Ζοτς: «Ζούμε γι αυτά τα παιχνίδια»

Ζοτς: «Ζούμε γι αυτά τα παιχνίδια»

Το τεχνικό τιμ και οι παίκτες του Παναθηναϊκού ζουν για αγώνες σαν και τον αποψινό με τη Μακάμπι, όπως ο ίδιος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε μιλώντας στο match program της αναμέτρησης με τους Ισραηλινούς

Ο «Ζοτς» εξήγησε μεταξύ άλλων τι ακριβώς είπε στους παίκτες του μετά την ήττα στον τρίτο αγώνα και ήρθε η επικράτηση στον τέταρτο, υποστήριξε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει απόψε να αποδείξει ότι είναι καλύτερη ομάδα, ισχυρίστηκε ότι τον… εξιτάρει η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος σε τέτοιους αγώνες και… παραδέχθηκε, ότι ο οργανισμός που λέγεται «Παναθηναϊκός» ζει για ματς σαν το αποψινό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ομπράντοβιτς

Κόουτς, Παναθηναϊκός-Μακάμπι πράξη πέμπτη. Ενας… τελικός πριν τον ημιτελικό. Το σχόλιό σας για το τελευταίο ματς της σειράς;

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι. Ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι. Μια αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων με ποιότητα και μεγάλη ιστορία. Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς το οποίο θα γίνει μπροστά στον κόσμο μας. Αυτή, όμως, είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος. Υπάρχει και η άλλη. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε. Κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Θέλουμε μία ακόμα νίκη για να πάμε στο Final-4»

Μέχρι στιγμής, έχετε δώσει τέσσερα παιχνίδια στη μεταξύ σας σειρά. Τι μπορεί να αλλάξει στον πέμπτο αγώνα;

«Τώρα πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αποψινό αγώνα. Κλειδί του παιχνιδιού είναι να μην κάνουμε λάθη. Μετά από τέσσερα παιχνίδια, η κάθε ομάδα γνωρίζει πολύ καλά την άλλη και τον τρόπο παιχνιδιού της. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει»

Μετά την ήττα στο τρίτο ματς, τι προλάβατε να κάνετε και να διορθώσετε σε μία ημέρα;

«Είδαμε το βίντεο του αγώνα και καταλάβαμε τα λάθη μας. Εξηγήσαμε στους παίκτες ότι έχουμε έναν ακόμα αγώνα στο Ισραήλ και ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Και η αλήθεια είναι ότι παίξαμε καλύτερα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το ματς, ήμασταν καλοί και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο ενώ πήραμε διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 11 πόντους. Αυτό είναι εύκολο να το λέμε, να έχουμε συγκέντρωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο να το κάνεις. Παρόλα αυτά, βρήκαμε τον τρόπο και λόγω της άμυνάς μας αλλά και του σωστού ‘διαβάσματος’ μας, πήραμε τη νίκη»

Πού επικεντρωθήκατε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του αποψινού αγώνα;

«Προετοιμάζουμε την ομάδα μας όπως πάντα. Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε, αλλά και τι θέλει να κάνει η Μακάμπι. Μέχρι στιγμής, σε κάθε παιχνίδι, δοκίμαζαν να κάνουν κάτι καινούριο. Αυτό είναι καλό για το μπάσκετ και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Να έχουμε τη λύση σε κάθε πρόβλημα που θα μας παρουσιάσει ο αντίπαλος»

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι τα ματς «do or die» δεν τα χάνει. Σε τι οφείλεται αυτό;

«Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, δεν είναι μόνο ένα στοιχείο. Είναι η φιλοσοφία που έχει η ομάδα. Η νοοτροπία, η ψυχολογία. Οι περισσότεροι είμαστε πολλά χρόνια εδώ, οι παίκτες μου έχουν τεράστια εμπειρία. Είμαι πολύ υπερήφανος γι αυτούς ανεξάρτητα από ότι έγινε. Ο,τι έγινε, έγινε. Αυτό είναι το συναίσθημά μου. Και θα συνεχίσω να πιστεύω σε αυτούς τους παίκτες. Εχουν φοβερό χαρακτήρα και το έχουν αποδείξει όποτε έχει χρειαστεί. Αγαπούν το μπάσκετ. Ξεκινώντας από τους παλαιότερους. Μάικ, Σάρας, Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής. Αυτό είναι το πνεύμα της ομάδας μας και αυτό ακολουθούμε πάντα. Να είμαστε όλοι μαζί και να δείξουμε για μια ακόμα φορά ότι είμαστε οι καλύτεροι. Να το αποδείξουμε κι απόψε»

Εγινε sold out και χαμός για ένα εισιτήριο…

«Απόψε είναι πολύ μεγάλο προνόμιο για μας να δώσουμε αυτό το παιχνίδι. Πολλοί με πήραν τηλέφωνο για ένα εισιτήριο, αλλά αυτό είναι ‘τρέλα’. Είναι σπέσιαλ κατάσταση για μας. Θα υπάρχει φοβερή ατμόσφαιρα. Ζούμε γι αυτά τα παιχνίδια και δουλεύουμε καθημερινά για τέτοια ματς».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved