Σλούκας: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

Σλούκας: «Ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»

Ως όνειρο χαρακτήρισε αυτό που ζούνε στον Ολυμπιακό, μετά την πρόκριση στο Final 4, ο Κώστας Σλούκας, τονίζοντας παράλληλα πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν αντίπαλο.

«Μόλις μπήκε το σουτ, τρελάθηκα. Δεν ήξερα πώς να πανηγυρίσω. Ήθελα να φύγω από το γήπεδο και να τρέξω στην εξέδρα. Να αρχίσω να χοροπηδώ και να φωνάζω», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Sportday» ο Κώστας Σλούκας και συνέχισε:

«Αυτό που ζούμε, είναι ένα όνειρο που το ζούμε στην πραγματικότητα. Είμαι στον Ολυμπιακό από το 2008, ήμουν τη χρονιά που ήρθαν σταρ και πωλήθηκαν πάνω από 8.000 διαρκείας. Ε, ποτέ δεν έζησα κάτι σαν αυτό που έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Όπου κι αν κοιτούσα έβλεπα ανθρώπους να πανηγυρίζουν, να φωνάζουν. Παίζαμε στην έδρα μας και ξέραμε πως θα νικήσουμε. Γι' αυτόν τον κόσμο. Ήταν μαγικές στιγμές».

-Τελικά ποιο ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο αυτής της ομάδας; Σας ενόχλησε το ότι κανείς δεν πίστευε σε σας;

«Ναι, η αμφισβήτηση μας έδωσε ώθηση. Άρχισε η σεζόν και κανείς δεν μας υπολόγιζε. Από τη μία δεν είχαμε άγχος, από την άλλη παίρναμε δύναμη. Κοιτάζαμε κάθε ματς ξεχωριστά και είχαμε στο μυαλό μια κουβέντα του προπονητή. «Κάθε μέρα που περνάει θα γινόμαστε και καλύτεροι». Και όντως αυτό έγινε».

-Το πιστεύατε πριν αρχίσει η σειρά με τη Σιένα;

«Ξέραμε πως δεν είμαστε το φαβορί στα χαρτιά, πως δεν είχαμε το αβαντάζ έδρας, αλλά δεν φοβόμασταν καθόλου. Ο κόουτς Ίβκοβιτς μας προετοίμασε σωστά, μας έπεισε πως μπορούμε να κερδίσουμε τη σειρά κι εμείς εκτελέσαμε ακριβώς το πλάνο. Ήταν δύσκολο, αλλά εμείς είχαμε πίστη».

-Αλήθεια, πως γίνεται μια ομάδα να αποτυγχάνει μια χρονιά πριν με μεγαλύτερο μπάτζετ και να τα καταφέρει με τον μισό προϋπολογισμό;

«Όλα έχουν να κάνουν με τις συγκυρίες. Μπορεί μια ομάδα να έχει μεγάλο μπάτζετ και να μην ταιριάζουν οι παίκτες μεταξύ τους. Η χημεία και οι χαρακτήρες είναι ικανοί να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Δουλέψαμε όλοι μαζί, διοίκηση, προπονητές και παίκτες και τελικά πετύχαμε αυτό που κανείς δεν περίμενε. Να φτάσουμε στο Final 4. Καταθέσαμε πολλές ώρες δουλειά, μαζεύτηκαν πολλοί χαρακτήρες που ταίριαζαν μεταξύ τους και όλα έγιναν.

-Αυτός ήταν και ο λόγος που ο κόσμος αγάπησε τελικά αυτή την ομάδα; Μήπως είναι και οι πολλοί ανερχόμενοι Έλληνες που την αποτελούν;

«Νομίζω ότι ο κόσμος μας αγαπάει γιατί βλέπει αυτό που θέλει. Βλέπει Έλληνες παίκτες, βλέπει μια πραγματικά ελληνική ομάδα. Δεν είναι ότι είμαστε οι πιο μικροί και έχουμε θεωρητικά μέλλον μπροστά μας. Είναι συνολικά το ρόστερ. Είμαστε στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, αλλά ο οπαδός θέλει να βλέπει παίκτες που τους μιλάει και καταλαβαίνουν τη γλώσσα. Ακούν τα συνθήματα, συμμετέχουν, γίνονται ένα. Δεν είμαστε οι τέσσερις μικροί που έχουμε μέλλον, είναι και οι άλλοι Έλληνες που έχουν δεθεί με τον κόσμο και έχουν πολλά χρόνια καριέρας μπροστά τους. Μεγάλωσε ο Πρίντεζης ή ο Σπανούλης και δεν το ξέρω; Είμαστε Έλληνες, είμαστε Ολυμπιακός και Ελλάδα. Έτσι παίζουν οι Έλληνες, θέλουν να τους κάνουμε όλους υπερήφανους, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της χώρας».

-Μπορεί ο Ολυμπιακός να προσπεράσει και το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα;

«Δεν είμαστε το φαβορί, αλλά ούτε με τη Σιένα ήμασταν. Είμαστε μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, το ίδιο ισχύει και για την Μπαρτσελόνα. Δεν πρόκειται να πω μεγάλες κουβέντες, ούτε τα κλασικά ότι σε ένα ματς όλα μπορούν να συμβούν. Θα πω αυτό που πραγματικά πιστεύω. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει ποτέ για να χάσει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Δεν ξέρω αν θα νικήσουμε, είναι δύσκολο το ματς με την Μπαρτσελόνα. Αλλά θα τα δώσουμε όλα. Θα είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά. Μπορούμε και το ξέρουμε, αλλά για την Μπαρτσελόνα θα μιλήσουμε στην πορεία. Έχουμε ενάμιση μήνα μέχρι το Final 4. Ας μην ξεχνάμε πως έχουμε και την κανονική περίοδο στην Α1 μπροστά μας και δεν πρέπει να χάσουμε την πρωτιά. Το πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος, μην το ξεχνάμε αυτό».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους αδερφούς Αγγελόπουλους: «Είμαι ευγνώμων στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο. Και είναι μια ευκαιρία να τους ευχαριστήσω γιατί από την πρώτη στιγμή μου έδειξαν πόσο με υπολογίζουν. Είμαι στον Ολυμπιακό χάρη σε αυτούς και αυτό δεν το ξεχνώ. Χαίρομαι που έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για να τους ανταποδώσω όσα έχουν κάνει για μένα.

Τέλος, για το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι, είπε: «Θέλω να μείνω, αυτό είναι σίγουρο. Τον πρώτο λόγο τον έχει ο Ολυμπιακός, αυτό έλειπε. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει στο μέλλον, άλλωστε και οι ίδιοι οι πρόεδροι το είπαν στα αποδυτήρια. Το ότι θέλω να συνεχίσω να παίζω στον Ολυμπιακό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μείνω στην ομάδα».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved