Μπλατ: «Ανεξάντλητο το οπλοστάσιο του Παναθηναϊκού»

Μπλατ: «Ανεξάντλητο το οπλοστάσιο του Παναθηναϊκού»

Δεν ξέρει τι να περιμένει από τον Παναθηναϊκό γενικότερα και το Δημήτρη Διαμαντίδη ειδικότερα ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ανεξάντλητο οπλοστάσιο και ο αρχηγός τους είναι από τους κορυφαίους παίκτες στη λήψη αποφάσεων στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αναλυτικά τα όσα είπε, εν όψει του αυριανού (29/03) αγώνα στη «ΝΟΚΙΑ Αρίνα», για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας…

Για το τέταρτο παιχνίδι ανάμεσα στη Μακάμπι και τον Παναθηναϊκό: «Θα είναι πολύ κλειστό παιχνίδι, όπως ήταν και τα προηγούμενα. Οι δύο ομάδες γνωρίζουν πολύ καλά η μία την άλλη, οπότε είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δούμε εκπλήξεις από τους δύο προπονητές. Ένας αγώνας μπάσκετ είναι, απέναντι σε δύο μεγάλες ομάδες, οπότε μην περιμένετε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο ή να κάνουμε καμιά σπουδαία εφεύρεση. Η αλήθεια είναι ότι αυτό αφορά περισσότερο τη δική μου ομάδα και λιγότερο τον Παναθηναϊκό. Έχουν τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίκτες εδώ και τόσα χρόνια, έχουν λοιπόν τη δυνατότητα να θυμούνται παλιά τρικ, που χρησιμοποιούσαν πριν από λίγα χρόνια, και να τα εμφανίζουν ξαφνικά σήμερα. Το οπλοστάσιό τους είναι ανεξάντλητο».

Για την τελευταία φάση του τρίτου αγώνα και την πάσα του Διαμαντίδη στον Καλάθη για το τρίποντο της ισοφάρισης: «Δεν ήξερα τι να περιμένω από το Διαμαντίδη, όμως μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για το Διαμαντίδη. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους παίκτες στη λήψη αποφάσεων στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οπότε, όχι, δεν ήξερα τι να περιμένω από το Διαμαντίδη. Σίγουρα, πάντως, θα ήμουν ο τελευταίος που θα αμφισβητούσε την απόφασή του. Για να είμαι ειλικρινής, η απόφασή μας ήταν να κάνουμε φάουλ. Είχαμε ήδη δώσει δύο διαδοχικά φάουλ κι είχα δώσει εντολή να κάνουμε και το πέμπτο, αλλά δεν το κάναμε ποτέ. Τελικά ο Παναθηναϊκός αστόχησε, ωστόσο εμείς είχαμε πει να κάνουμε φάουλ».

Για το εάν το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αρχίσει πλέον να αναγνωρίζει την άμυνα ζώνης του Μπλατ: «Όπως πολύ καλά ξέρετε από την ελληνική μυθολογία, η ύβρις κι η έπαρση είναι δύο επικίνδυνα συναισθήματα, τα οποία προσπαθώ να αποφεύγω στη ζωή μου».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved