Μάντζαρης στο Onsports: «Όλα γίνονται σε ένα Final-4!»

Μάντζαρης στο Onsports: «Όλα γίνονται σε ένα Final-4!»

Όταν ξεκίνησε η φετινή αγωνιστική περίοδος, κανείς δεν πίστεψε πως ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε χθες (30/03) το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως πήγαν κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και βρίσκονται ήδη στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να τονίζει μέσω του Onsports πως σε ένα Φάιναλ Φορ όλα είναι πιθανά. Εξάλλου το είπε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά το τέλος της σειράς με τη Σιένα. Πως ο Ολυμπιακός έχει κι άλλα περιθώρια βελτίωσης και το Final-4 δεν είναι το… ταβάνι. Ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας του Πειραιά πάντως δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του και τη χαρά του μετά το τέλος του τέταρτου αγώνα με αντίπαλο τη Σιένα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πολύ ευχαριστημένοι από την πρόκρισή μας στο Φάιναλ Φορ, από τη χθεσινή (30/03) μας νίκη. Δείξαμε ότι αξίζαμε να πετύχουμε κάτι καλό φέτος, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν και να το αποτέλεσμα», τόνισε αρχικά στο Onsports ο Βαγγέλης Μάντζαρης και συνέχισε: «Δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τη βοήθεια και του κόσμου, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός, ήταν αυτός που μας έσπρωξε θα λέγαμε στην κατάκτηση της νίκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταφέρει φέτος μέσα από την εξαιρετική τους αμυντική λειτουργία να πάρουν σπουδαίες νίκες και ο ταλαντούχος πόιντ γκαρντ του Ολυμπιακού είναι ένα σημαντικό γρανάζι στην καλοδουλεμένη μηχανή του Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Έχουμε καταφέρει φέτος να βρούμε μία πολύ καλή χημεία. Η αμυντική μας λειτουργία είναι εξαιρετική και μέσα από την άμυνα καταφέρνουμε να παίρνουμε μεγάλες νίκες, όπως η χθεσινή. Μέσα από την προπόνηση έχουμε καταφέρει να φτάσουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα, αν και δεν ήμασταν καλοί στην αρχή του αγώνα. Πήραμε όμως μία πολύ μεγάλη νίκη».

Ο ίδιος είχε την ευθύνη του μαρκαρίσματος του Μπο Μακάλεμπ καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς και τα πήγε περίφημα, με τον ίδιο πάντως να τονίζει πως σημασία έχουν οι νίκες της ομάδας: «Εντάξει, ο Μακάλεμπ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην επίθεση της Σιένα, αλλά ο κάθε παίκτης έχει και τα αδύνατα σημεία του, όπως έχει βέβαια και δυνατά σημεία. Άλλες φορές κατάφεραν να τον σταματήσω και άλλες όχι, αλλά σημασία δεν έχει αυτό, αλλά να κερδίζει η ομάδα μου. Από τη στιγμή που κερδίσαμε…».

 Που αφιερώνει όμως ο Βαγγέλης Μάντζαρης την πρόκριση αυτή; «Την πρόκριση αυτή την αφιερώνω στον κόσμο μας που ήταν δίπλα μας και μα ώθησε στη νίκη και την πρόκριση. Εμείς φέραμε τον κόσμο κοντά μας, με τις δικές μας εμφανίσεις και μακάρι να τον κρατήσουμε δίπλα μας και στη συνέχεια».

Τέλος, για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει και άλλες υπερβάσης πέρα από την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, υπογράμμισε: «Έχουμε φτάσει στον ημιτελικό και όλα είναι ανοιχτά. Δεν θα πάμε όμως στην Κωνσταντινούπολη μόνο και μόνο επειδή φτάσαμε στο Φάιναλ Φορ. Πάμε για να κάνουμε κάτι καλό. Και στο ΤΟΠ 16 έλεγαν ότι δύσκολα θα προκριθούμε στους «8». Και στην προημιτελική φάση έλεγαν πως δεν θα περάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Να λοιπόν που φτάσαμε και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω και στην Κωνσταντινούπολη».



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved