Ίβκοβιτς: «Δίκαια προκριθήκαμε στο Φάιναλ Φορ»

Ίβκοβιτς: «Δίκαια προκριθήκαμε στο Φάιναλ Φορ»

Ο Ολυμπιακός σφράγισε το εισιτήριο για το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να τονίζει πως η ομάδα του άξιζε αυτήν την πρόκριση.

Ο Σέρβος προπονητής των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι: «Κερδίσαμε δίκαια και θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, το προπονητικό τιμ και την διοίκηση. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν ότι μετά το όχι καλό ξεκίνημα καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Οι παίκτες μου έδωσαν ότι καλύτερο. Θέλω να δώσω επίσης συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας. Δίκαια θα πάμε στο φάιναλ φορ. Είχαμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ήταν διαφορετικό παιχνίδι από τα άλλα. Το περίμενα ότι η Σιένα θα ήταν συγκεντρωμένη και ότι θα έπαιζε στην μεγαλύτερη διάρκεια με δύο πόπιντ γκαρντ τους Μακάλεμπ και Ζήση και δύο ψηλούς τους Αντερσεν και Λαβρίνοβιτς… Το ότι ξεκίνησαν τόσο δυνατά είχε να κάνει και με το ότι μείναμε χωρίς τον Ντόρσι, ο οποίος βγήκε νοκ άουτ από ένα καθαρό αντιαθλητικό φάουλ. Πρέπει να επιμείνουμε σε αυτό. Ήταν καθαρά αντιαθλητικό φάουλ… Πρέπει να συζητήσουμε για τον τρόπο παιχνιδιού. Στόχος είναι να τραυματιστούν ή να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό;

Η Σιένα ήταν πολύ καλή και είχε καλά ποσοστά… Εμείς υπό πίεση δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό. Είχαν 4/5 τρίποντα. Πρώτη φορά είχαν τόσο υψηλά ποσοστά. Τα παιχνίδια της σειράς με εξαίρεση το τρίτο ήταν σα να ήταν ζωντανά… Απόψε ζήτησα από τους παίκτες μου να μην μας φύγουν πάνω από 5 πόντους… Εμείς ανεβάσαμε ρυθμό, είχαμε καλό έλεγχο και φτάσαμε στη νίκη. Κάναμε κάποια λάθη εξαιτίας των οποίων το παιχνίδι δεν τελείωσε νωρίτερα όπως έπρεπε. Είναι δύσκολο να συγκρίνουμε αυτή την σειρά με την περσινή. Κάναμε μόνο 7 λάθη, μοιράσαμε 12 ασίστ και πήραμε 17 επιθετικά ριμπάουντ… Παίξαμε και για τον Ντόρσεϊ. Ο παίκτης ήθελε να παίξει, αλλά εγώ αποφάσισα να μην τον βάλω. Ήταν λογικό και ανθρώπινο».

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «σπέσιαλ» επίσκεψη που δέχθηκε ο ίδιος και οι παίκτες του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς. «Ήταν συγκινητικό που Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος κατέβηκε να μας δώσει συγχαρητήρια. Του υποσχέθηκα ότι όλη η ομάδα θα πάει στο Πατριαρχείο».

Για το αν ο φετινός είναι από τις αγαπημένες του ομάδες, είπε: «Ναι είναι από τις αγαπημένες μου ομάδες. Στην αρχή της σεζόν ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση. Έπρεπε να φτιάξω την ομάδα και να αλλάξω την ψυχολογία της διοίκησης που ήταν έτοιμη να φύγει. Μετά από έναν τέτοιο πόλεμο δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Τους είχα πει ότι πρέπει να απολαύσουμε αυτά τα παιχνίδια ακόμη και αν δεν κερδίζαμε, γιατί τουλάχιστον θα είχαμε προσπαθήσει. Ο χρόνος δούλεψε υπέρ μας. Είχα πει ότι αν πάμε στα πλέι οφ θα είναι μεγάλη επιτυχία, όμως, τους είπα επίσης ότι πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Δεν θα ευχαριστηθούμε μόνο με την πρόκριση. Έχουμε μεγάλο περιθώριο βελτίωσης».

Για την κατάσταση των Ντόρσεϊ και Βασιλόπουλου, σχολίασε: «Ο Ντόρσεϊ πήρε το ΟΚ από τους γιατρούς να παίξει και ήρθε στην πρωινή προπόνηση. Το ότι ήρθε στο ξενοδοχείο ενώ είχα αποφασίσει να βάλω τον Βασιλόπουλο ίσως να μας έκανε κακό. Δεν ένιωθε καλά, είχε φοβερό πονοκέφαλο και εγώ αποφάσισα να μην τον χρησιμοποιήσω. Ο Βασιλόπουλος δεν θα ήταν έτοιμος, αλλά ήθελα τόσο καλό παίκτη και άνθρωπο δίπλα στην ομάδα. Θα δούμε στο μέλλον. Δεν είναι εύκολη υπόθεση».

Στη συνέχεια αφιέρωσε τη νίκη της ομάδας του στον κουμπάρο του: Τάσα: «Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον κουμπάρο μου… Ήταν μαζί μας σε όλα τα παιχνίδια, αλλά δυστυχώς πλέον δεν είναι κοντά μας…».

Σε ερώτηση Ιταλού για τα όσα διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του ματς, είπε: «Δεν είδα τι έγινε. Λυπάμαι για ότι συνέβη. Ρώτα τον προπονητή και τους παίκτες της Σιένα. Εγώ έβαλα το κορμί μου για να τους προστατεύσω».



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved