Κορωνιός: «Μακάρι να πάνε και οι δύο»

Κορωνιός: «Μακάρι να πάνε και οι δύο»

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης, με τον Άγγελο Κορωνιό να εύχεται να προκριθούν και οι δύο.

Ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» και τόνισε αναλυτικά για την προσπάθεια των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα

Για τη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Σιένα: «Αν αναλογιστεί κανείς πως από το ξεκίνημα της σεζόν υπάρχει βελτίωση κάθε μήνα στον Ολυμπιακό, για μένα δεν είναι έκπληξη. Ο Ίβκοβιτς έχει δουλέψει με αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα από την αρχή της σεζόν. Ξέρει τι θέλει από τους παίκτες του. Ήταν θέμα χρόνου να βρει ρυθμό ο Ολυμπιακός και τα σημάδια βελτίωσης φάνηκαν από την αρχή. Είναι μία ομάδα ανταγωνιστική, η οποία χτυπά το κάθε παιχνίδι. Δεν τα παράτησε και το πάλεψε, όταν έχανε από τη Σιένα. Ήταν καλός στην άμυνα και δίκαια πήρε το παιχνίδι».

Για την απουσία των Σπανούλη και του Ντόρσεϊ στα τελευταία λεπτά κόντρα στη Σιένα: «Οι ομάδες αυτού του επιπέδου δεν κρατιούνται από έναν παίκτη μόνο. Έχουν ποιοτικούς, καλούς παίκτες και βάθος στο ρόστερ τους. Ο Ολυμπιακός έχει άπειρα παιδιά, αλλά βελτιώνονται συνεχώς. Όμως, αν επαναπαυτεί μετά τη νίκη επί της Σιένα, θα είναι λάθος. Η Σιένα δεν θα είναι η ίδια στο δεύτερο παιχνίδι. Θα είναι εντελώς διαφορετικό. Στενεύουν τα περιθώριά της γιατί ξέρουν πως με μία δεύτερη ήττα, θα έχουν τελειώσει».

Για το ποιος παίκτης κάνει τη διαφορά στον φετινό Ολυμπιακό: «Από τον Ολυμπιακό μου κάνει θετική εντύπωση ο Ντόρσεϊ. Ήρθε την τελευταία στιγμή με τον Λο και οι δείχνουν ότι έχουν μπει στο πνεύμα της ομάδας. Ο ένας είναι ένας καλός πλέι μέικερ που διαβάζει το παιχνίδι, ενώ ο Ντόρσεϊ έχει δέσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Πάντως και οι δύο έχουν δώσει άλλη όψη και έχουν δέσει με τους υπόλοιπους παίκτες».

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Το περίμενα. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είναι ομάδα που μπορεί να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό. Δεν περίμενα όμως να τη νικήσει τόσο εύκολα. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Ήταν αλάνθαστος. Σίγουρα το δεύτερο δεν θα είναι το ίδιο παιχνίδι. Η Μακάμπι θα δει τα λάθη της και θα ξέρει ότι στενεύουν τα περιθώριά της. Αλλά τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, έχει ο Παναθηναϊκός».

Για το που οφείλεται η συνέπεια του Παναθηναϊκού: «Έχει να κάνει με την πορεία του τα τελευταία χρόνια. Έχει μία βάση και έναν προπονητή για χρόνια. Οι παίκτες ξέρουν τι ζητάει ο προπονητής τους και το κάνουν. Είναι παθιασμένοι και επαγγελματίες 100%. Έχουν ακόμα το κίνητρο παρά τα πρωταθλήματα και τα ευρωπαϊκά που έχουν κατακτήσει, να κυνηγήσουν έναν τίτλο. Είναι μία ομάδα με ψυχή, ενώ οι παίκτες είναι μία οικογένεια. Όλοι δουλεύουν για έναν σκοπό».

Για το αν μπορούν να βρεθούν και οι «αιώνιοι» στο Final 4 της Ευρωλίγκας: «Το εύχομαι. Μακάρι να είναι και οι στο Final 4. Θέλω να πιστεύω πως μία από τις δύο τουλάχιστον θα είναι. Ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Κατά τη γνώμη μου είναι η ΤΣΣΚΑ και αυτό πιστεύω πως είναι και γενική άποψη. Η ΤΣΣΚΑ είναι η καλύτερη η ομάδα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή».



Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved