Καϊμακόγλου: «Ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα»

Καϊμακόγλου: «Ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα»

Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι θα γίνει αύριο (22/03) στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Μακάμπι, όπως δήλωσε στο Onsports ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επέβαλαν τους κανόνες τους στον πρώτο αγώνα, φθάνοντας με άνεση στην επικράτηση. Για να προκριθούν, όμως, στο Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης θέλουν άλλες δύο νίκες. Ο Κώστας Καϊμακόγλου, μιλώντας στο Onsports, δήλωσε πως ακόμη δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα, εφιστώντας την προσοχή εν όψει του δεύτερου αγώνα της προημιτελικής σειράς της Ευρωλίγκας, που είναι προγραμματισμένος για αύριο (22/03, 21.00, Novasports 3), στο ΟΑΚΑ. «Όπλο» του Παναθηναϊκού θα είναι και πάλι η άμυνα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Πού πιστεύεις πως κρίθηκε η πρώτη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ; Την κάνατε να φαίνεται πολύ εύκολη..
«Εύκολο δεν είναι κανένα παιχνίδι, ειδικά σε αυτό το επίπεδο των αγώνων και των ομάδων. Απλώς νομίζω πως πιάσαμε πολύ καλή απόδοση, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, μπήκαμε από την αρχή παθιασμένα, κυνηγήσαμε όλες τις φάσεις, κλέψαμε πολλές μπάλες και δεν δώσαμε ευκαιρίες στον αντίπαλο».

-Θεωρείς πως ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι μετά την άνετη νίκη στον πρώτο αγώνα;
«Ακόμη δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση, ήμασταν από την αρχή του αγώνα απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας, αλλά ακριβώς κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να αγωνιστούμε και στον αγώνα της Πέμπτης (22/03). Πρέπει να μπούμε στο γήπεδο με τη λογική πως το σκορ στη σειρά είναι 0-0 και να αγωνιστούμε με το ίδιο πάθος».

-Περιμένατε τόσο εύκολη επικράτηση;
«Εμείς κοιτάξαμε να μπούμε από την αρχή του αγώνα πολύ δυνατά. Θέλαμε να επιβάλουμε το ρυθμό στο παιχνίδι και τα καταφέραμε. Γνωρίζαμε πως έχουμε απέναντί μας μια πολύ καλή ομάδα, που διαθέτει ποιοτικούς παίκτες κι έπρεπε να μην της επιτρέψουμε να κάνει το παιχνίδι της. Η αλήθεια είναι πως ίσως δεν περιμέναμε τόσο εύκολη νίκη και θεωρώ πως το επόμενο παιχνίδι χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Αυτές οι σειρές δεν κρίνονται ποτέ σε έναν αγώνα. Το παρελθόν και η ιστορία μάς έχουν διδάξει το αντίθετο. Απαιτούνται τρεις νίκες και μόνο όταν τις πετύχουμε θα μπορούμε να πανηγυρίσουμε».

-Πιστεύεις πως ψυχολογικά μπορεί να επηρεάσει μία από τις δύο ομάδες η εικόνα και η μεγάλη διαφορά στο σκορ του πρώτου αγώνα;
«Όχι. Πρόκειται, άλλωστε, για δύο πολύ έμπειρες ομάδες, με εξαιρετικούς προπονητές, που γνωρίζουν τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν ώστε να διαχειριστούν σωστά μια κατάσταση, είτε προέρχονται από νίκη είτε από ήττα. Μιλάμε για παίκτες και ομάδες υψηλού επιπέδου, που δεν μπορούν να επηρεαστούν από ένα σκορ ή μια μεμονωμένη αναμέτρηση».

-Περιμένεις να δεις διαφορετική και παράλληλα πιο ανταγωνιστική Μακάμπι στο δεύτερο αγώνα;
«Σίγουρα περιμένω διαφορετική εικόνα. Δεν θα πρέπει να μας ξεγελάσει το πρώτο παιχνίδι. Θεωρώ πως ο αντίπαλός μας θα εμφανίσει βελτιωμένος και πιο αποφασισμένος. Εμείς, από την πλευρά μας, γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν θα πρέπει να μείνουμε στο τι συνέβη στον πρώτο αγώνα, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε να παρουσιαστούμε εξίσου καλοί, αν όχι ακόμη καλύτεροι».

-Το «κλειδί» στον επόμενο αγώνα θα είναι και πάλι η άμυνα;
«Ναι. Πιστεύω πως ειδικά σε αυτούς τους αγώνες, δηλαδή στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο τομέας της άμυνας παίζει τον πιο καταλυτικό ρόλο. Θεωρώ πως η άμυνα θα είναι το «κλειδί» και στο επόμενο παιχνίδι. Αρκετούς από τους παίκτες της Μακάμπι υστέρησαν στο πρώτο παιχνίδι, αλλά αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως μπλοκάραμε τη συνολική λειτουργία της ομάδας. Εμείς ξεκινάμε πάντα όλα τα παιχνίδι με τη λογική να παίξουμε καλή άμυνα. Ξέρουμε πως όλους τους τίτλους που έχουμε κατακτήσει, όλες τις νίκες, τους οφείλουμε στην άμυνα. Αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε και την Πέμπτη (22/03). Επαναλαμβάνω πως πρόκειται για εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή».



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved