Υπόκλιση Παταβούκα σε Παναθηναϊκό

Υπόκλιση Παταβούκα σε Παναθηναϊκό

Ο γενικός γραμματέας άθλησης και διατροφής του Υπουργείου Υγείας, Κώστας Παταβούκας, μίλησε για τις νίκες που σημείωσαν οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στα play off της Ευρωλίγκας, χαρακτηρίζοντας τους πρωταθλητές Ευρώπης ως… κομπιούτερ!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Παταβούκας στον Sentra 103,3 FM:

Για τα επεισόδια που έγιναν στο ποδόσφαιρο: «Από όποια θέση και να βρισκόμαστε είτε ως θεατές είτε ως μέτοχοι οφείλουμε να το προστατεύσουμε το άθλημα αυτό. Είναι υποχρέωσή μας. Πρέπει να παίρνει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν και να μην δείχνουμε το έναν και τον άλλον. Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Κανείς δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση και να βάλει το μαχαίρι στην πληγή».

Για την εμφάνιση του Ολυμπιακού απέναντι στην Σιένα: «Ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός χθες. Παρά τις απουσίες του Σπανούλη και του Ντόρσεϊ στα τελευταία λεπτά με εξέπληξε πολύ θετικά, διότι έδειξε πολύ μεγάλο χαρακτήρα. Μια ομάδα η οποία χτίστηκε μέσα στην χρονιά παιχνίδι με παιχνίδι».

Για το αν παίζει ρόλο η τακτική και η ψυχολογία σε αυτά τα παιχνίδια: «Μερικές φορές μπορεί να παίξει ρόλο. Η τακτική έχει πίσω της πάρα πολύ δουλειά, κόπο και ιδρώτα. Το να καταφέρεις να την βάλεις μέσα στο παιχνίδι είναι τέχνη. Το συναίσθημα έρχεται μετά, ώστε να προστεθεί πάνω σε αυτό που έχει χτίσει μια ομάδα. Είναι αυτό που θα σου δώσει το κάτι παραπάνω για να κάνει μια υπέρβαση. Αυτή είναι και η μαγεία του αθλητισμού, να μπορεί να διαχειριστεί ένας επαγγελματίας παίκτης τις καταστάσεις. Εκείνη την στιγμή θα πρέπει να βγαίνει έξω το συναίσθημά του. Κατά ένα μαγικό τρόπο το συναίσθημα είναι όμως που το συνδέεις με τον φίλαθλο και τον κόσμο γενικότερα».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα κάτι σαν κομπιούτερ μέσα στο γήπεδο. Ακόμη και κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν περίπτωση να τις βγουν μέσα στο γήπεδο, προσπαθεί να παίζει το παιχνίδι της πάντα. Δεν παρασύρεται ποτέ».

Για το τι πρέπει να κάνει το κράτος σχετικά με τον αθλητισμό: «Το κράτος όταν φτάνει στο σημείο να κόβει συντάξεις και μισθούς και πιθανόν να κλείνει και υποδομές θα πρέπει να δουν ορισμένοι ποιο μοντέλο αθλητισμού θα πρέπει να έχουν τα επόμενα χρόνια. Άρα είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι φορείς και οι άνθρωποι του αθλητικού κινήματος να καθίσουν κάτω και να συζητήσουν για το μέλλον του αθλητισμού. Πρέπει να κάνουν την αρχή. Μέχρι εδώ οι μεγάλες επιτυχίες του αθλητισμού που ενέπνευσαν την ελληνική κοινωνία ως ένα βαθμό, δεν είχαν κάποιο οικονομικό αντίκρισμα. Η πολιτεία αδυνατεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Νομίζω ότι έχεις άλλες προτεραιότητες. Ο αθλητισμός για να μην αποσυνδεθεί εντελώς και για να μην δούμε παρακμιακά φαινόμενα μέσα στα γήπεδα θα πρέπει οι άνθρωποι του αθλητισμού να κάνουν κάποιες εξελίξεις. Το κράτος πρέπει να αρωγός στην προσπάθεια του αθλητισμού»



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved