Ιτούδης: «Στο Final 4 για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας»

Ιτούδης: «Στο Final 4 για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας»

Την πεποίθησή του πως ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς (05/04) στο ΟΑΚΑ και θα προκριθεί στο Final 4, εξέφρασε ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως οι παίκτες της ομάδας ήταν παλικάρια στο Ισραήλ, στο τέταρτο παιχνίδι.

«Το τέταρτο παιχνίδι που πήγε υψηλά, αναγκάσαμε την Μακάμπι να κάνει πολλά λάθη, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό μετά από λάθος, πιέσαμε σε όλο το γήπεδο αλλά και στο χαμηλό ποστ. Τα προηγούμενα παιχνίδια πήγαν διαφορετικά, αν και το σκορ ήταν υψηλό. Θεωρώ ότι σε μία σειρά play offs με τόσες εναλλαγές, έχουμε μάθει όλοι και ιδιαίτερα οι αθλητές που έχουν να βγάλουν εις πέρας το δύσκολο έργο στο παρκέ, ποιες είναι αρχικά οι αδυναμίες των παικτών της Μακάμπι και στη συνέχεια η φιλοσοφία της. Κάναμε εκπληκτική δουλειά πάνω σε δύο παίκτες στον Οχαγιόν και στον Μπλου.

Ο πρώτος μας πόνεσε πολύ στη δημιουργία και στην εκτέλεση αλλά καταφέραμε να τον περιορίσουμε, ενώ στον δεύτερο δεν δώσαμε χώρο για να βγει και να σουτάρει, κάτι που είναι το... ψώνιο του, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι. Ήταν απών για την επίθεση της Μακάμπι και στα δύο παιχνίδια. Ένα άλλο στοιχείο ήταν και ο περιορισμός του Σοφοκλή. Θεωρώ σημαντικά αυτά τα στοιχεία στα παιχνίδια που κερδίσαμε και από εκεί θα ξεκινήσουμε. Πλέον δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ των δύο ομάδων», είπε στο «Sentra FM» για τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια της σειράς του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι ο Δημήτρης Ιτούδης.

Σε ερώτηση για τα στοιχεία που πρέπει να δουλέψει ο Παναθηναϊκός στον πέμπτο αγώνα, είπε: «Ξέρεις πολύ καλά ποιος θα πάρει την μπάλα, σε σχέση με τα σχήματα μέσα στο παρκέ. Ξέρεις ποιοι αθλητές θα έχουν την πρωτοβουλία και θα πάρουν τις προσπάθειες. Η Μακάμπι έχει την ικανότητα αθλητών να παίξουν ένας εναντίον ενός. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε επάνω στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι τέτοια η φύση του παιχνιδιού που, τόσο η Μακάμπι, όσο και εμείς, αναγκαζόμαστε να κάνουμε πολλές αλλαγές και να γίνονται προσπάθειες στο τέλος των επιθέσεων, ώστε η διεκδίκηση των ριμπάουντ να μην γίνεται από ισοϋψείς παίκτες.

Ωστόσο δεν είναι μόνο το ύψος, αλλά το τάιμινγκ και η διορατικότητα των παικτών που πάνε για να κυνηγήσουν χαμένες μπάλες. Δεν παίζουν μπάσκετ μόνο οι αριθμοί. Θεωρώ ότι μετά την ωριμότητα και των τεσσάρων παιχνιδιών, εμείς είμαστε σε θέση να μην αφήσουμε το παιχνίδι να φύγει από τον έλεγχό μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο. Πρέπει να ελέγξουμε το επιθετικό ριμπάουντ, να περιορίσουμε κάποιους παίκτες, ενώ υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες στις οποίες δεν θα ήθελα να αναφερθώ».

Αναφερόμενος στη νίκη στο τέταρτο παιχνίδι με τη Μακάμπι, υποστήριξε: «Ήμασταν και παλικάρια, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις μέσα στο Γιαντ Ελιάου σε ένα παιχνίδι ματς-μπολ για την Μακάμπι. Είχαμε πει ότι μπορούμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι μέσα στο Γιαντ Ελιάου. Η ήττα στο τρίτο παιχνίδι μας στοίχισε πάρα πολύ. Ήμασταν πολύ κοντά στο να κερδίσουμε και δείξαμε το δρόμο για το τέταρτο παιχνίδι, στο οποίο βάλαμε κάποιες αρχές, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε κάποια στοιχεία. Δουλέψαμε πάρα πολύ στον ψυχολογικό τομέα, γιατί δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα σε μία προπόνηση. Μιλήσαμε αρκετά με τους αθλητές, ατομικά και ομαδικά, ενώ προσπαθήσαμε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους. Οι παίκτες έκαναν εξαιρετική δουλειά. Ό,τι και να χρησιμοποιηθεί στο πέμπτο ματς είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε».

Ενώ για το αν στον Παναθηναϊκό σκέφτονται ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη προκριθεί στο Final 4, τόνισε: «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να περάσουμε στο Final 4. Ήδη γνωρίζουμε τις τρεις ομάδες που βρίσκονται εκεί. Στο μυαλό μας έχουμε πως θα νικήσουμε τη Μακάμπι και πως θα πάμε στο Final 4 για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και νομίζω ότι θα έχουμε την πιθανότητα και την ικανότητα να τον υπερασπιστούμε. Έχουμε διδαχτεί από αυτά τα παιχνίδια κι ελπίζω πως δεν θα κάνουμε τα λάθη που κάναμε στα παιχνίδια αυτής της σειράς. Είναι μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού που προκρίθηκε στο Final 4. Αν πάμε κι εμείς, θα είναι μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ. Η παρουσία και των δύο ομάδων θα βάλει το μπάσκετ πολύ ψηλά και θα του δώσει αυτά που του αναλογούν. Αυτό δείχνει η πορεία των τελευταίων ετών».

Τέλος, για την κατάκτηση του NCAA από το πανεπιστήμιο του Κεντάκι και αν υπάρχουν ομοιότητες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με το κολεγιακό, είπε: «Οι άνθρωποι στο Κεντάκι ζουν για το μπάσκετ, οπότε συγχαρητήρια. Θεωρώ ότι γενικότερα το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αρκετά στοιχεία από το κολεγιακό πρωτάθλημα. Κάποια στοιχεία θα έπρεπε να προστεθούν. Είναι ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα, από όπου ξεκινούν οι παίκτες για να καταλήξουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα του NBA».



Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Super League: Ντέρμπι κορυφής ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | Επικίνδυνοι έξοδοι για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved