Ομπράντοβιτς: «Θα πεθάνω με τους παίκτες μου»

Ομπράντοβιτς: «Θα πεθάνω με τους παίκτες μου»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπεραμύνθηκε των επιλογών του στον αγώνα της Τρίτης (27/03) κόντρα στην Μακάμπι, υπογράμμισε ότι νιώθει περήφανος για τους παίκτες του και έδωσε υπόσχεση νίκης για τον «τελικό» της Πέμπτης (29/03) απέναντι στους Ισραηλινούς

Οι «πράσινοι» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, εν όψει του αυριανού (29/03) αγώνα τους στο «ΝΟΚΙΑ Αρίνα» κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφού μόνο με νίκη θα διατηρήσουν ανοιχτό το όνειρο πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Ο Σέρβος τεχνικός τόνισε την αναγκαιότητα της κατάκτησης του «διπλού», αλλά και το πόσο υπερήφανος είναι για την ομάδα του, ανεξαρτήτως εάν θα κερδίσει αύριο (29/03). Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το αυριανό (29/03) παιχνίδι στο «ΝΟΚΙΑ Αρίνα», αλλά και την ήττα χθες (27/03): «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Όπως πάντα, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να καταλάβουμε τα λάθη μας και τον τρόπο που πρέπει να παίξουμε. Χθες (27/03) είχαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αποδώσαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο. Το ίδιο το παιχνίδι πάντα σου δίνει τις όποιες απαντήσεις μπορεί να ζητάς. Κάτι που σίγουρα πρέπει να αλλάξει είναι ο αριθμός των λαθών. Κάποια λάθη μας έγιναν χωρίς καμία πίεση, δείξαμε νευρικότητα και εξαιτίας αυτών των λαθών δώσαμε εύκολους πόντους στη Μακάμπι στον αιφνιδιασμό».

Για το εάν οι παίκτες του είναι προετοιμασμένοι πνευματικά για έναν τέτοιο αγώνα: «Ο καθένας έχει την άποψή του. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Αλλά ίσως να ξεχνάτε ότι μιλάτε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και όχι την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2011, αλλά για μια ομάδα που έχει κατακτήσει πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους και είναι η καλύτερη των τελευταίων 15 χρόνων, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει αύριο (29/03). Οι περισσότεροι από τους παίκτες στους οποίους αναφέρεστε είναι πρωταθλητές Ευρώπης. Πιστεύετε ότι δεν ήταν έτοιμοι; Προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό. Επαναλαμβάνω ότι έχετε δικαίωμα να ρωτήσετε ό,τι θέλετε και να έχετε την άποψή σας, αλλά έχω τη δική μου και θα προστατεύσω τους παίκτες μου, θα πεθάνω μαζί τους και είμαι πολύ περήφανος, γιατί έχω αυτούς τους παίκτες, αυτούς τους ανθρώπους δίπλα μου. Έχω παίκτες και ανθρώπους οι οποίοι μου αρέσουν. Ένα παιχνίδι δεν θα αλλάξει την άποψή μου για αυτούς, ακόμη κι αν δεν πάμε στο Φάιναλ Φορ. Θα συνεχίσουμε και θα είμαι πάντα περήφανος που είμαι προπονητής τους».

Για το «κλειδί» της νίκης αύριο (29/03): «Μία μπάλα είναι το παιχνίδι. Σε μία μπάλα κρίθηκε ο δεύτερος αγώνας, αλλά και αυτός της Τρίτης (27/03). Είναι απαραίτητο να παίξουμε καλύτερα και να είμαστε απόλυτα εστιασμένοι σε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Πιστεύω στους παίκτες μου και είμαι περήφανος για αυτούς. Δεν ήταν εύκολο να περιορίσουμε τη Μακάμπι στους εννέα πόντους σε ένα δεκάλεπτο, αλλά ήταν μόνο ένα δεκάλεπτο. Δεν αρκεί. Μιλήσαμε στο ημίχρονο για αυτό. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι. Δεν ήταν αρκετό, όμως. Χρειάζεται σαράντα λεπτά καλής παρουσίας. Έχουμε ακόμα έναν αγώνα αύριο (29/03)… Και πρέπει να νικήσουμε».

Για την τελευταία φάση χθες (27/03) κι αν έγινε όπως την είχαν σχεδιάσει: «Είναι πολλοί που δεν καταλαβαίνουν τη δουλειά του προπονητή. Και είναι πραγματικά αστείο για εμένα να ακούω σχόλια από τόσους ανθρώπους. Ο βοηθός μου προσπαθεί να με πληροφορεί για το τι λέγεται, αλλά πραγματικά δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι, γιατί πιστεύω ότι είμαι άνθρωπος που ξέρει τη δουλειά του. Δεν πετάω στα σύννεφα, είμαι προσγειωμένος, αλλά πιστεύω ότι ξέρω τη δουλειά μου. Εδώ και 24 ώρες σκέφτομαι και προβληματίζομαι για το τι έγινε και τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει περίπτωση προπονητής να μην αναζητάει ελεύθερο σουτ σε μια τέτοια περίπτωση; Δεν συνηθίζω να μιλάω για την τελευταία άμυνα ή την τελευταία επίθεση. Αυτό που πάντα ζητάω είναι ένα σωστό σουτ. Οι παίκτες μου είναι μπασκετμπολίστες, δουλεύουν σκληρά. Όλοι τους ονειρεύονται να κάνουν το τελευταίο σουτ. Το μόνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι να είναι ελεύθερο σουτ. Δεν έχω άλλο πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, είναι 50-50. Το θέμα είναι τι έγινε και στα προηγούμενα 39.30’ του αγώνα».



Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved