Ιτούδης: «Ηγέτης ο Ομπράντοβιτς!»

Ιτούδης: «Ηγέτης ο Ομπράντοβιτς!»

Στην προπονητική ευφυΐα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, χαρακτηρίζοντάς τον ηγέτη, αλλά και στην αδυναμία του Παναθηναϊκού να διαχειριστεί το προβάδισμα που πήρε δύο φορές κόντρα στην Μακάμπι, εστίασε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Παράλληλα, ο βοηθός του Ομπράντοβιτς στον πάγκο του «τριφυλλιού», δεν παρέλειψε να χρήσει φαβορί τη Μακάμπι για τον ημιτελικό του Final 4, τονίζοντας ωστόσο πως δεν είναι ανίκητη, ενώ υποσχέθηκε στους παίκτες του Παναθηναϊκού επιστροφή στην… καθημερινότητα με σκληρή δουλειά!

«Το παιχνίδι είχε πολλές ομοιότητες με το δεύτερο εδώ, ευτυχώς όμως είχε θετική κατάληξη για εμάς. Συγχωρέστε με αν κάνω κάποια λάθη, πήραμε δυο φορές το προβάδισμα αλλά το χάσαμε πολύ γρήγορα. Ξεκινήσαμε καλά το ημίχρονο αλλά δεν μείναμε στη διαφορά και τη χάσαμε. Την ξαναπήραμε και τη χάσαμε γρήγορα με δύσκολα σουτ και ατομικές προσπάθειες των παικτών της Μακάμπι, οι οποίοι είναι αρκετά καλοί», υπογράμμισε αρχικά ο Ιτούδης, για να συμπληρώσει ερωτηθείς:

Μήπως βιαστήκατε να πανηγυρίσετε;

«Δεν βιαστήκαμε να πανηγυρίσουμε καθόλου. Έχει να κάνει με τις ικανότητες των παικτών της Μακάμπι, με την ελευθερία που έχουν να παίρνουν σουτ μετά από μία ή μετά από καμία πάσα. Περάσαμε σε ένα Final-4 ακόμα. Είδαμε πολλά πράγματα προπονητικά όσον αφορά στην ικανότητα των παικτών μας σε αυτή τη σειρά. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έχουμε άλλες υποχρεώσεις και να συνεχίσουμε την καθημερινότητά μας που δεν είναι άλλη από την προπόνηση».  

Η καθημερινότητα αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Η καθημερινότητα είναι η προπόνηση μας. Πρέπει για παράδειγμα να σουτάρουμε καλύτερα βολές. Ο Μάριτς, αναφέρω ένα όνομα, είχε μια στις τέσσερις και θα πρέπει να έχει 3/4 ή 4/4. Είναι ένα στοιχείο αλλά δεν είναι μόνο αυτό».

 Στο τέλος τι μέτρησε περισσότερο;

«Πολλά συνέβησαν. Δεν είναι λίγα αυτά. Για το ό,τι επέλεξε η Μακάμπι να παίξει με τον Μπλου. Πως αντιδράσαμε εμείς στην επίθεση. Παίξαμε ξεκάθαρα. Έκαναν ένα πλέι για τον Πνίνι ο οποίος ανοίγει το πόδι του για να κερδίσει την επαφή. Εγώ για αυτό στάθηκα αρκετά στα δυο σημεία που πήραμε τη διαφορά και τη χάσαμε».

Για τον Διαμαντίδη όλοι είδαμε ότι ήταν ο ηγέτης, αφήνοντας τον εκτός, ποιος ήταν ο καταλύτης σε αυτά τα παιχνίδια;

«Νομίζω ότι αν πω κάποιον θα αδικήσουμε την ομαδική προσπάθεια. Και δεύτερον θα αδικήσουμε παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, έπαιξαν λίγο και έκαναν σημαντική δουλειά. Όπως για παράδειγμα ο Μάριτς. Ο Λόγκαν επίσης ο οποίος απείχε από τα προηγούμενα παιχνίδια, έκανε εκπληκτικές προπονήσεις και ήταν πολύ καλός».

Πως γίνεται να έρχονται παίκτες από τον πάγκο και να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία που τους δίνεται;

«Ο κόουτς Ομπράντοβιτς έχει τεράστια εμπειρία. Είναι πολύ σημαντικό. Το ξέρουν όλοι και ο κόσμος και εσείς, ξέρει καλύτερα από τον καθένα τους παίκτες του. Το παιχνίδι είναι ζωντανό σου δημιουργεί πολλές σπαζοκεφαλιές που θέλουν λύσεις. Έχουμε έναν ηγέτη στον πάγκο».

Πολλοί θεωρούν φαβορί την ΤΣΣΚΑ, την έχετε αντιμετωπίσει δυο φορές...

«Θεωρώ ότι δικαίως χαρακτηρίζουν την ΤΣΣΚΑ φαβορί. Είναι μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ. Απειλεί με πολλούς αθλητές έχει πολλά ψηλά παιδιά που μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν είναι αήττητη. Το πρώτο παιχνίδι εδώ το χάσαμε στην παράταση, είχαμε το +7 και στο παιχνίδι στην Μόσχα σε 1.35'' είχαμε ένα 14-0 που μας έτρεξε. Θα είναι φυσικά τελείως διαφορετικής φύσης το παιχνίδι αυτό. Δεν παύει η προετοιμασία να είναι σαν τελικός. Καθώς αν χάσεις δεν υπάρχει αύριο».  

Καταλήγοντας, σχολίασε για το Final 4: «Είναι ένα φάιναλ φορ με 25% πιθανότητες. Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε συνεπείς και το να έχουμε σε αυτό δύο ομάδες είναι το πλέον θετικό για τον ελληνικό αθλητισμό, τους υγιείς σκεπτόμενους. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ στη συνέχεια. Έχουμε το χρόνο να δουλέψουμε για να έχουμε καλύτερη συνέχεια».



Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία για το Παρίσι - Πρώτος Λαμπαδηδρόμος ο Ντούσκος
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
Champions League: Κρίσιμες ρεβάνς σε Βεστφαλία και Βαρκελώνη - Το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved