Υπερήφανος ο Ομπράντοβιτς για τους παίκτες του!

Υπερήφανος ο Ομπράντοβιτς για τους παίκτες του!

Μήνυμα πρόκρισης στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης έδωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το ματς της Πέμπτης με τη Μακάμπι (05/04), ζητώντας προσοχή και ψυχραιμία και ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό το ματς δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα...

Δήλωσε όμως και απόλυτα υπερήφανος για τους παίκτες του Πρωταθλητή Ευρώπης ο Σέρβος τεχνικός, ανεξαρτήτως απ' το τι θα συμβεί στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης, διότι η μέχρι τώρα διαδρομή αυτής της ομάδας είναι κάτι που ο ίδιος τόνισε πως θα θυμούνται για πάντα, αφού έπαιξαν μπάσκετ...

Αρχικά ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης χαρακτήρισε την αναμέτρηση με τη Μακάμπι, ως ένα «ματς δίχως αύριο»... «Δεν έχω πολλά να πω. Είναι το πέμπτο παιχνίδι στα πλέι οφ είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Η μοναδική διαφορά είναι πως έχουμε παίξει τέσσερα ματς με το πρώτο παιχνίδι να είναι διαφορετικό σε σχέση με τα άλλα τρία. Και παρότι παίζουμε στο ΟΑΚΑ εκείνο που θα προσπαθήσω να μεταδώσω στους παίκτες είναι πως είναι μεγάλο προνόμιο να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο και πρέπει να κάνουν τα πάντα προκειμένου να νικήσουν μπροστά σε τόσο κόσμο. Και κάτι που πιστεύω θα είναι σημαντικό είναι να αγωνιστούμε με συγκέντρωση και να μην κάνουμε πολλά λάθη και παρακολουθώντας τα προηγούμενα παιχνίδια, καλό θα είναι να κερδίσουμε στα ριμπάουντ. Στην τακτική βλέποντας τα προηγούμενα παιχνίδια προσπάθησαν να προσθέσουν κάποια καινούρια στοιχεία. Το ίδιο θα κάνουν και αύριο. Αυτό σημαίνει ότι τόσο εγώ όσο και το προπονητικό τιμ θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για ότι καινούριο προσπαθήσουν να κάνουν. Αυτή είναι η δουλειά μας, αλλά θέλω να επαναλάβω ότι το κλειδί είναι να παίξουμε με ηρεμία και συγκέντρωση και να μην κάνουμε λάθη. Το καλό είναι ότι όλοι είναι εντάξει στην υγεία τους και αυτά είναι καλά νέα».

Για τις εκπλήξεις που μπορεί να παρουσιάσει η Μακάμπι στο τελευταίος παιχνίδι της σειράς ο Ομπράντοβιτς ήταν κατηγορηματικός: «Το είπα και πριν ότι σε όλα τα παιχνίδια προσπάθησαν να κάνουν κάτι καινούριο και ειδικά στην επίθεση. Ότι προσπαθήσουν να κάνουν στην άμυνα πιστεύω πως για μας θα είναι εύκολο πλέον να το διαβάσουμε μετά από τέσσερα παιχνίδια, αλλά αυτό θα το δούμε αύριο στο γήπεδο. Σε ότι αφορά στην επίθεση προσπαθούμε να προετοιμάσουμε το παιχνίδι δεδομένου των αμυντικών ικανοτήτων των παικτών τους. Και σύμφωνα με αυτά προσπάθησαν και αυτοί να αλλάξουν κάποια πράγματα. Αν μιλάμε για εκπλήξεις, δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν τόσο μεγάλες εκπλήξεις. Μεγάλη έκπληξη θα είναι αν ο Σοφοκλής παίξει «πικ εν ποπ» και βάλει καλάθι, ή ο Χέντριξ βάλει ένα δύσκολο σουτ από τα 9 μέτρα, όπως έκανε και με την Μπαρτσελόνα. Εκεί δεν μπορείς να κάνει πολλά, παίξε άμυνα και αν μπει το σουτ μπήκε. Γιατί επιθετικά αυτό που προσπαθούν να κάνουν, προσπαθούν να το κάνουν με τους σημαντικούς παίκτες που έχουν, όπως και στα τελευταία παιχνίδια. Και βέβαια είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις κάποια πράγματα τόσο πολύ. Πιστεύω πως όσο δύσκολο είναι για μας τόσο είναι και για αυτούς. Να αλλάξεις την ποιότητα μιας επίθεσης γίνεται αλλά μόνο αυτό».

Για το αν έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού της Μακάμπι: «Είναι απλό, παρακολουθείς το παιχνίδι, το αναλύεις και βλέπεις κάποια στατιστικά στοιχεία. Βλέπεις σε ποιους παίκτες στηρίζεται περισσότερο ο αντίπαλος προπονητής μέσω και των λεπτών συμμετοχής. Ίσως η μόνη έκπληξη ήταν ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε ο Οχαγιόν, κατά τα άλλα, έτσι αγωνίζεται η Μακάμπι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Και όλα αυτά είναι θέματα τακτικής τη στιγμή του παιχνιδιού, όπως στα τελευταία λεπτά δεν αγωνίστηκε ο Οχαγιόν και αγωνίστηκε ο Μάλετ που έβαλε ένα τρίποντο, αλλά είναι θέμα το τι θα αποφασίσει ο προπονητής εκείνη τη στιγμή. Είναι εύκολο να ακούμε που βασίζεται το επιθετικό παιχνίδι της Μακάμπι τώρα, αλλά το ίδιο εύκολο είναι να μιλήσουν και αυτοί για μας. Αυτό το παιχνίδι είναι διαφορετικό γιατί είναι ένα παιχνίδι, καθώς γίνεται μετά από 7 μέρες και από ψυχολογικής απόψεως είναι διαφορετικό για τους παίκτες».

Ο Σέρβος τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης μίλησε ακόμα:

Για την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μακάμπι: «Είναι πολύ σημαντικό καταρχήν να δούμε με τον τρόπο που παίζει η Μακάμπι, γιατί έχουν πολλές φάσεις που απομονώνουν έναν παίκτη και παίζουν ένας εναντίον ενός, οπότε μιλάμε για την αμυντική ικανότητα του κάθε παίκτη. Ο καθένας θα πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει άμυνα ένας εναντίον ενός. Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της άμυνας και όνειρο κάθε προπονητή να έχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν τέτοια άμυνα. Όπως είπαμε επιθετικά αν έχουν κάποιον που δεν μπορεί να τον σταματήσει κάποιος αντίπαλος, του δίνεις τη μπάλα και γίνεται παιχνίδι σκάκι. Όπως όλα στη ζωή, κάποια απλά πράγματα είναι και τα καλύτερα».  

Για το γεγονός πως παλαιότερα έχει δηλώσει πως είναι έτοιμος για τους παίκτες του, όπως και οι παίκτες έχουν δηλώσει το ίδιο για αυτόν μέσω των μπλογκ τους: «Δεν ξέρω τι είναι αυτό, αν έχουν να μου πουν κάτι ας έρθουν και να μου το πούνε στα ίσα. Τώρα να πάνε να γράψουν σε μπλογκ και τέτοια δεν ξέρω εγώ. Δεν ξέρω τι είναι το μπλογκ, αλλά αυτό που είπα και που είπαν δεν είναι κάτι το καινούριο. Το είπα και το εννοώ».

Για το αν η αυριανή ημέρα είναι μέρα για τους μεγάλους ηγέτες που κρίνουν παιχνίδια: «Σε κάθε μεγάλο ματς υπάρχει πάντα ένας παίκτης που αποφασίζει να κάνει το κάτι παραπάνω και να κρίνει το αποτέλεσμα. Θυμηθείτε στον περσινό τελικό με τον Ολυμπιακό, όπου ο κύριος Φώτσης είχε «6 στα 6» τρίποντα. Αυτό ήταν το δικό του βράδυ. Αυτός ήταν ο παίκτης που έκρινε το πρωτάθλημα και αυτό το ξέρουν όλοι. Δεν είναι σωστό όμως να μιλάμε μόνο για έναν παίκτη, καθώς υπάρχουν και άλλα στοιχεία σε ένα παιχνίδι».

Για το γεγονός πως οι παίκτες συζήτησαν μεταξύ τους το βράδυ πριν τον τέταρτο αγώνα με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, τόνισε: «Όλα αυτά ισχύουν. Υπήρξαν τέτοιες συζητήσεις. Είδαμε και τα 40 λεπτά του προηγούμενου αγώνα, μιλήσαμε με όλους τους παίκτες, αλλά ήταν απαραίτητο να μιλήσουμε και με κάποιους ξεχωριστά. Είπα στην αρχή ότι δεν πρέπει να υπάρξει νευρικότητα. Αυτό θα γίνει και σήμερα στην προπόνηση και στο ξενοδοχείο μετά. Πάντως να διορθώσω κάτι, δεν πήγε κανείς στο δωμάτιο του προπονητή στις 4 το πρωί, αλλά σε ένα άλλο ξεχωριστό δωμάτιο και έγινε νωρίτερα».

Κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα προς τους παίκτες του, τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι' αυτούς και ζήτησε απ' τον κόσμο να στηρίξει τον Παναθηναϊκό με κόσμιο τρόπο, όπως στα δύο πρώτα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ: «Θα επαναλάβω πως είμαι πάρα πολύ περήφανος για τους παίκτες μου. Ό,τι και αν γίνει τώρα, μετά στην Α1 ή το καλοκαίρι. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Κάποιοι είναι πια οικογενειάρχες, όμως εξακολουθούν να έχουν το ίδιο πάθος για το μπάσκετ. Όλοι οι παίκτες θα θυμούνται αυτή την περίοδο ως την καλύτερή τους, αφού έπαιζαν μπάσκετ», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός και συνέχισε: «Στην τελευταία προπόνηση ήταν εδώ ο Τρέισι Μάρεϊ. Εμεινε εδώ για λίγο καιρό. Αλλά ξέρετε ποια η άποψή του για όλα όσα έζησε. Τονίζω ξανά πως είμαι πολύ περήφανος και σίγουρος πως οι πιο έμπειροι θα δώσουν τα φώτα τους... Το χρειαζόμαστε και ως απλοί άνθρωποι, να έχουμε μπροστά κάποιον να δίνει το παράδειγμα».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved