταν η πιο αμφίρροπη σειρά στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Δεν περιμέναμε πως θα φθάναμε εύκολα στην πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, αφού γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως η Μακάμπι είναι πολύ καλή ομάδα. Νομίζω πως αυτό αποδείχθηκε, αφού χρειάστηκαν πέντε αγώνες για να πάρουμε την πρόκριση».

-Ποιο παιχνίδι θεωρείς πως ήταν το καθοριστικό;
«Το δεύτερο στο Τελ Αβίβ, γιατί υπολειπόμασταν με 2-1 νίκες κι αν χάναμε σε αυτό το παιχνίδι θα μέναμε εκτός Φάιναλ Φορ. Ήταν πολύ σημαντικός αγώνας, όπως φυσικά και ο σημερινός (χθεσινός, 05/04). Γενικά, ήταν πολύ δύσκολη και αμφίρροπη σειρά, με πολλά κλειστά παιχνίδια, αλλά νομίζω πως προκριθήκαμε δίκαια».

-Στην Κωνσταντινούπολη σας περιμένει στον ημιτελικό η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πόσο δύσκολος θεωρείς πως θα είναι ο αγώνας;
«Είναι ένα παιχνίδι. Ξέρουμε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πρόκειται για πολύ δυνατή ομάδα. Μας έχουν κερδίσει και τις δύο φορές που τους έχουμε συναντήσει φέτος. Ξέρουμε τι πρέπει να περιμένουμε, αλλά είναι σίγουρο πως ένας ημιτελικός Φάιναλ Φορ είναι πολύ διαφορετικός από τους αγώνες της κανονικής περιόδου. Εκεί, σε ένα παιχνίδι, μπορούν να συμβούν όλα. Δεν νομίζω πως υπάρχει φαβορί. Γενικά, θα είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση, καθώς στην Κωνσταντινούπολη θα συναντηθούν οι κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη».

-Θεωρείς πως μπορούν να σας επηρεάσουν αρνητικά οι δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κανονική περίοδο;
«Αυτές οι ήττες ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Όπως είπα και πριν, ξέρουμε πλέον τι να περιμένουμε. Δε νομίζω πως στο Φάιναλ Φορ παίζει ρόλο τι έγινε στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης. Είναι εντελώς διαφορετικοί αγώνες. Είναι άλλο επίπεδο, άλλες οι συνθήκες».

-Το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου, στο οποίο πήραν μέρος ο Παναθηναϊκός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μπαρτσελόνα και ο Ολυμπιακός, είχε χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο όλων των εποχών. Στην Κωνσταντινούπολη δίνουν ραντεβού οι ίδιες ομάδες.
«Σίγουρα, το επίπεδο θα είναι πολύ υψηλό. Αυτές είναι οι κορυφαίες ομάδες. Δεν νομίζω πως υπάρχει φαβορί κα αουτσάιντερ. Πάμε σε μια διοργάνωση πολύ υψηλού επιπέδου, στην οποία όλα είναι ανοιχτά».



Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
Άρης-Ολυμπιακός 1-1: Γκέλαρε στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
ΔΕΑΒ: Μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών» στην ΑΕΛ
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
Βόλεϊ Γυναικών: Ψυχωμένος Παναθηναϊκός έκανε το 2-2
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι της Super League - Βασικός ο Αραούχο, εκτός o Μπερνάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved