Γιασικεβίτσιους: «Στο χέρι μας»

Γιασικεβίτσιους: «Στο χέρι μας»

Η πρόκριση του Παναθηναϊκού στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης εξακολουθεί να περνάει από το χέρι του, σύμφωνα με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης γνώρισαν εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να απολέσουν το πλεονέκτημα της έδρας. Πλέον, θα πάνε στη «ΝΟΚΙΑ Αρίνα» έχοντας στόχο να φέρουν ξανά τη σειρά στα μέτρα τους, όπως τόνισε ο Λιθουανός γκαρντ. «Να μάθουμε από τα λάθη μας και να παίξουμε καλύτερη άμυνα τους δύο αγώνες στο Τελ Αβίβ», έδωσε το σύνθημα της νίκης ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Πού κρίθηκε το χθεσινό (22/03) παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ;

«Νομίζω πως κρίθηκε στην άμυνα και στο γεγονός πως οι παίκτες της Μακάμπι έβαλαν κάποια μεγάλα σουτ, κυρίως ο Μπλου στην παράταση. Κακά τα ψέματα, πάντως, δεν βγάλαμε στο παρκέ την ίδια ενέργεια με εκείνη του πρώτου αγώνα, δεν παίξαμε καλή άμυνα και το πληρώσαμε, αφού κρατήσαμε ζωντανή τη Μακάμπι στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο τέλος της παράτασης πήγαμε σε βεβιασμένες επιλογές και δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Αυτή είναι όλη η ιστορία».

-Πλέον, έχετε μπροστά σας δύο δύσκολες αναμετρήσεις στο Τελ Αβίβ…

«Ναι. Είναι δύσκολη έδρα, την οποία γνωρίζω καλά. Θα πρέπει να δούμε τα λάθη που κάναμε στο δεύτερο αγώνα κα να διδαχθούμε από αυτά. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε και να βρούμε τον τρόπο να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση. «Κλειδί» και στις δύο αναμετρήσεις με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ θα είναι η άμυνα. Στο δεύτερο παιχνίδι δεν παίξαμε καλή άμυνα και χάσαμε».

-Θεωρείς πως μετά τη νίκη της Μακάμπι η σειρά ξεκινάει από την αρχή;

«Το σκορ είναι 1-1 και αμφότερες οι ομάδες θέλουμε δύο νίκες για να πάρουμε την πρόκριση. Υπάρχει ακόμη δρόμος κι εμάς μας περιμένει μια δύσκολη αποστολή την Τρίτη (27/03) στο Τελ Αβίβ, απέναντι σε μια καλή ομάδα, με έναν καλό προπονητή και ένα θερμό κοινό».

-Ποια είναι τα δικά σου συναισθήματα, εν όψει της επιστροφής σου στο Τελ Αβίβ;

«Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές στο παρελθόν με τη Μακάμπι, αλλά εδώ είμαι για να βοηθήσω τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα, θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τα παιχνίδια στο Τελ Αβίβ. Εμείς θα πρέπει να ανασυνταχθούμε, να δουλέψουμε τις επόμενες ημέρες και να βρούμε τον τρόπο να φέρουμε ξανά τη σειρά στα μέτρα μας».

-Ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί ξανά στο παρελθόν σε ανάλογη θέση. Πιστεύεις πως μπορεί να αντεπεξέλθει της κατάστασης;

«Σίγουρα. Η ομάδα διαθέτει τον καλύτερο προπονητή και πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες. Και με τη Σιένα το 2009 είχαμε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση, αλλά πήγαμε στην Ιταλία και πήραμε δύο νίκες. Νομίζω ότι είναι στο χέρι μας».



Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Αταμάν και χωρίς Γκραντ οι "πράσινοι"
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved