Μάντζαρης: «Ένας αγώνας πριν το τρόπαιο»

Μάντζαρης: «Ένας αγώνας πριν το τρόπαιο»

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο Final-4 της Ευρωλίγκας με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να τονίζει πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Έλληνας πλέι μέικερ μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης και τα όνειρα του για… κούπα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

«Για να πω την αλήθεια το καλοκαίρι όταν έγινε η μεταγραφή μου στον Ολυμπιακό δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο αλματώδης η πρόοδός μου ως να βλέπω την ομάδα να πηγαίνει στο φαίναλ φορ της Πόλης και να ετοιμάζουμε βαλίτσες. Αυτή η κατάσταση μοιάζει με πρόκληση και μου δίνει κίνητρο για να κάνουμε κάτι ακόμα καλύτερο και όχι απλά να παραβρεθούμε. Όταν πας σε φάιναλ φορ οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Γιατί να μη διαψεύσουμε κι άλλο όσους δε μας πίστευαν και να πάμε ψηλότερα;

Είχαμε πει από την αρχή όταν παίζαμε σε άδειο γήπεδο και πολλοί μας κατέκριναν, ότι η ομάδα βελτιώνεται, έχει καλή χημεία και όταν έπρεπε θα ήταν έτοιμη. Περάσαμε στους «16» μετά στους «8». Ξέραμε ότι είχαμε 50% πιθανότητες. Αποδείξαμε στο γήπεδο τις δυνατότητές μας. Θα συμφωνήσω με όσους λένε ότι είναι ευλογία, να πάει κάποιος σε φάιναλ φορ και μάλιστα από την πρώτη χρονιά της παρουσίας του στην ομάδα».

Για τις ομοιότητες με το ’97, όπου ο κακός μέχρι το Ιανουάριο Ολυμπιακός, σάρωσε τους τίτλους:
«Ήμουν επτά χρονών τότε, αλλά έχω ακούσει από παλαιότερους παίκτες να λένε σχετικά. Μακάρι να αποδείξουμε και εμείς ότι είμαστε όπως εκείνη η ομάδα και να πάμε να το πάρουμε. Γιατί όχι; Και να πάρουμε και το πρωτάθλημα που είναι ο βασικός στόχος».

Τι κάνει την ομάδα να κερδίζει;
«Η χημεία είναι βασικό. Ξέρουμε όλοι τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο και οι έμπειροι, ο Βασίλης και ο Γιώργος, μας καθοδηγούν. Λέγαμε και στα άσχημα αποτελέσματα όλοι «τώρα θα ρολάρει η ομάδα, τώρα θα ρολάρε…» και τελικά βγήκε αληθινό».

Για τη φάση του Κυπέλλου που δεν σούταρε:
«Ακούγοντας τον κόουτς στην αρχή στεναχωρήθηκα πού δεν είχα πάρει την απόφαση. Και εγώ στην αρχή πίστευα ότι μπορούσα να είχα σουτάρει αλλά όταν είδα το βίντεο είπα ότι τελικά δε μπορούσα να σουτάρω. Τέλος πάντων, αυτά τα παιχνίδια μόνο καλύτερο σε κάνουν. Χάσαμε το Κύπελλο, αλλά έχουμε το βασικό στόχο, το πρωτάθλημα».

Για τον νέο αμυντικό ρόλο του και την άμυνα στον Μακάλεμπ:
«Πρέπει να προσαρμόζεσαι στον ρόλο που θα βοηθήσει την ομάδα. Ο κόουτς λέει μια μεγάλη κουβέντα: «εγώ προσπαθώ να βάλω τον κάθε παίκτη στην κατάλληλη θέση και στον κατάλληλο ρόλο να βοηθήσει την ομάδα». Τον ρόλο μου τον έχω βρει, όπως όλοι στην ομάδα. Για τον Μακάλεμπ, όπως είπα και μετά τον αγώνα, ας μου έβαζε και 30 πόντους αν νικούσε η ομάδα μου και πήγαινε φάιναλ φορ».

-Θα ήθελε και τον Παναθηναϊκό στο φάιναλ φορ.
«Σε μια εποχή κρίσης, να περάσουν δυο ομάδες στο φαιναλ φορ θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ. Εμείς, πάντως δεν έχουμε πρόβλημα. Περάσει, δεν περάσει ο Παναθηναϊκός για μας το ίδιο είναι. Όποιον βρούμε στο διάβα μας θέλουμε να τον κερδίσουμε. Είτε τη Μπαρτσελόνα, είτε με τον Παναθηναϊκό θα είναι το ίδιο. Σίγουρα, βέβαια, με τον Παναθηναϊκό θα είναι πιο έντονο το ματς γιατί ξέρουμε τη διαμάχη. Για μας θα είναι ένας αγώνας για να φτάσουμε στο τρόπαιο».



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε τις μάχες επιβίωσης στη Super League και Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Κόκκινη τρέλα» για τον Ολυμπιακό: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Παναθηναϊκός AKTOR: Μόνιμη γιορτή στο ΟΑΚΑ, επέστρεψαν τα παιδικά χαμόγελα!
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
Formula 1: «Αφεντικό» στο πρώτο Sprint ο Φερστάπεν! - Η ώρα και το κανάλι του αγώνα στην Κίνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved